Nákupné povolenie
Ja som kupoval pred cca mesiacom a vobec nebolo treba specifikovat konkretnu zbran. Stacilo kratka gulova, ja som vedel, ze chcem revolver ale ani to som nepisal aj ked pani sa pytala ci mam uz vybrane a ci je rezervovana ale to bolo skor informativne nie na papier.
A tiez mi nie je jasne preco by na osobnu ochranu nemohla byt .22 ked sa pouziva aj paralizator. Otazka ucinnosti je ina kategoria a mozno to policajt myslel v dobrom aby si nekupil zbytocnu zbran.
A tiez mi nie je jasne preco by na osobnu ochranu nemohla byt .22 ked sa pouziva aj paralizator. Otazka ucinnosti je ina kategoria a mozno to policajt myslel v dobrom aby si nekupil zbytocnu zbran.
-
inspiring_panini
Kamov: 1. priprav si telefón s kamerou a celý cirkus natáčaj, máš na to právo. 2. ak budú zas meditovať nad výkonom .22 tak argumentuj týmito tabuľkami od výrobcu: http://www.sellier-bellot.cz/cesky/pist ... ?product=9 vs. http://www.sellier-bellot.cz/cesky/nabo ... 6&view=all
To je pristup... ziadal som o NP v piatok, policajt ma odfajcil ze mam prist pondelok, bol som vcera a on vravi ze to nestihol vytlacit a mam prist v stredu. Volal sam jeho nadriadenemu aka vec, ale ten tiez svoje ze dvatsatdvojka sa nedava na osobnu ochranu, iba na sportove ucely. Tak som argumentoval zakonom, no on zasa svoje, ze to sa nedava na ochranu. Som povedal ze si kupim 9mm, ale prv sa chcem naucit strielat s tymto mensim a lacnejsim. Tak polavil....
Ta som vyhral dobre oddelenie :/
Ta som vyhral dobre oddelenie :/
Naposledy upravil/-a kamov v 12 Apr 2011, 10:52, upravené celkom 1 krát.
- dirty.harry
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 8 months
-
inspiring_tharp
Ja som bol pre NP v pondelok. Trebalo opraviť len jednu vec. Napísal som do žiadosti "krátka samonabíjacia" a povedal nech dopíšem, že pištoľ, lebo može dať buď "krátka guľová", čo dávajú keď niekto berie revolver (áno, viem, že aj semi-auto je krátka guľová), alebo "pištoľ samonabíjacia". Takže tie pojmy nesedia celkom so zákonom, ale to je mi jedno.
Vôbec sa neriešilo nič ohľadom kalibru a NP som mal v rukách do 10 minút. Akurát sa medzi rečou spýtal, či už som rozhodnutý, že čo beriem.
Ináč keby som bol sviňa a chcel sa hádať, tak mu poviem, nech do NP dá "krátka guľová", potom by som tam nabehol s pištoľou, a musel by ju zaregistrovať.
Ale nechcem si ich znepriateliť, zatiaľ sa ku mne vždy správali korektne.
Vôbec sa neriešilo nič ohľadom kalibru a NP som mal v rukách do 10 minút. Akurát sa medzi rečou spýtal, či už som rozhodnutý, že čo beriem.
Ináč keby som bol sviňa a chcel sa hádať, tak mu poviem, nech do NP dá "krátka guľová", potom by som tam nabehol s pištoľou, a musel by ju zaregistrovať.
Stale mi nejde do hlavy argument, ze .22 sa nedava na ochranu.
Moja prva pistol (okrem perkusaku) je Walther P.22 a nik nemal namietky, ze to chcem na ochranu. Pamatam sa, ze sa ma pytali naco mi to bude a ja, ze na ochranu pred zverou na potulkach lesom a hubarceni.
Vtedy som este nevedel preco na mna tak divne pozrela ale bez problemov dala NP. Je kazdeho osobna vec cim a ako ucinne sa chce chranit a pokial viem na osobnu ochranu nie je predpisany kaliber. To ci je .22 vhodna alebo nie je na inu debatu.
Moja prva pistol (okrem perkusaku) je Walther P.22 a nik nemal namietky, ze to chcem na ochranu. Pamatam sa, ze sa ma pytali naco mi to bude a ja, ze na ochranu pred zverou na potulkach lesom a hubarceni.
Vtedy som este nevedel preco na mna tak divne pozrela ale bez problemov dala NP. Je kazdeho osobna vec cim a ako ucinne sa chce chranit a pokial viem na osobnu ochranu nie je predpisany kaliber. To ci je .22 vhodna alebo nie je na inu debatu.
-
inspiring_panini