Dopravne prostriedky pre SHTF

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

bum: Pozri napr. http://www.nmbs.co.uk/news3.asp?newsId=542

Obrázok

Je to nieco podobneho ako Agogsy (SilverGo ci Barack):
Obrázok
Obrázok

ktore maju ale uz aj normalnu prehadzovacku a daleko lepsie parametre, ale zato i o dost vyssiu cenu (a samozrejme mal by som problem s kompatibilitou/bolo by treba adaptery, atd.). Ja som mal povodne vyhliadnuty ten SilverGo (vid parametre napr. tu: http://www.nabaterky.cz/k-agogs_silver_go.html) ale nakoniec som tento od Makity dostal ako 'offer I couldn't refuse' :wink: :twisted:

Gunslinger
Naposledy upravil/-a Gunslinger v 10 Mar 2011, 23:18, upravené celkom 1 krát.
3500korun
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

:lol: :lol: :lol: :lol: prepáč Guns, ale keď si predstavím Pána apokalypsy na tomto... :lol: :lol: :lol: :lol:
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

3500 kaček, to si zabil! :lol: :lol:
71Jany71
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

...
Naposledy upravil/-a 71Jany71 v 17 Mar 2011, 20:14, upravené celkom 1 krát.
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

3500korun

Však počkaj, keď ťa za jazdy na tomto zázraku guns pokropí svojou MP5 :D

Aj ja som nevládal, keď som si predstavil kohokoľvek na tomto zázraku frčiaceho po vyprahlej pustine...

Ale zase beží to na Makiťácke baterky a to je nie na zahodenie...
71Jany71
častý prispievateľ

...
Naposledy upravil/-a 71Jany71 v 17 Mar 2011, 20:15, upravené celkom 1 krát.
Gunslinger
moderátor

Heh, nez som ten prispevok upravil a dohodil tam foto SilverGo, pribudlo tu 5 prispevkov :shock:

71jany71: Hahhaha, poznam, uz som spekuloval aj nad niecim podobnym - teda presnejsie nejake jednoduche lahko pripojitelne bocne koleso alebo sajdka (viac sa da odviezt + netreba zastavovat/lepsia stabilita pri strelbe, atd. :wink: :lol:

3500k: No pockaj, Pan Apokalypsy nezabuda :!: :wink: Hahhahhaha, inak, ja som sa tiez smial ked som ho prvy krat uvidel - asi takto :lol: este viac som sa smial ked som si nan sadol - asi takto :lol: :lol: :lol: ale ked som na nom kusok previezol tak som sa dosmial, ci presnejsie zacal sa usmievat asi takto :twisted:

Ono, povodne som mal vyhliadnutu jednu specialitku - taku terennu crossu vyrabanu v Holandsku ktora bezi na vsetky mozne paliva, ale ked som skusil sadnut s BOB batohom uz len na Yamahu, zistil som ze tudy cesta nevede, jedine ak tak ze by som BOB rozdelil a zmensil, cast veci hodil do zadneho kufra a zbrane priviazal po bokoch :roll: Nejaka strelba za pohybu na motorke je sci-fi, take nieco mozno dokaze ten agent v sluzbach jeho velicenstva, ale Pan Apokalypsy s tym mal viacero problemov (pravu ruku clovek potrebuje na plyn a s lavou sa mi dost zle v sede tasilo, prilba trochu obmedzuje vyhlad a bez nej to zasa moze byt dost nebezpecne, kvoli hluku z motora clovek nepocuje/nevie ze sa nanho striela az kym to 'neuciti', atd.), takze nakoniec som vybral elektrobicykel (a bez ohladu na to ako vyzera, asi kazdy kto odslape s 30-50kg na chrbte viac nez par kilakov sa na takyto bicyklik zacne pozerat trochu inymi ocami a jeho vzhlad bude to posledne co ho bude trapit :lol: Ako sa hovori, ucel svati prostriedky a uplne najdolezitejsie je ze na rozdiel od motorky je skoro nehlucny, da sa lahko odniest na pleci ci na chrbte pripadne odviezt v aute, nepotrebuje benzin ale baterky ktore clovek dobije aj na slnku, a ked neni cas/moznost dobijat, tak je to proste navrat k slapaniu a vybavene. Full-size bicykel by sice vyzeral 'serioznejsie', ale neda sa zlozit, navyse tam uz to tazisko tiez zacina byt dost vysoko, neda sa z neho tak lahko zoskocit/hodit sa do priekopy pri utoku, atd.

Mimochodom, tomuto Makitackemu staci jedna bateria (ta ista co ide do celej LXT rady), ked clovek da dve tak zdvojnasobi dojazd (2x8km), a ked ich do batohu prihodi dalsich par, tak moze ist aj na dlhsie streky (a potom uz len prehadzuje - chvostovka, radio, baterka, karboska, bicykel, atd. :wink:

Inak, mna osobne inspirovali skusenosti z Grozneho a par dalsich asymetrickych konfliktov, tam sa ukazalo ze jednym z najhorsich moznych superov je par sniperov na bicykloch (ktori sa mozu lahko, rychlo, a uplne nenapadne presuvat aj po uplne zdevastovanom meste). Skusalo sa to aj s motorkami a skutrami, lenze ich hluk prezradzal polohu nadaleko a preliezt s motorkou na chrbte cez poulicnu barikadu bol problem aj pre ozaj namakaneho borca, atd.

Gunslinger
Naposledy upravil/-a Gunslinger v 11 Mar 2011, 00:09, upravené celkom 1 krát.
71Jany71
častý prispievateľ

...
Naposledy upravil/-a 71Jany71 v 17 Mar 2011, 20:16, upravené celkom 1 krát.
Ja som
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Guns, diky za odpoved ;) Ja som si robil vyhliadky smerom skorej k tomu druhemu typu e-bikov (vacsie, tazsie s dlhsim dojazdom a bez potreby pedalovania), rad by som ho totiz vyuzival aj pred SHTF, hlavne ked pocujem jobovky o cenach paliv.
Budem sa este tomuto napadu venovat, potom sem zavesim report.
lovec
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Guns, on sa ten bycikel beznym slapanim neda dobijat...?
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

O elektriku sa zaujímam odvtedy čo som stretol v meste elektroauto čo máju VSE je to bomba len ta cena :cry: dokonca už tu mame aj elektropumpu ale tam tu baterku nedobiješ .Myslím že si nejaký elektrocajgel na skúšku zadovážim ,v baterkach mam jasno chcem niečo na Li-pol pripadne Li-ion ale chcem aj kvalitný motor a o nich zatial nemám prehlad .
Gunslinger
moderátor

lovec: E e, keby sa dalo, bola by to bomba :twisted: Mozno by sa to ale dalo nejako vyspekulovat - dopredu dynamo, nejaky regulator a pod. To by ale na tento Makitacky asi nefungovalo - ich baterie maju vlastny elektronicky ID kod, atd. Na druhej strane z tych malych baterii (Bosch, DeWalt, Makita, a pod.) je Makita jednoznacne najlepsia (na paty jej bude slapat len nova Milwaukee ktora pride zaciatkom leta), trva len pol hodiny nez sa plne nabije, a ku kazdemu naradicku dostanes dve (v porovnani s bateriou na klasicky elektro-cajgel, ktora sama osebe casto stoji okolo 300-400 eciek).

Gunslinger
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Dynamo netreba určite by sa dal použiť priamo motor namiesto brzd v prípade prudkého klesania .
A čo som pozeral nano-solarne články sú už dosť male a výkonu majú haba-dej a hlavne neodoberajú energiu počas jazdy.
3500korun
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa 3500korun »

Tuším som si to u Pána Apokalypsy pohnojil... :roll: :(

Robia sa aj také, kde sa dajú dobíjať batérie pri jazde z kopca,šliapaní do pedálov alebo brzdení. Už pred cca 15 rokmi také robil Marcedes Benz. Teraz hneď prvý čo našiel google - http://www.stvorkolky-atv.eu/menu/scoot ... trobicykel treba len pohľadať, všetko je na webe :wink:
wizzard160
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa wizzard160 »

http://www.youtube.com/watch?v=3eNdU9QQ ... re=related a co takto toto riesenie, nie je lacnejsie ako kupovat cely elektro bike??
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"