Ruger Mk.III kal. 22LR

R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

strelec122: môže to byť ešte tým že nemáš namazaný koniec vedenia vratnej pružiny na vrchu záveru. Trčí do diery na kolík a funguje ako odpružené zaistenie kolíka, stačí trocha vazelíny a pôjde to rukou ( za predpokladu že máš zrovnané puzdro s rámom) ako písal duros.
Používateľov profilový obrázok
strelec122
prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa strelec122 »

R

kolik na zaistenie hlavne v rame ma 8mm -dnes v praci som si vyrobil ocelovu tycku o priemere 7,8mm a pokusil som sa ju z vrchu vlozit cez puzdro zaveru do ramu. Neslo to a problem bol jasny. Hlaven so zasunutou tyckou sa da malicko pootocit dolava i doprava. Tou tyckou som si vlastne zrovnal otvory na puzdre zaveru a rame, potom original kolik siel lahko dnu aj von. Od zaciatku som vedel, ze to moze byt len v tomto, ale viackrat som pozeral na internete zborku a nikde nebolo nejake zrovnavanie hlavne a puzdra s ramom. Uz som sa bal, ci to nemam nejaky zmatok. Ta hlaven by mala byt napevno, bez moznosti pootocenia.
Problem je vyrieseny, akurat sa mi podarilo Rugera trocha poskriabat pri nabijani kolika, ale kupim nejake ciernidlo a to sa spravi.
Ked som pozeral Durosovho Rugera, ten moj v ciernom prevedeni sa mi zda ako taky chudobnejsi pribuzny. Darmo, nerez je nerez a ak by bol este lesteny, no je to parada.
Co tak pazbicky cocobola de Luxe? Skusim zavolat dovozcovi-uvidime ci by to slo.Na ciernom by to bolo ozaj pekne.
Duros aka je teraz cena KMKIII 512 ?
Naposledy upravil/-a strelec122 v 13 Jan 2009, 17:06, upravené celkom 1 krát.
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

14 500,- a ten nerez je leštený :) a je to paráda! Ale stále je to úplne nič oproti tomu čo som dnes citil z tej vecičky na strelnici !!!! celé moskitá a P22jky ( a to som bol z nich a stále som namako totálne aj keď sa mi moje moskito rozpadlo) možu isť do kytek, streľba z tejto pukačky je proste nebe a dudy ! to je pecka .. odrazu biatlonové sklopky padali ako divé na 25m nie len mne, ale aj mojej manželke , kamrát prvý krát držal pištol v ruke a gongy cinkali a občas aj padli ako nič.. je pravdou, že za tento pocit vďačíme práve tej robustnej konštrukcii a tej hmotnosti, ktorá asi absorbuje top trasenie rúk a strhávanie. Subtílnejšie plsatové pištolky sú oveľa náročnejšie na strelca, keď raz strelcom budem isto si to moskito ešte kúpim, ale teraz je čas natúto radosť :) A nemôžem sa zbaviť toho dojmu žeje to kus Shulky, alebo 456kyten záver je pomaly ako z pušky a to nehovorím o tej hlavni.

Čo ma ale prekvapilo, že nejaká tá zádržka sa objavila, ale to po tortúrach s inými chybami predchádzajúcich hračiek nevnímam nijak zvlášť negatívne a musí sa to asi ešte zachodiť, aj keď to nie je zvykom u týchto pukačiek, ktoré fungujú zo všetkým od vybalenia z krabice ako som sa nie len tu dočítal..
R
častý prispievateľ

duros: aká zádržka ? Na stretnutí v Cemjate so mal na hunterovi zádržku tiež, teda nie ja ale Bum ktorému som ho požičal, nepodaný náboj, strelivo bolo nejaké PMC už nepametám. To je zatial druhá ktorú evidujem. Zatial má nabehané cca 2k hv blaserov a do 1k kadečoho. No a na oplátku sa mi v jeho margoline roztrhol spodok hilzne, trochu to fúklo dozadu ale inak všetko v poriadku, prežil aj môj ksicht aj margolina.
strelec122
prispievateľ

Duros
mohol by si povedat o aku zadrzku konkretne islo? Na strelive nezalezi, Ruger berie vsetko-aspon ten moj (myslim ze vsetky). Ja som strielal 40 rocne naboje a ziadny problem. Jeden neodpalil, ale to bol viditelne vadny a uz sa rozpadal. Mohlo to byt aj tym, ze potrebuje trochu zabehnut. Po 300-400 vystreloch musi slapat ako hodinky.

:D
duros
častý prispievateľ

No teraz keď si spomínam tak to bola taká atipcká vec... záver zostal nedovretý.... nová nábojnica bola natiahnutá do komory, ale vyhodená nábojnica nevyletela z vyhadzovacieho otvoru a zostala zakliesnená medzi
hornou casťou vyhadzovacieho otvoru a novopodanou nábojnnicou čiastočne zasunutou do komory.

Zásobník von, potiahnúť záver k sebe a vypadla aj vystrelená nábojnica aj novopodaný náboj. Ano ja si myslím, že to chce pár sto rán aby sa to zabehlo... predávajúci - puškár mi hovoril, že jeho (má presne takú ako panzer) sa prakticky nesekala, už od novoti žrala všetko. to je ale detail, to ma nejak extra netoto, to sa zašúcha.
R
častý prispievateľ

duros: a výstrel bol pocitovo v poriadku ? toto sa mi stalo so strelivom federal eagle, pomedené hv v 40ks balení. Výstrel o ničom, ako z flobertky. Bolo málo prachu, projektil vyfúklo ale energie na dostatočné odhodenie hilzne už nebolo. Nová bola podaná, prázdna trčala dierou von. Mal som pár krabičiek ale pre istotu som ich vybúchal z dlhej, odvtedy už eagle nekupujem, nerád by som poslal dve gule do laufu.
duros
častý prispievateľ

Ano dierou von zostala hlizna. strelivo blaser 525ks v baleni. sypane. ale rana bola ok.
duros
častý prispievateľ

S pistolkou bola pribalena weaver lista s ktorou to cele vyzera fajn. But ... Mam zadrzky dost casto je pravda ze bolo vzdy -10. Ale vsimol som si ze je ta lista dost otlcena v mieste kde je nad vyhadzovacim otvorom. Nemate skusenost s tou listou? Este som bez nej nestrielal. Idem to skusit bez nej hned ako bude mozne.
R
častý prispievateľ

duros: ten "hyzdič" som zhodil zo zbrane okamžite, nepoužil ani raz. Podla mňa je weaver esteticky nevhodný na rugra, ak by som raz montoval kolimátor tak jedine malého doctera a lištu nechal urobiť na mieru... Skontroluj či náhodou montér nedotiahol šrúbu tak že zasahuje do dutiny v ktorej behá záver.
duros
častý prispievateľ

Ano to som skontroloval. Tam nedochadza ku kontaktu. Ale myslim ze to bude kombinaciou nezohriatych nabojov aspon vo vacku a riadnou kosou plus ta lista. Idem to odskusat bez listy na krytu strelnicu.
R
častý prispievateľ

duros: myslím že armáda používa zápalky na báze fulminátu Hg práve kôli ich odolnosti mrazu. Ak prirátaš ztuhnuté mazivo na nábojoch, plus prituhnutý olej v zbrani môže dôjsť ku zádržkám. Čím mažeš črevá ?
duros
častý prispievateľ

Presne ako hovoríš... Konkor som mal na strelnici, a po čistení mažem záver motorovým olejom, alebo konkorom. to mazivo bolo evidentne tuhšie, ten maglajz čo sa robi zo strlného prachu po vystrelení nejakej tej stovky bol uplne lepkavý a po zanesení zbrane po cca 500 výstreloch už šiel do komory ťažko aj náboj nie to ešte z nej .. takže asi som si odpovedal sám .. podstatne spolahlivejšie fungovalo strelivo z vačku ako z krabičky ktora bola na mraze. Takže keď bude -10 tak strielať SA58 s bxn a nepriznať sa :)

R napísal:duros: myslím že armáda používa zápalky na báze fulminátu Hg práve kôli ich odolnosti mrazu. Ak prirátaš ztuhnuté mazivo na nábojoch, plus prituhnutý olej v zbrani môže dôjsť ku zádržkám. Čím mažeš črevá ?
strelec122
prispievateľ

R
ja mazem klzne casti motorovym olejom- ziadna vazelina. Perka, pruziny ,
staci kvapka oleja a ide to aj v tej najvacsej kose bez problemov.
R
častý prispievateľ

Dakde som videl tabulku závislosti viskóznej triedy oleja od teploty a ak sa dobre pametám tak 15W sa odporúča do teploty -15 a 0W až do -40. Môžem tiež potvrdiť z vlastnej skúsenosti že Nivu s náplňou 15w40 nenatočím ak je vonku pod -17. Na zbrane je asi najuniverzálnejšia 0w.
Napísať odpoveď

Návrat na "Smith & Wesson a Ruger"