RUGER LCP .380

eager_mestorf

Príspevok od používateľa eager_mestorf »

obycajny plast ako pri glocku. to sa lesklo kvoli nasvieteniu
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Ked som si to bol obchytat v obchode, tak som predavacovi povedal, ze mi to pripada ako nepodarena airsoftka... tusim som odhalil aj asociacie, o ktorych som netusil :D
Inak na mna ta zbran posobila odstarasujucim dojmom hlavne dimenzaciou hrubky materialu hlavne a zaveru, ale hovorim si, sak ruger vie co robi. Zacinam mat pochybnosti o tom, kam zbrane spolahlivostou smeruju vobec, jediny gun, ktory som nemusel nikdy reklamovat je HK... aj to STI sa zopsulo. :cry:
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 20:21, upravené celkom 1 krát.
eager_mestorf

o nejakych asociaciach by som nehovoril,na strelnici sa kver spraval uplne super, bol som velmi prijemne prekvapeny spravanim,presnostou a aj velmi zvladnutelnym spatnym razom vhladom na velkost pistole. strelba od zaciatku uplne bez problemov,ziadne zasekavanie ani nic podobne. a osobne s myslim,ze ta prasklina vznikla najskor tak, ze pri baleni padol kver na zem nejakemu mexickemu nadennikovi,co maka 16-ky u rugera. mozno to bola nejaka vyrobna chyba,skusal som to vygooglit,ale nic podobne som v ziadnom fore nenasiel. preto myslim,ze to vzniklo bud padom,alebo narazom(napr pri prevoze). pri strelbe to urcite vzniknut nemohlo, lebo vsak predna cast pistole je viac-menej na ozdobu,ako na funkciu. ta prasklina sice na fotke vyzera velka, ale v skutocnosti je to zvonku taka nepozorovatelna vlasocnica(to ze tam je,som zistil jedine kvoli tomu,ze sa mi v nej zachytilo vlakno z cistiacej handry),takze zrejme tam bola uz pri kupovani pistole,len bola taka drobna. ze som ju asi prehliadol.
no a keby som sa s nou mal branit, tak sa asi najskor pokusim najprv vyuzit strelecky potencial pistole, a az potom ten uderny ;-) v takom pripade by fakt asi bola ucinnejsia plna europenazenka ako 280 gramovy kver ;-)
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Otazka na pritomnych technologov:

S akou presnostou ma vyrobca (prip. nejaka skusobna) sancu urcit pocet nabojov vystrelenych z konkretnej zbrane?
eager_mestorf

a podotazka - da sa zistit, ci boli zo zbrane strielane prebijane naboje? jeden pomerne fundovany odbornik tvrdi, ze to nie je mozne.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 20:20, upravené celkom 1 krát.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Na zivotnost zbrane sa robia testy, ako klasicke - teda striela sa zo zbrane a postupne sa sleduje jej opotrebenie, ale daju sa robit aj urychlovane testy s vyuzitim prepoctu opotrebenia.

A zistit ci si strielal tovarenske, alebo prebijane sa prakticky neda, teda pokial si si nenalaboroval nieco zle a nevznikli tam z toho dovodu extremne tlaky ktore by zbran poskodili, co by sa u tovarenskych stat nemalo.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

gewehr:
Nemyslel som ani tak testy zivotnosti, skor naopak - ty donesies zbran a povies, ze z nej vyletelo 2937 ran. Cca s akou presnostou ti vedia alebo nevedia dokazat (vyrobca, skusobna, znalec), ci hovoris pravdu?
+/- 500 ran, 1000 ran, 5000 ran ... :?:
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Tak prikladam na foto ciastocne "skoseny" hribik tycky po ktorej chodia vratne pruziny zaveru. Po 150 ks streliva. Dalej podla vybuchania zaveru (bez farby) a ocelovej casti ramu je jasne ze zaver nezastavi jemne na pruzinach a vracia sa naspat, ale zastavi sa az ocel na ocel alebo co je to za zliatinu :-)
Napisem po dalsich strielaniach.

Obrázok
eager_mestorf

vidis, tak to ma nenapadlo tu tycku skontrolovat, pozriem aj ju.
mozno by stalo za pokus poslat jej foto a popis priamo do ruger-u na nejaky support, ze ci je to v poriadku, pripadne ci nie je nejaky patch v podobe silnejsej pruziny?
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Teraz niekedy Sig Sauer začal produkovať P238 v kalibri .380. Je to vlastne "mini klon" 1911 a mal by konkurovať práve Rugeru LCP.

Viete o tom niečo?
eager_mestorf

vyzera zaujimavo,tusim sa nieco podobne uz robilo s nazvom colt pony. rozmerovo je podobny -13.9 cm dlzka,avsak cenovo je uz dost inde,zacina na 520usd oproti 300usd za LCP
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

No cenovo je určite niekde inde, a ako vidim obrazky LCP na tomto fore, tak aj kvalitou bude niekde inde. :wink:
eager_mestorf

pockame si,kym si ho kupis, trochu z neho postrielas a potom sa s nami podelis o zazitky a porovnania oproti LCP ;-)
Napísať odpoveď

Návrat na "Smith & Wesson a Ruger"