4.kolo Pohár LOS-SK (20. apríl 2013, Čachtice)

nefo
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 9 months

Príspevok od používateľa nefo »

Tak predsa len napisem aj ja nieco malo, pravidla su verejne dostupne na webe ak s tim niekto problem urcite sa najde niekto kto ich zaujemcovi posle v maili, pripadne pred pretekom je cas na otazky. Je na kazdom ako sa k celej sutazi zachova, ci mu ide za kazdu cenu o miesto a kazdy zlomok sekundy, alebo si ide zastrielat a zabavit sa. Ja tam idem nieco poskusat nieco postrielat, a stravit prijemny den. Jedine co ma vcera mrzelo je ze som musel odist skor ako som chcel. Usporiadatelom patri moj obdiv a vdaka za pekny a pre mna poucny pretek. Dufam ze ufoni sa pacili a ze sa vam to nezdalo vela tercov :twisted: .
To nzperx slubujem ze nabuduce si to lepsie zorganizujem.
matus69
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

skoda tej zbytocnej debaty.

prosim zachovajme fototerce, bolo to prijemne osviezenie.

PS: dakujem, super bolo
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Peterson: LOS je sport a nesluzi na nacvik obrany.. to mi tu bolo napisane tak 2 stranky dozadu. Stupel nevypadol, stupel som si zabudol do ucha dat (moja nepozornost a blbost).
Makarov je ovela menej hlucny nez .40tka ale teda ani trochu nezavidim a vnutri v budove uz vobec nie.

Popravde ked sa mi nabuduce vyskytne takato situacia, radsej sa vyserem na cas a dodstrielam to jednou rukou, druhou si zapcham ucho. Hluk z tych 10tich .40-tok teda nic moc, kalcium pomaha, ale zalahnute v uchu mam este stale.

PS: MODI kludne to tu premazte od debaty ohladom ochrany sluchu, asi to bude lepsie prebrat pri kofole.
Marek Z
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

cubitko napísal:kalcium pomaha, ale zalahnute v uchu mam este stale
na toto sa nedava kalcium, ale Agapurin v kombinacii s Dexamedom a Lidocainom najlepsie infuzne :D som ale OT
cubitko
častý prispievateľ

Marek: tak sa to samolieci ;)

Elado: specificka situacia. naboj .40S&W, zbran kusok pred ocami - kryl som sa za gumou a nemohol som vystrcit ruky dopredu (lebo procedura)
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Cubitko:
Nech to môžeme uzavriet:
Nebol čas o tom pokecat na mieste, tak popíšem tu, ako tá situácia vyzerala z môjho pohľadu. Myslím, že to vcelku objasní, prečo sa veci zbehli tak, ako sa zbehli.

- vyriešil si prvý či prvé dva terče, zakričal len "ucho" či "uši", zastavil a začal sa trocha zmätene obzerať (*). Ak si aj povedal niečo viac, nezachytil som to. V prvom momente som netušil (a zjavne ani Marta), čo sa deje, bol si k nám otočený pravých uchom, v ktorom bol jasne vidieť ten Surefire či čo to bol za štupel. Napadlo ma len, že na ňom asi nemáš zaklapnutý ten tesniaci štuplík, ale to pokiaľ viem pri Lugri nie je nič tragické. Trvalo to len pár sekúnd, než som si stihol uvedomiť, že ti na šnúrke visí druhý štupel, pokračoval si v riešení stejdžu. Potom už nebol dôvod ťa zastavovať, už pri viacerých strelcoch som zažil, že dobrovoľne riešili stejdž bez ochrany sluchu - či už neplánovane (zdravím Telru) alebo plánovane (zdravím exčlena fóra).

Takže tak, len na objasnenie.

Btw. aj keď rozhodca má veľa vecí na kontrole a starosti, finálna zodpovednosť pri bezpečnosti a aj ochrane zdravia je na strelcovi. Veď aj preto napr. povel pri vybíjaní neznie kategoricky "Hammer down!", ale "If clear, hammer down." Je na strelcovi, aby bolo všetko "clear".
cubitko
častý prispievateľ

Yarco: zdalo sa mi ze som stiahol zbran po prvom vystrele, ale moze byt ze to boli 2 rany, ten dvostrel na 3 metre je naozaj otazka pol sekundy, mohli to byt 2 rany. No a nebol to luger + specificka situacia. Ruky kusok pred ocami a este pneumatiky vlavo vedla zbrane, fajnovo sa to odrazilo priamo do ucha. Normalne som uz par .40tok na skusku bez sluchatok vystrelil na volnom priestranstve a nepametam si, ze by to bolo tak hlucne ako v sobotu.

Tym otocenim na Martu som cakal, ze aka bude reakcia. Zmetenie z toho, ze ma nezastavila :lol:

Inak pokyn ma zniet: If your are finished, unload and show clear, if clear hammer down, holster. (safety first)

PS: yarco naozaj to tu kludne premaz od diskusie ohladom sluchadiel etc.
Naposledy upravil/-a cubitko v 21 Apr 2013, 21:34, upravené celkom 1 krát.
MacGyver
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 4 months

Príspevok od používateľa MacGyver »

Ďakujem za zorganizovanie, všetko bolo super. Tiež som za zachovanie fototerčov. Netreba sa nechať znechutiť asi jediným nespokojným účastníkom závodu. Ja som spokojný, môj prvý pretek a hneď posledný. Prídem aj nabudúce zabojovať o predposledné miesto a znova sa dobre zabaviť.
cubitko
častý prispievateľ

Boze na nebi, neurazajte sa vsetci ako stare panny. Preco je kazdy pokus o konstruktivnu kritiku onalepkovany ako nespokojnost s pretekom.

Ja som s pretekom spokojny s malymi vyhradami.

Paradoxne sa mi najviac pacil stage v gumennom mestecku, aj ked som tam nenasiel 2 terce a ze som sa snazil... ale aj zadrzka na Sanovom/Aggerovom stagy (poloprazdny zasobnik) bol fajn, aj ked sa tam v momente zistenia uslo chalanom nejake vybrane slovo. (uvedomil som si totiz, ze nemam dopaskovany zasobnik na opasku a zrejme mi nevyjdu naboje... a taky ze nevysli)
yarco
moderátor

lekar.t:
Len pre zápis - preteky sú dielom LOS-SK (Asociácia obrannej streľby LOS-SK), nie Legis Telum.

LT samozrejme LOS-ku podporuje (a vice versa), aj personálne sme značne prepojení.

cubitko:
Ten povel poznám :wink: , úmyselne som z neho vystrihol len tú časť, ktorá pekne ilustruje konečnú zodpovednosť za stav "clear".

Konštruktívna kritika je samozrejme vítaná. Ako som sa už na preteku bavil s tebou či Martinom, skúšame nové veci. Nie všetko je na šup ideálne, niečo potrebuje aj doladiť.
pištoľníčka
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa pištoľníčka »

Fajn pretek, dobre som sa zabavila, a nejako sa mi uz stava zvykom ze podobne akcie strielam s niecim s cim som nikdy predtym nedala ani ranu :lol: Ale tak to bolo pre mna aspon zaujimave a po roku a pol pauzy velmi dobre padlo. Rozhodcovia prijemni (hlavne ten moj :P :D) stage peknucke. Najsuper pre mna lod. Ja proti fototercom nic nemam, sice to ze nemam pamat na tvare mi situaciu skomplikovalo a okrem mojho agenta som nechala nazive aj dalsieho podla mna podobneho :D (a jedneho som si nevsimla :shock: :? :roll: ). Pekna sutaz, dobre pripravene
cubitko
častý prispievateľ

Odstrante si prosim z

Dano Tureček - DQ 4 to DQ4. Inak postupujte podla pravidla 38.4.
yarco
moderátor

Odpovedal som ti pred chvíľou v PM.
lekar.t
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 7 months

Príspevok od používateľa lekar.t »

yarco : Omlouvám se za nepřesnost
Chtěl bych tedy moc poděkovat teamu LOS-SK za soutěž v Čachticích.

Potkáme se yarco na dalších závodech?
yarco
moderátor

Ale určite :wink:
Teda esli mi do teho ňeco nedójde
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"