Sa vz. 58
povodna sklopka ma pre mna niektore zasadne nedostatky:
1. aj ked to drzim tak, ze ju mam posunutu podstatne blizsie ku krku a nie priamo v ramene, a hlavu relativne vzpriamene vzhladom na moje telesne proporcie som mal koniec rakvicky blizko okuliarov a ruky pokrcne dost neprirodzene, je pravda ze mam bez par centi 2 metre...
2. vyklopenie a sklopenie je dost artisticky kus, ked ide poistka ztuha tak niekedy skoro nemozne, pazba ma ist vyklopit pokial mozno brnknitum jednej ruky a nie lamanim v zapesti a pri problemoch obojruc, to sudruhovia dost nedomysleli
3. po urcitom nastrele povodna sklopka chyta dost neprijemnu volu, vyvolava to vo mne dost neprijemy pocit ked sa zbran pri strelbe divno hybe v uchyteni pazby, to je aj dovod preco som sa zbavil M4type pazby s odpruzenym clenom, pri strelbe rychlejsimi ranami po sebe som ako keby stracal istotu
ale samozrejme podla vkusu kazdeho sudruha, kazdy si musi najst to co mu sedi
1. aj ked to drzim tak, ze ju mam posunutu podstatne blizsie ku krku a nie priamo v ramene, a hlavu relativne vzpriamene vzhladom na moje telesne proporcie som mal koniec rakvicky blizko okuliarov a ruky pokrcne dost neprirodzene, je pravda ze mam bez par centi 2 metre...
2. vyklopenie a sklopenie je dost artisticky kus, ked ide poistka ztuha tak niekedy skoro nemozne, pazba ma ist vyklopit pokial mozno brnknitum jednej ruky a nie lamanim v zapesti a pri problemoch obojruc, to sudruhovia dost nedomysleli
3. po urcitom nastrele povodna sklopka chyta dost neprijemnu volu, vyvolava to vo mne dost neprijemy pocit ked sa zbran pri strelbe divno hybe v uchyteni pazby, to je aj dovod preco som sa zbavil M4type pazby s odpruzenym clenom, pri strelbe rychlejsimi ranami po sebe som ako keby stracal istotu
ale samozrejme podla vkusu kazdeho sudruha, kazdy si musi najst to co mu sedi
Podla mna je zaklad poriadny kompenzator (to znamena viac ako 1 komorovy ) + pazba, ktora je v rovine s osou hlavne, alebo takmer v rovine. Ja mam na svojej kovovy rovny tubus na M4-kovu pazbu tusim od CAA a maximalna spokojnost.
PS: kurwa odkial mate vsetci tie Troy predpazbia? .. aj ja chcem.
PS: kurwa odkial mate vsetci tie Troy predpazbia? .. aj ja chcem.
Ak chces pouzivat povodne mieridla a nie kolimator ktory ti posunie zamernu vyssie, tak pazba v osi hlavne nemusi byt najlepsie riesenie. To je aj dovod preco FAB urobil na pazbu Galil2 proti Galil1 pre 58 vacsi uhol. Rovnako na kompenzator na samonabijacke sa ludia pozeraju z dvoch pohladov. Ak stavias zavodny special tak kludne mozes dat kompenzator aj X komorvy, dobry kolim a M4 pazbu, ak chces skor zbran do kazdeho pocasia a situacie, tak treba volit iny koncept. Treba si v prvom rade uvedomit k akemu ucelu sa ta zbran ma "tunit" 
Ja po roznych varaiantach som skoncil nakoniec pri povodnom prevedeni, teda padlo a sklopka s gumenou patkou. V kompenzatore tiez nevidim zasadny prinos, podla mna to ma zasadny vyznam iba na strelbu na davkou. Dal som si radsej lievik, koli usmerneniu zvuku, taktiez to neofukuje ludi stojacich vedla mna. Mne to tak nejak vyhovuje najviac.
Ohladom toho kompenzatora si dovolim nesuhlasit. Je to podstatny rozdiel aj pri strelbe jednou ranou prip., a dvoj ranou (zalezi aky mas rychly prst). Nechcem robit reklamu ale mam Rastov kompik a pre mna je to pekny posun dopredu v presnosti pri dvojrane.
Ano rozdiel je citit o tom niet pochyb. Ja sa vsak nato pozeram hlavne ako na vojensku zbran. Staci mi ak sa do terca trafim. Ale ano pre sutazne discipliny to vyznam ma.
Vanto: ked sa ti nedajboh naskytne situacia, ze budes musiet po niecom 3-4 krat rychlo za sebou vystrelit, tak pochopis, preco si si tam ten 2 komorovy kompik mal dat... alebo aspon ten maly pidikompik od Kuracinu.
Ale uznavam ze na mierenkovanie kompenzator vyznam nema, na druhu stranu mierenkovanie nema ani zbla nic spolocne s vojenskym pouzitim utocnej pusky.
Ale uznavam ze na mierenkovanie kompenzator vyznam nema, na druhu stranu mierenkovanie nema ani zbla nic spolocne s vojenskym pouzitim utocnej pusky.
cubitko: pytal som sa vojaka co mal par rotacii za sebou, aky ma kompenzator podla neho vyznam. Povedal, ze ho pouzivaju hlavne koli moznosti strelby davkou. Ale ok, pri rychlej strelbe ma tiez svoj vyznam ja sa hadat nebudem. Hovorim tu len svoj pohlad na vec. Vadi mi totiz aj to, ze kompenzator meni nastrel. Ak sa clovek do toho poriadne oprie tak nie je to nic neovladatelne.
Sportova vo vacsine pripadov rekreacna strelba kompenzator.
Ale urcite by ste ho nechceli mat na kolegovej puske, ktory striela vedla vas ked nemate ochranu sluchu!
Vtedy jedine kvalitny flash hider bodka
Ale urcite by ste ho nechceli mat na kolegovej puske, ktory striela vedla vas ked nemate ochranu sluchu!
Vtedy jedine kvalitny flash hider bodka
Jj tak nejak mi to povedal aj kamarat.
ja som kompenzator zhodil z 58 hned po tom, ako som vystrelil asi 8 rychlych ran po sebe z auta... napoly chluhy, tigrovany potah rozhadzany, patricky sa hupali este pol dna a panenku mariu co bola na palubke som uz nenasiel 
-
inspiring_austin
pritom staci do sikma obrusit vnutornu drazku a sklopka pojde otvorit jednym prstom...to som zas domyslel jagewehr napísal: 2. vyklopenie a sklopenie je dost artisticky kus, ked ide poistka ztuha tak niekedy skoro nemozne, pazba ma ist vyklopit pokial mozno brnknitum jednej ruky a nie lamanim v zapesti a pri problemoch obojruc, to sudruhovia dost nedomysleli
Mohol by si to trochu popisat ? Co treba obrusit ?
si daj najprv patentovatabakan napísal:pritom staci do sikma obrusit vnutornu drazku a sklopka pojde otvorit jednym prstom...to som zas domyslel ja