Sa vz. 58
Stale sa bavime o tom istom kuse (kusoch). Ako modernizacia sa neuplatnili, tak behaju po slovensku a strielaju s tym sutaze.
-
inspiring_liskov
tak som zasa nieco skusal:
nepouzita , nestrielana ulozenka vz58Pi , dal som na nu nohy , dekel Kinggun a optiku ZD4
strelivo Barnaul nove FMJ
ledva som udrzal 10ran na 50metrov v deviatke na zelenom panakovi (10cm kruh) a to aj ked som dal nohy prec a flintu natvrdo polozil na stol
výsledok je velke sklamanie, bolo mi jasne , ze 58ma nie je snajperka, ale 6MOA je predsa len trosku moc
budto mam nahovno ruky a oci, alebo ma ta ulozenka naprd lauf, alebo je barnaul naprd strelivo... alebo vsetko dokopy
nepouzita , nestrielana ulozenka vz58Pi , dal som na nu nohy , dekel Kinggun a optiku ZD4
strelivo Barnaul nove FMJ
ledva som udrzal 10ran na 50metrov v deviatke na zelenom panakovi (10cm kruh) a to aj ked som dal nohy prec a flintu natvrdo polozil na stol
výsledok je velke sklamanie, bolo mi jasne , ze 58ma nie je snajperka, ale 6MOA je predsa len trosku moc
budto mam nahovno ruky a oci, alebo ma ta ulozenka naprd lauf, alebo je barnaul naprd strelivo... alebo vsetko dokopy
Nuž neviem, ale na viacboji KVZ sa strieľa 3x 5 rán (ľah, stoj, kľak) na 50m na redukovanú zelenú figurínu (desiatka tam má nejakých 6cm) otvorenými mieridlami a nástrel nad 130 dá obvykle tak pätina pretekárov - strieľa sa (na 99%) CIP-ovaným "vojenským" strelivom produkcie ČSSR, ZSSR, Bielorus... 
Ja som minule videl na sutazi na 50 metrov mierenka s pevnymi mieridlami ako strelec dal dvojstrel do desiatky. Inak desiatky tam stabilne davalo viacero dobrych strtelcov.
KVZ = historici a ich historicke discipliny.
Romane daco nebude podla kostolneho poriadku.
Skus to s pevnymi mieridlami, potom s inymi nabojmi a az na koniec ju predaj ako nestrielanu ulozenku
Romane daco nebude podla kostolneho poriadku.
Skus to s pevnymi mieridlami, potom s inymi nabojmi a az na koniec ju predaj ako nestrielanu ulozenku
aj toto mozu byt tie problemy ktore sposobili ten vysledokroman napísal:...dal som na nu nohy...a to aj ked som dal nohy prec a flintu natvrdo polozil na stol
-
inspiring_boyd
roman to bude najskor tou zbranou kolega striela kvz s 58mou+barnaul +kolimator na 100m no a pod 270 "nechodi"
-
inspiring_liskov
dnesne info priamo od zdroja :
zo slovenska v kratkej dobe odide export 40.000ks vz58 = prakticky vsetky , co zostali z tranze ktoru armada odpredala obchodnikom pred par rokmi
predaju sa aj zasoby nahradnych dielov
kto chce 58mu , nemlich nejaku ulozenku, ma poslednu sancu
zo slovenska v kratkej dobe odide export 40.000ks vz58 = prakticky vsetky , co zostali z tranze ktoru armada odpredala obchodnikom pred par rokmi
predaju sa aj zasoby nahradnych dielov
kto chce 58mu , nemlich nejaku ulozenku, ma poslednu sancu
-
shagvantofi
- občasný prispievateľ
- Dátum registrácie: 12 years 2 months
No treba urobit zasoby.
- hawaii_svk
- občasný prispievateľ
- Dátum registrácie: 11 years 8 months
Uz dlhsie som uvazoval o kupe vz.58. Na zaklade tychto info idem buduci tyzden do kolarmsu jednu kupit 
Nakupko uz mam a Attila potvrdil, ze ich zopar este maju a vo stvrtok tam bude osobne. Budem brat aj bednu nabojov. Oplatia sa kupit rovno aj nejake nahradne diely, ked ich ma byt nedostatok? A ktore?
Ak by niekto nieco chcel, tak mu to mozem kupit a po ceste spat doniest. Som z BA. Pripadne ak by nejaky dobrovolnik isiel so mnou a pomohol mi vybrat dobry kus, tak sa iba potesim
Nakupko uz mam a Attila potvrdil, ze ich zopar este maju a vo stvrtok tam bude osobne. Budem brat aj bednu nabojov. Oplatia sa kupit rovno aj nejake nahradne diely, ked ich ma byt nedostatok? A ktore?
Ak by niekto nieco chcel, tak mu to mozem kupit a po ceste spat doniest. Som z BA. Pripadne ak by nejaky dobrovolnik isiel so mnou a pomohol mi vybrat dobry kus, tak sa iba potesim
-
inspiring_cannon
http://www.youtube.com/watch?v=iKOv2sHVnwQ
Kmitanie hlavne.Na SA.vz.58.
Kmitanie hlavne.Na SA.vz.58.
dalsia stranka na doplnky ku kose, ktora tu este nebola spominana ( teda aspin som ju tu nenasiel)
http://www.retroarms.com
http://www.retroarms.com
-
inspiring_burnell
Pred pár mesiaci som si u nich kúpil a cez Pay Pal hneď aj zaplatil kryt záveru. Písal som im asi tri krát mail, volal som tam asi dvadsať krát a nič. Mŕtvy chrobák. V Pay Pal som podal reklamáciu a ani na ich žiadosti o vysvetlenie nereagovali. Peniaze som dostal späť aj so skúsenosťou kde sa viac nepokúšať o nákup, takže rozhodne neodporúčam!!!
Našiel som v jednom videu na youtube dobrý tip na nastroj na povolenie pažby. Kopijovitý vrták(22)