Sa vz. 58

Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Stale sa bavime o tom istom kuse (kusoch). Ako modernizacia sa neuplatnili, tak behaju po slovensku a strielaju s tym sutaze.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

tak som zasa nieco skusal:
nepouzita , nestrielana ulozenka vz58Pi , dal som na nu nohy , dekel Kinggun a optiku ZD4
strelivo Barnaul nove FMJ

ledva som udrzal 10ran na 50metrov v deviatke na zelenom panakovi (10cm kruh) a to aj ked som dal nohy prec a flintu natvrdo polozil na stol

výsledok je velke sklamanie, bolo mi jasne , ze 58ma nie je snajperka, ale 6MOA je predsa len trosku moc

budto mam nahovno ruky a oci, alebo ma ta ulozenka naprd lauf, alebo je barnaul naprd strelivo... alebo vsetko dokopy
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Nuž neviem, ale na viacboji KVZ sa strieľa 3x 5 rán (ľah, stoj, kľak) na 50m na redukovanú zelenú figurínu (desiatka tam má nejakých 6cm) otvorenými mieridlami a nástrel nad 130 dá obvykle tak pätina pretekárov - strieľa sa (na 99%) CIP-ovaným "vojenským" strelivom produkcie ČSSR, ZSSR, Bielorus... :?
Adrian
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adrian »

Ja som minule videl na sutazi na 50 metrov mierenka s pevnymi mieridlami ako strelec dal dvojstrel do desiatky. Inak desiatky tam stabilne davalo viacero dobrych strtelcov.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa Rasto »

KVZ = historici a ich historicke discipliny.
Romane daco nebude podla kostolneho poriadku.
Skus to s pevnymi mieridlami, potom s inymi nabojmi a az na koniec ju predaj ako nestrielanu ulozenku :lol:
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

roman napísal:...dal som na nu nohy...a to aj ked som dal nohy prec a flintu natvrdo polozil na stol
aj toto mozu byt tie problemy ktore sposobili ten vysledok
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

roman to bude najskor tou zbranou kolega striela kvz s 58mou+barnaul +kolimator na 100m no a pod 270 "nechodi"
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

dnesne info priamo od zdroja :

zo slovenska v kratkej dobe odide export 40.000ks vz58 = prakticky vsetky , co zostali z tranze ktoru armada odpredala obchodnikom pred par rokmi

predaju sa aj zasoby nahradnych dielov

kto chce 58mu , nemlich nejaku ulozenku, ma poslednu sancu
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

nakupna horucka moze zacat 8)
shagvantofi
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa shagvantofi »

No treba urobit zasoby.
hawaii_svk
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 8 months

Príspevok od používateľa hawaii_svk »

Uz dlhsie som uvazoval o kupe vz.58. Na zaklade tychto info idem buduci tyzden do kolarmsu jednu kupit :)
Nakupko uz mam a Attila potvrdil, ze ich zopar este maju a vo stvrtok tam bude osobne. Budem brat aj bednu nabojov. Oplatia sa kupit rovno aj nejake nahradne diely, ked ich ma byt nedostatok? A ktore?
Ak by niekto nieco chcel, tak mu to mozem kupit a po ceste spat doniest. Som z BA. Pripadne ak by nejaky dobrovolnik isiel so mnou a pomohol mi vybrat dobry kus, tak sa iba potesim :)
inspiring_cannon

Príspevok od používateľa inspiring_cannon »

http://www.youtube.com/watch?v=iKOv2sHVnwQ
Kmitanie hlavne.Na SA.vz.58.
Ferri719
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa Ferri719 »

dalsia stranka na doplnky ku kose, ktora tu este nebola spominana ( teda aspin som ju tu nenasiel)
http://www.retroarms.com
inspiring_burnell

Príspevok od používateľa inspiring_burnell »

Pred pár mesiaci som si u nich kúpil a cez Pay Pal hneď aj zaplatil kryt záveru. Písal som im asi tri krát mail, volal som tam asi dvadsať krát a nič. Mŕtvy chrobák. V Pay Pal som podal reklamáciu a ani na ich žiadosti o vysvetlenie nereagovali. Peniaze som dostal späť aj so skúsenosťou kde sa viac nepokúšať o nákup, takže rozhodne neodporúčam!!!
iko111
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa iko111 »

Našiel som v jednom videu na youtube dobrý tip na nastroj na povolenie pažby. Kopijovitý vrták(22)
Prílohy
vz58 2.png
vz58.png
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "