Ako ma prepadli...
matus: jedine co tu pomoze je aspon troska trenovat. Reakcia na prepad a pripadnu rychlu bitku musi byt (mala by byt) automaticka. Proti beznemu zlocincovi by som hadam uspel. Ci uz by som pouzil natrenovane z juda, alebo jednoduchy kop http://www.youtube.com/watch?v=aPvJHIyFTII
Kop sme naostro vyskusali s kamaratom, 1 krok rozbeh a kop, a hoci ma 190cm/100kg a ja 177/88 tak letel pekne dozadu (mal vestu tak to tak nebolelo). Urcite by mi to kupilo dost casu na tasenie.
Kop sme naostro vyskusali s kamaratom, 1 krok rozbeh a kop, a hoci ma 190cm/100kg a ja 177/88 tak letel pekne dozadu (mal vestu tak to tak nebolelo). Urcite by mi to kupilo dost casu na tasenie.
-
friendly_spence
Mna zaujima psychologia utocnika. Podla toho sa da skor navrhnut nejake riesenie.
Ako je mozne ze ked niekoho napadnu a ide okolo sama este mensia utlejsia zena ako obet, tak ujdu a to aj ak ked nevidia ze vola policiu. To ze ujdu pri dalom okoloiducom, je casto v spravach. Ved uz aj tak maju pruser a mohli by ziskat viac. Alebo to uz opadne adrenalin z utoku na prvu osobu?
Alebo su dve osoby. Jedna zdraa a druha vozickar. Napadnu zdraveho. Kvoli vyssiemu trestu za chranenu osobu(vozickara), alebo ze maju radost ako sa zdrava brani?
A ked niekto vola policiu, ta si zapamataju jeho tvar a budu mysliet na pomstu?
Alebo ze by bol ten pripad z falosnymi peniazmi?
Ake su statistiky? Alebo ako mysli vacsina utocnikov? Asi je ine ak je to 5 maloletych z osady na vychode a fetak v BA.
Ako myslia tie deti a ako ten fetak?
Ako je mozne ze ked niekoho napadnu a ide okolo sama este mensia utlejsia zena ako obet, tak ujdu a to aj ak ked nevidia ze vola policiu. To ze ujdu pri dalom okoloiducom, je casto v spravach. Ved uz aj tak maju pruser a mohli by ziskat viac. Alebo to uz opadne adrenalin z utoku na prvu osobu?
Alebo su dve osoby. Jedna zdraa a druha vozickar. Napadnu zdraveho. Kvoli vyssiemu trestu za chranenu osobu(vozickara), alebo ze maju radost ako sa zdrava brani?
A ked niekto vola policiu, ta si zapamataju jeho tvar a budu mysliet na pomstu?
Alebo ze by bol ten pripad z falosnymi peniazmi?
Ake su statistiky? Alebo ako mysli vacsina utocnikov? Asi je ine ak je to 5 maloletych z osady na vychode a fetak v BA.
Ako myslia tie deti a ako ten fetak?
-
mototechna
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
Dino, moc nad tým premýšľaš... Zlodej Ťa chce okradnúť, a ak sa budeš moc brániť, schytáš ešte aj po tlame. Takže nešpekuluj nad tajnými vreckami, to je predposranosť, a nauč sa nejaké hmaty, chvaty a kopy. Nauč sa ktoré miesta ľudského tela sú citlivé na tlak. Dlaňou pod bradu, lakeť na xicht, lakeť na solar, kop na solar, kop na gule, poriadny kop do kolena. Nauč sa čo je to páka, to Ti potom stačí chytiť útočníka za malíček, ale tak že poriadne
Konať reflexívne sa naučiť bohužiaľ nedá, jediný daný reflex je srať na ego a nohy na plecia. Blbým miestam a blbým situáciám sa radšej vyhýbať. Lebo ak budeš pri prípadnom prepade natotálku posraný, a zlodej Ti nájde poukrývané veci, bude to len horšie. Mne sa to mudruje, 190/85, 12 rokov kondične fitko, +- permanentná nasranosť... Ale ako napísal napr. Guns, aj ja mám pár kamarátov ktorí vypadajú ako keby mali celý život čítať noviny a hrať šachy, a v skutočnosti by mi možno pekne "naložili", svine malé mrštné pohyblivé 
uplne suhlasim, tiez som mal takuto predstavu.cubitko napísal:matus: jedine co tu pomoze je aspon troska trenovat. Reakcia na prepad a pripadnu rychlu bitku musi byt (mala by byt) automaticka. Proti beznemu zlocincovi by som hadam uspel. Ci uz by som pouzil natrenovane z juda, alebo jednoduchy kop http://www.youtube.com/watch?v=aPvJHIyFTII
-
friendly_spence
Ked ide starsia zena s kabelkou, tak vacsinou jej vezme kabelku, zhodi ju a uteka prec.
Keby si dala 30 euro do kabelky a branila ju aspon trochu aby to nebolo napadne a do nejakeho vrecka si dala 6000 euro.
Ja mam kvoli zdravotnym problemom 40kg a ked som bol na kupalisku vsetci sa zamnou otacali ako na postiha.
Keby som niekoho v sebaobrane kopol tak si zlomim nohu. Aj som skusal cvicit, ale potom som vzdy marod a 50kg nenadvihnem.
Keby si dala 30 euro do kabelky a branila ju aspon trochu aby to nebolo napadne a do nejakeho vrecka si dala 6000 euro.
Ja mam kvoli zdravotnym problemom 40kg a ked som bol na kupalisku vsetci sa zamnou otacali ako na postiha.
Keby som niekoho v sebaobrane kopol tak si zlomim nohu. Aj som skusal cvicit, ale potom som vzdy marod a 50kg nenadvihnem.
-
mototechna
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
Staršia žena si nebude šaškovať po meste zo šiestimi litrami. To je buď tržba, ktorú nesie do banky, takže zaparkuje priamo pred tou bankou, alebo je to primitívna krava, čo ide na "drobné nákupy", a je to len a len jej problém a v hĺbke duše jej ten prepad prajem. Čo sa týka Tvojho zdravotného problému - skákni za odborným lekárom, ak nemáš tak vážne ochorenie ktoré by Ti v cvičení prekážalo, tak mazaj do fitka, najprv pod dohľadom kondičáka, sprvoti strečing, naťahovačky a minimálne váhy, aby si telo na tieto pohyby zvyklo, a až po dlhšom čase nejaké váhy. Vždy platilo "najprv technika, potom váha".
Dino: ak kvoli chorobe nemas sancu vytrenovat si svaly, ostava ti kombinacia pistol + paralyzer. Paralyzer mas na pripadny konflikt na blizko a pistol... sak sa chapeme. Niesom psycholog, ale zarucujem ti, ze kazdy zlodej sa poserie pri pohlade do hlavne, pripadne ked je ten pohlad doprevadzany takym tym zvukom "klik-cvak" (natiahnutie kohuta)
Druha vec je tvoja vaha. Viem ze mne sa to hovori, ked mam vdaka hokeju, judu a posilke z mladosti postavu ako grecko-rimsky zapasnik. Nic ale nieje stratene. Mal som kamarata na Gymnaziu, ktory mal 40-50 kg celu strednu skolu. Na vyske zacal cvicit a po 2 rokoch z neho bola vetsia bedna nez ja. Ten rozdiel bol priam neskutocny z chlapca co bol len kost a koza sa stal sidce stale maly, ale zato neskutocne svalnaty chalan.
edit: madarcina odstranena
Druha vec je tvoja vaha. Viem ze mne sa to hovori, ked mam vdaka hokeju, judu a posilke z mladosti postavu ako grecko-rimsky zapasnik. Nic ale nieje stratene. Mal som kamarata na Gymnaziu, ktory mal 40-50 kg celu strednu skolu. Na vyske zacal cvicit a po 2 rokoch z neho bola vetsia bedna nez ja. Ten rozdiel bol priam neskutocny z chlapca co bol len kost a koza sa stal sidce stale maly, ale zato neskutocne svalnaty chalan.
edit: madarcina odstranena
cubitko napísal:...zarucujem ti, ze kazdy zlodej sa poserie pri pohlade do hlavne, pripadne ked je ten pohlad doprevadzany takym tym zvukom "klik-cvak" (natiahnutie kohuta)...
Žiaľ s týmto tvrdením sa nedá úplne súhlasiť. Vo viacerých skutočných prípadoch reagoval útočník po tasení zbrane obrancom všelijako, len nie zdesene. V jednom prípade zbraň (plynovku) obrancovi odobral a obranca dostal bitku, v inom ho aj napriek varovnému výstrelu z ostrej zbrane (HK USP cal. 45) ešte viacerí aj naháňali a pod. Slušný človek sa väčšinou zbrane panicky bojí, grázli až taký rešpekt nemajú. Je to podľa mňa podmienené tým, že u nás je len málo evidovaných (a najmä medializovaných) prípadov účinnej a legálnej obrany so zbraňou.
-
inspiring_liskov
matus69, ale útočník pri prepade v prvom rade vedome útočí a ohrozuje teba -> teda na záujem chránený trestným zákonom, tým pádom strelnou zbraňou brániš nielen svoj majetok, ale aj svoje zdravie. Bez ohľadu na to, či máš pri sebe 5 eur, alebo 500.
Tak by to aspoň podľa mňa v normálnej spoločnosti malo byť.
Tak by to aspoň podľa mňa v normálnej spoločnosti malo byť.