Konkretne príklady nutnej obrany a krajnej núdze

tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 26 Júl 2013, 21:51, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
733thunder
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa 733thunder »

To uz dost pripomina sceny z filmov :D
friendly_brahmagupta

Príspevok od používateľa friendly_brahmagupta »

tycho28 napísal:ale potom si treba vsimat ci je dotycny pravak alebo lavak :lol:
tak na tom by som asi zahucal :oops: ale dufal by som ze ma bude vysetrovat podobny fizel jak je ten hrdzoš v csi miamy a pokial sa mu nikdo sams placom neprizna tak su setci len v podozreni :wink:
733thunder
prispievateľ

Nesmies zabudnut zotriet odtlacky :D
friendly_brahmagupta

733thunder napísal:Nesmies zabudnut zotriet odtlacky :D
ha zotret z noza aj tak by bolo na nom moje dna , sak tak som bol vystraseny ze este mi moze ublizit ze som mu z ruky odkopol noz a tu som vam ho pani policajti polozil na chodnik ha hah ha
733thunder
prispievateľ

No a este by Ta dodzubali ze si nezabezpecil miesto cinu pred znehodnotenim dokazov a manipuloval s nimi :D
friendly_brahmagupta

733thunder napísal:No a este by Ta dodzubali ze si nezabezpecil miesto cinu pred znehodnotenim dokazov a manipuloval s nimi :D
ale s nicim som nemanipuloval pan policajt, ja som odvracal hroziaci sice uz ne trvajuci utok ale co ak!? aa serme na to aj tak je setko len virtualne :P
733thunder
prispievateľ

Ako mozes odvraciat hroziaci ale uz netrvajuci utok? :D
inspiring_matsumoto

Príspevok od používateľa inspiring_matsumoto »

prosím Vás neviem či si to vysvetlujem správne ak nie tak ma prosím opravte.
Stojím na autobusovej stanici spolu s ďalšími cestujucími , keď v tom túto skupinku cestujúcich začnú obťažovať naši občania/ čiernejšej pleti/. Ich agrasia sa postupne zvyšuje nakolko sú v značnom nepomere/je ich viac/ako čakajúcich cestujúcich. Môžem v takomto prípade použiť zbraň na odvrátenie útoku ktorý nadalej trvá a stupňuje sa , ak mňa nijakým sposobom zatial neohrozujú?
Ja si myslím že áno , a že budem konať v rámci NO/budem odvraciať trvajúci útok/ a v pripade ak by neuposluchli výzvu , tak z mojej strany by smeroval varovný vystrel do vzduchu a ak by nepomohol ani ten tak by som mohla už kludne na nich strielať. ak sa mýlim tak ma opravte
733thunder
prispievateľ

Skus charakterizovat ten utok?V com spociva?Ako utocia?Predsa len strielat do neozbrojenych ubohych spoluobcanov nie je prave najlepsi napad.
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

...prosim ta, len nemaj takyto dotaz tam na skuskach, lebo nebudes mat ani D....
...pocerny su chranene plemeno tak ako u nas tak aj v cechach...to by si mala vediet ked si zo SNV...teoria a prax je velmi rozdielna hlavne co sa romakov tyka...vsetci vieme co je NO no v ich pripade si clovek nieje isty...
inspiring_matsumoto

preto sa to pýtam , lebo je ich tu strašne veľa , čo sa týka útoku tak ten by bol taký ako s ich strany vie biť: paste , a rozne zbrane charakteru/nôž a pod/.
inspiring_bose

...vsak odpoved poznas, len nasledky v tomto konkretnom pripade mozu byt napocudovanie ine...normalne sa mozes branit zbranou, ale uz som ti pisal, hlavne si musis byt ista ze tu zbran si rozhodnuta pouzit a nasledne znasat vsetky nasledky...
inspiring_matsumoto

myslíš si že aj napriek tomu by som mohla mať problémy? a to len na zaklade toho že ide o romov? nie je to nejaké čudné ? nepomohlo by mi na moju obhajobu to že tam boli použité nože? ak nie tak načo je tá NO? na čo A skupina zbrajaku ak sa nemôžeš brániť?
inspiring_bose

...na slovensku nie vzdy ten ktory je v prave vyhraje...v pripade co si uviedla je mnoho keby...samozrejme ja by som sa pokusil v prvom rade o utek, to nieje hamba zdrhnut pred problemom...a ked by som nemal moznost uteku tak az potom zbran, ale tam uz sranda konci...a asi viem ako by to dopadlo so mnou na sude...
Napísať odpoveď

Návrat na "Nutná obrana - krajná núdza"