Fotky Sa vz. 58 a jej tuning
Abakan, čím viac čína, tým viac takticool 58.
som sice kruto OT, ale modi snad prepacia (popripade presunu)Rohypnol napísal: Pokiaľ viem, posledné bojové užitie bodáku, bolo na Fanklandských ostrovoch / pardon za angličtinu, nebudem to hľadať /, pri vojne v Zálive si ich nasadzovali, ale nepoužili ich, pokiaľ viem.
posledny zdokumentovany utok "na bodaky" spravili Briti v 2004tom v Basre
http://www.liveleak.com/view?i=0bd_1249524865
-
inspiring_tesla
No, tak vidíš. A potom, že viem všetko! Furt mi to hovoria a ja im furt neverím.phoenix napísal:som sice kruto OT, ale modi snad prepacia (popripade presunu)Rohypnol napísal: Pokiaľ viem, posledné bojové užitie bodáku, bolo na Fanklandských ostrovoch / pardon za angličtinu, nebudem to hľadať /, pri vojne v Zálive si ich nasadzovali, ale nepoužili ich, pokiaľ viem.
posledny zdokumentovany utok "na bodaky" spravili Briti v 2004tom v Basre
http://www.liveleak.com/view?i=0bd_1249524865
popravde, ja to trocha nechapem. Je mi jasne ze kazdy ma nejaky vkus a proti tomu ziadny disputat. Ale... na 58cke je imho krasna a uzasna jej kompaktnost, nizka hmotnost a s tym spojena prijemna manipulacia na zbran tejto kategorie. Nejak mi unika prakticky vyznam napriklad tej prvej verzie s railom od zasobnika az po ustie. Druha vec je, ze ked sa na tu zbran dopredu navesa kvantum veci tak tie zotrvacne sily ktore posobia pri pohybe medzi poziciami low-ready, hi-ready, a zaliceni znamenaju, ze pri dlhsom pouzivani tej zbrane (nie len par vystrelov na strelnici, ale aj pohyb, nosenie a dynamicka strelba, prenasanie na blizke a vzdialene ciele a podobne) budu po par hodinach ruky a chrbat hodne unavene. Skor by som sa snazil v ramci vyvazenia zbrane davat prislusenstvo tak, aby tazisko zbrane bolo umiestnene co najblizsie pistolovej pazbicke.RASTO33 napísal:Dve z netu ( novohradský a fotoshop kinggun )
Takze vyzera to hodne tacticool, olistovane jak adidas od botky pazby az po ustie, mozna to je aj pekne hustokrute, ale realne na zbrani ktora ma byt pouzivana aj na nieco ine ako na obcasne postrielanie na strelnici by som to nechcel. Ale ja zasa beriem 58 ako zbran do nepohody, nie spotrove nacinie. Na to je asi vhodnejsi koncept AR15.
-
inspiring_tesla
Zaujímavé by bolo pouzitie mieridiel (flipup) z rakvičky po koniec hlavne co by umoznilo mat pazbu takmer celkom zasunutu to by tazisko zbrane posunulo do zadu... predá ruka by sa posunula k ustiu hlavne co by zlepsilo manevrovatelnost... v kazdom pripade je to kosa a AR15 ci ina moderna flinta z toho nebude ani ked sa na hlavu postavíme 
Dnes mi dorazili posledné komponenty, tak som skompletoval svoju 58-ičku.
Až na ten prerastený (odvodené od Rasto) kompenzátor sa mi to páči.
Je to minimalistické, nepretunované a vysoko funkčné...ale každý má svoj štýl....
Až na ten prerastený (odvodené od Rasto) kompenzátor sa mi to páči.
Je to minimalistické, nepretunované a vysoko funkčné...ale každý má svoj štýl....
-
inspiring_liskov
ti to trvalo 
som zvedavy , kedy das dole aj tie predne bazmeky
zistil som, ze Magpul AFG nejde dokopy s mojimi uradnickymi rucickami a syndromom karpalneho tunelu
zistil som, ze Magpul AFG nejde dokopy s mojimi uradnickymi rucickami a syndromom karpalneho tunelu
Pekne . Tuto konfiguraciu by ti zavideli i kanadania, kde sa tesi velikej oblube.
Tiez mi dako nerezu tie plasty na predpazby, ale ked sa ti to tak dobre drzi, tak na to to bolo vlastne vyrobene
Kompik ocenis pri rychlejsej strelbe i rameno sa ti podakuje.
Chod si niekedy zastrielat za sera s fotakom a budes mat i nadherne foto, lebo kratas nesetri plynmi
Nech sluzi.
Tiez mi dako nerezu tie plasty na predpazby, ale ked sa ti to tak dobre drzi, tak na to to bolo vlastne vyrobene
Kompik ocenis pri rychlejsej strelbe i rameno sa ti podakuje.
Chod si niekedy zastrielat za sera s fotakom a budes mat i nadherne foto, lebo kratas nesetri plynmi
Nech sluzi.
ja som zistil, ze ked drzim predpazbie zboku s palcom ukazujucim v smere strelby tak strielam rychlo nahadzovane rany podstatne presnejsie, intuitivnejsie, a tym padom odpada akykolvek foregrip. V kazdom pripade tato posledna konfiguracia je velmo pekna.
-
inspiring_pare
gereta: povrchovka je odstaneny nitrolak a nasledne zaciernene? alebo novy lak ?
Povrchovku som nerobil. Je to kupene uz s povrchovkou z Kolarms-u - cierny Compact 58v.
Ak by nieko zaujimalo,tak predpazbie je CSA Sporter - polymer ( podla mna velmi pekne kvalitne a prijemne na dotyk - povodne rozmery a cena nejakych 15Eciek
) na ktorom je od FAB Defense PTK a VTS rucka.
Pazba sklopna UAS-VZP od Fab-u. Vsetko kupene z alfatactical.cz.
Kompenzator od usera Rasto (HM Inc.) a kolimator tiez. (text obsahuje skrytu reklamu
)
Ak by nieko zaujimalo,tak predpazbie je CSA Sporter - polymer ( podla mna velmi pekne kvalitne a prijemne na dotyk - povodne rozmery a cena nejakych 15Eciek
Pazba sklopna UAS-VZP od Fab-u. Vsetko kupene z alfatactical.cz.
Kompenzator od usera Rasto (HM Inc.) a kolimator tiez. (text obsahuje skrytu reklamu
Naposledy upravil/-a gereta v 11 Apr 2014, 19:45, upravené celkom 1 krát.
Tie bazmegy som spekuloval dost dlho, lebo len s tym polymerovym predpazbim 58a vyzerala uzasne, ale nakoniec som to po 1 hodine nahadzovania a skusania navrtal presne na moju lavu packu a dnes som sa presvedcil, ze mne to takto naozaj super vyhovuje. V podstate nahadzujem sapik lavou rukou, ked palec obopina uchytku, potom uz len zaprem o rameno a pukam. Dnes som doladoval kolim a v podstate som nikdy na 25m nevyliezol z 10cm kruhu. Samozrejme bez opory v stoji. Neviem ci je to dobre, alebo zle ale na to ze som s nim a celkovo z 58ickou pukal 2x v zivote, tak som spokojny. Na foto je posledny nastrel 25 m s kadenciou 8 ran za 5 sekund, ale to nech posudia ti, co stym maju prax.roman napísal:ti to trvalo