Odlievanie pistolovych i puskovych projektilov

R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

jak budeš mazať , máš mazaciu matricu alebo ich na hulváta poleješ resistinom ?
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Jj ja som teda hulvat :lol: džab-džab resistin a je to, hoc poznam takých čo každú strelu mačaju pinzetkou aby sa im špičky striel nepošpinili a nezanašili matricu ktorou sa nastavuje dĺžka náboja
R
častý prispievateľ

tiež som mazal na hulváta, boli problémy so skracovaním dĺžky náboja v závislosti od zajebabrania tŕňa matrice, teraz fičím na eprx od aresa...
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

normalne ich zaspinim Lee liquid Aloxom a po kalibracii necham vyzriet :-)
Po prebiti si dam mozno namahu a kazdu uz zakrimpovanu gulu ocistim od aloxa, koli manipulacii.
Aresi si necham na sutaz a olovo na trening.
inspiring_ganguly

Rasto po kalibrácii ich už nemažeš? Ja ich nadžabem ešte raz.
Rasto
expert

ako kedy, ale pozeral som rozne zahranicne fora a vraveli, ze vysledok je porovnatelny s i bez mazania.
R
častý prispievateľ

ono totiž pri zasúvaní gule do hilzne dochádza k čiastočnému oteru mazadla (to sa hromadí v matrici na tŕni a postupne zmenšuje OAL) a maže iba to čo ostane v drážkach projektilu, výsledne je to asi úplne jedno či pred kalibráciou alebo po, dve vrstvy sú viac ako jedna... keď som mazal tak pred kalibráciou na dvakrát po dokonalom zaschnutí predošlej vrstvy, výsledky s lee sajrajtom:

Obrázok
inspiring_ganguly

Ja pred kalibráciou musím mazať inač sa pri kalibrácii nadriem ako kôň,
Rasto
expert

bum napísal:Ja pred kalibráciou musím mazať inač sa pri kalibrácii nadriem ako kôň,
Pred kalibraciou nevyhnutnost a po nej dobrovolnost :-)
sundance.kid
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa sundance.kid »

zdravim chlapi. kde kupujete Sb na legovanie olova? ja viem len o kovopb.cz ale 25 kg ingot za 390/kg + dph :shock: sa mi jaksi nehodi. potreboval by som asi 2kg, ak by bol niekto ochotny podelit sa, prip. urobit spolocnu obj v pribrami.
dik
Rasto
expert

Zatial som mal stastie a olovo nekupoval, takze neporadim, ale 2kg je u olova strasne male mnozstvo.
Miro389
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

Sb je antimon.
:wink:
inspiring_ganguly

Predpokladám že potrebuješ antimón ,tiež ho nepoužívam ,ak by som ho mal kupovať radšej kúpim zliatinu olova +cínu a antimónu už namiešanu. Inač antimón6,697 kg·dm−3 je najlahši a ma najvyššiu teplotu tavenia z tejto trojice a tak ak neodlievaš z pieckou z dolným výpustom z taveniny ho ľahko z lyžicou pozbieraš .Najlepšie je olovo miešať ,nech sa antimon nevyplavuje na povrc ,ale potom olovo viac oxiduje a je aj viac výparov. Olovo z kovošrotu už väčšinou antimón obsahuje.

Slitiny antimonu

Nové typy olověných akumulátorů jsou často vyráběny ze slitin olova s jinými kovy. Např. výroba pozitivních desek ze slitiny olova, antimonu a selenu značně prodlužuje životnost akumulátoru v důsledku vyšší mechanické pevnosti této slitiny.

Významný je podíl antimonu při výrobě pájek na bázi olova a cínu. Přídavky antimonu, kadmia a stříbra získávají tyto pájky lepší vodivost, zvyšuje se pevnost sváru i když za cenu zvýšení bodu tání slitiny.

Slitina o přibližném složení 75 % olova, 15 % cínu a 10 % antimonu – liteřina byla po dlouhá léta základním materiálem pro výrobu tiskařských liter - forem sazby tisku. Tuto slitinu vytvořil ve 15. století proslulý zlatník Johannes Gutenberg, otec knihtisku a výrobce světoznámé Gutenbergovy bible.

Ložiskový kov obsahuje cín, olovo, měď a antimon. Rozlišují se dva typy ložiskových kovů - bílé a červené. Bílé obsahují 80-90 % cínu, 7-20 % antimonu a několik procent mědi. Červené obsahují 75-90 % mědi, 10 % cínu a menší množství zinku, olova a antimonu. Vyznačuje se především vysokou odolností proti otěru i když jsou poměrně měkké – slouží pro výrobu kluzných ložisek pro automobilový průmysl a další aplikace.
sundance.kid
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa sundance.kid »

jasne, tiez ma napadlo kupit hotovu zliatinu. z kovopb so dostal ponuku 92Pb6Sb2Sn (pouziva ju aj ares) za 146/kg+dph a doprava, min odber 100kg. pri takejto cene vychadza 1 gula na 6centov............ja som hlavne chcel upotrebit tych 30kg co je doma, ale 13brinellov je na 9L malo, tak to treba trochu pritvrdit.
najviac ma nasralo, ze ked Sb objednam z us (rotometal.com), tak aj s cestou stoji tolko, co v pribrami bez dph :?
Naposledy upravil/-a sundance.kid v 27 Aug 2011, 11:49, upravené celkom 1 krát.
Rasto
expert

Pokial ta vyde gula na 6c tak sa ti straca financny zmysel odlievania vlastnych guli!
Napísať odpoveď

Návrat na "Prebíjanie nábojov"