Nákupné povolenie

Používateľov profilový obrázok
kamov
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

lubor napísal:Stale mi nejde do hlavy argument, ze .22 sa nedava na ochranu.

No Lubor iny okres..., dnes mi to iste zopakoval veduci oddelenia dokladov, pritom sa ten pan podla svojich slov podielal na tvorbe zakona o zbraniach. Dovod ich konania nepoznam
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

sa ho opytaj ci mu nevadi byt streleny z .22 8x po sebe v priebehu 1.5 sec, ked ten kaliber tak zatracuje. lebo taku rychlost strelby a presnost s tym podla mna spravi aj male dieta.
fakt by som si zelal vidiet toho policajta na oddeleni dokladov, co sa podiella na tvorbe zakona o zbraniach.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Luke sme OT ale , zbrane patria pod Odbor dokladov a evidencií PZ SR. Takže je možné , že nejaký okresný orgán bol v nejakom komunikačnom vzťahu s chalanmi z ODE PPZ keď v septembri 2010 a následne pripravovali Danovi jeho objednaný paškvil
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

to je mozne, ale oni o tom zakone nic nevedia, ich denno denne konanie je toho dokazom.
Filip
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa Filip »

Zoidberg37 napísal:telra: nijako, nebude vedieť čo je to za kaliber a povie, že najväčšie čo ti môžu zapísať je 9 luger, 45ka je iba pre policajtov alebo nejakú podobnú hlúposť.
Mas s tymto konanim aj realnu skusenost? (45 iba pre zelenych..)
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Filip: nie, ale keď tu čítam tie hlúposti, čo sú policajti ochotní povedať na úseku zbraní a streliva, tak som rád, že som tam kde som, síce tiež niekedy povedia nepresnosť, ale takéto kraviny ako tu niektorí píšu, že im povedali...

Povedal som to ako príklad, ale popravde už by ma to ani neprekvapilo...
Peter Elektro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Chalani kto mate skusenosti s nakupom zbrane na prislušnika PZ:On si zbran kupi a musi ju zaregistrovat na seba a až potom predat?Alebo ju može rovno predat s tym že preukaz zbrane sa vystavi priamo na noveho majitela???V pripade že ju musi zaregistrovat na seba da sa hned v ten den prepisat aby sa nebehalo hore dole?Pytam sa lebo som počul rozne protichodne nazory.
Vdaka za postrehy.
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Peter, pokiaľ viem, tak príslušník kúpi (on má nákupko zdarma), zapíše, vydajú mu preukaz zbrane, hneď si vypíšeš papiere, spraví sa prevod, zapíše sa to na teba, jemu preukaz predierkujú, tebe vydajú nový... Dá sa to aj na počkanie.
:wink:
Môj názor: nemôže si dať novú zbraň zakúpenú v obchode zapísať ten, na koho meno nie je vydané nákupko. Hoci si nespomínam, že by to zákon a/alebo vyhláška explicitne zakazovali, podľa mňa to z nich vyplýva.
Peter Elektro
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Prave preto sa pytam,že v zakone som to nenašiel a jeden strelec mi vravel ,že to po kupe hned zapisali na noveho majitela.Ale bolo to v inom okrese a ako vieme iny kraj iny mrav :)
Vdaka za info.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Peťo ak správne chápem, jediné o čo ide, je o potencionálne ušetrenie tých 4,5 eura na kolkoch čo zaplatí ten policajt. Tak proste nech ich má so sebou a keď to pojde, tak urobíte tak ako chceš a keď nie, tak spôsobom, ktorý napísal Jack.
Peter Elektro
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Ani nie tak o 4,5 eura ako o to, že niektory ludia možu mat trocha blok mat na seba niečo čo i len chvilu zaregistrovane :) a ide aj o čas straveny na oddeleni zbrani.Aj ked u nas je tam na čo pozerat :D (a to nehovorim o zbraniach)
kapula
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

Je to tak ako pisal Jack. Sam som nieco podobne absolvoval pri prepisovani vianocneho norinca. Otec prisiel s vyplnenym nakupkom, spravili mu preukaz zbrane ktory hned predierovali, ja som dal kolky a ziadost o nakupko, a vystavili mi preukaz zbrane. Este aj policaj bol trosku nestastny ze sa to neda obist a musi to takto robit.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

A neda sa iba pausalne na konkretny "sluzobak" odpisat zbran pri kupe, t.j. ze zlava bola uplatnena na toho a toho a tento rok uz nema narok na zlavu a podobne ? T.j. ze "nakupko" by uz bolo hned opeciatkovane moje ako civila a s tym by som isiel priamo na OZaS uz iba pre kartu zbrane.
peter9898
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa peter9898 »

Mam pocit, ze zbytocne vymyslas. ved ked ten policajt to zobere na seba na policii budes o 5 minut dlhsie. a zaplatis navyse len ten preukaz zbrane.
sundance.kid
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa sundance.kid »

napr. GP dava prislusnikom PZ zlavu, tusim 70E, tak sa tiez takyto postup oplati. radil mi to predavac v obchode, ze ked mam znameho plicajta, ked som bol okukovat K100.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"