Obydlia

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
skemro
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 9 months

Príspevok od používateľa skemro »

u nas musis, touto metodou uz by boli po smrti.
Vykope sa ornica (30cm-50cm) da sa prva skruz a uz len podkopavas.
A od 5metrou davas bacha ci sa ti studna neuhyba, to je nevyhoda tekutych pieskou.
Moze sa ti zlomit a mas po cloveku, a rano po skonceni prace musis ist pozriet k susedom
ci si spolu z vodou a pieskom neodcerpal aj ich kusok zahrady :wink:
Inac take cerpadlo co je na fotkach mam aj doma :twisted:
Laci
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

No neviem-neviem, ja mám od hĺbky 1,5m štrk, tam by sa nedokopali bez skruží :roll: možno volia taktiku podľa aktuálnej pôdy
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Pastva pre oci - Bunker Living – Underground Concrete Cribs

http://www.youtube.com/watch?v=NbhVh1_AKtI
Laci
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

nie som si istý či by som dlho dokázal dlhšie žiť v jednom bunkry s takýmto chlapíkom :roll: , nepovažujem sa za agresívneho muža, ale po istom čase by sa vynoril problém on alebo ja
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

hej, je to take netradicne, aby hipisak mal shtf bunker takehoto rázu :)
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Kupil som si knihu od Daniela Marka Ako sa oslobodit. Okrem inych tem je tam aj stat ohladom sebestacneho obydlia. Je tam uvedena mapka veternosti Slovenska a mapka slnecneho svitu. Skoda, ze tam nie je uvedeny zdroj, z ktoreho cerpal. Tusim, ze by to mohol byt SHMU, ale nemam cas to overit. Nejaka dobra dusa by sa nasla ?
agger
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa agger »

Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Kedze zajtra mame Svetovy Den Vody, hodim do pozornosti jednu akciu - 75% zlava z rozboru vody (zo studne a pod.):

http://www.aquaseco.sk/index.html?den%20vody.htm

Inak, chemicke labaky regionalnych vodohospodarskych podnikov povacsinou zajtra pri prilezitosti SDV budu tiez robit rozbory vody - sice zdarma, ale zasa zvycajne len dusicnany (zatial co ta vyssie spominana zajtra robi o cosi detailnejsi rozbor za 15 eur).

Gunslinger

P.S.: Ak by niekto vedel kde sa da spravit bezny rozbor lacnejsie (ci uz pocas SDV alebo kedykolvek), budem rad ked sem hodi info (tu na okoli stoji standardny/minimalny=cca 25 ukazovatelov okolo stovky eciek, a uplny/detailny cca 500 eciek)
agger
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa agger »

Guns uplny stoji >1000€. Po spusteni vlastneho vodneho zdroja (studne, vrtu...), by si ho mal kazdy dat spravit aspon raz.

Relevantne prvky na sledovanie z hladiska zdravotnej nezavadnosti su dusicnany, zelezo, mangan, biologia, tazke kovy a pesticidy (vratane atrazinu) a radioaktivne prvky. Vsetko v zavislosti od lokality a podozrenia.

Ked budem mat viac casu hodim linky na nejake labaky.
djuri
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

3500korun
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

Aj vo vyššie položených oblastiach sa dá pestovať...keď viete ako na to. Odporúčam prečítať tento "o ničom" článok ako motiváciu a viac hľadať na nete...je tam toho dosť. Hlavne keď už niekto má chatu na takom mieste, ktorú sa chystá využívať v prípade "potreby". Na konci je aj odkaz na majiteľa statku, ponúka napr. rôzne knihy na túto tému.

http://mojdom.zoznam.sk/cl/10032/130525 ... a-byliniek
inspiring_gates

Príspevok od používateľa inspiring_gates »

Kapo: suhlas. Ale to stym kontajnerom/garazou pod zemou nie je zly napad. Ale skor by sa to zislo pri bombardovani, ako ukryt pri prestrelkach a nepokojoch, rabovani,... - a kedze by to bolo urcene na par dni, sprchu studnu a pod by som z projektu vypustil, ale urcite by som chcel unikovy vychod.
Samotne vykopanie by nevyslo az tak draho /relativne/ - dajme tomu bager by to mohol mat za dva dni /vlastne skusenosti/, pyta cca 15-30,-€/hod. Potom cena kontajnera, stacili by mozno 2-3ks. Dalej nejaka uprava - beton, zemina, zaklady, vchod. A vybava je na majitelovi - postel, kachle/piecka, zasoba potravin a vody, nejaka municia.
Pre tych ktory by to pre istotu chceli mat hned hotove bez namahy: na stranke ASR som nasiel inzerat na odpredaj dvoch bunkrov, cena jedneho okolo 5.000,-€. :) Maju ale jednu zavaznu nehodu - nedaju sa preniest a nie su v blizkosti. :cry:
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

na national geographic chodi relacia "priprava na soudny den" a nedavno tam bol tipek s manzelkou, ktori mali cele obydlie postavene z kontajnerov, mali 2 poschodia, forma hradu t.j. stredovy priestor obostavany kontajnermi...pekne to mali spravene, hore mal strielne na obranu, dobry vyhlad, vovnutri studnu, vrtulu a solar na energeticku nezavislost atd...
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

take dobre to az nemali :)
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"