Naše nože

inspiring_jemison

Príspevok od používateľa inspiring_jemison »

cavte davam vam do pozornosti tuto stranku noze vsetkych moznych druhov a znaciek: http://www.noze-nuz.cz ja som odtial bral toto S&W
Texas Rangers Bowie je to az nekrestansky velke :)
Obrázok
mam radsej noze s pevnou cepelou ale taky univerzalny som dostal
Victorinox Alpiner Obrázok ale je tam este znacka firmy Peri :) darcek
inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

Blade
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa Blade »

O tych UTON-och som toho nacital kopec, ale som z toho vsetkeho len zmateny a neviem comu mam verit. UTON nie je zly noz, ale proste mu uz neverim po tych veciach so seriami atd. Pokial by som ho mal priamo z armady tak OK, ale z obchodu uz nie. Ja mam civilnu verziu UTON-u a nemozem ju moc porovnavat kedze som ho ani moc nepouzil (mam ine noze). Na druhej strane, rucka mi sedi uplne skvele aj dlzkou aj materialom. Co sa mi nepaci je tvar noza. Primarnym ucelom tohto noza je skor prenikat do ladvin ako stiepat drevo. Noz je moc uzky a tym ma cepel nizsiu hmotnost co obmedzuje napr. pri stiepani dreva. do vojny by som ho bral, ale do lesa nie. Ja som nasiel uz super noz (teda aspon pre mna) a tym je SOG Seal Pup Elite. Mam aj KABAR USMC ale ten je proste moc velky. SOG je univerzalny do lesa aj do mesta, len upevnenie kydexoveho puzdra je urobene hrozne nekvalitne, preto uz mam objednane aj nylonove. Rucka by mohla byt o cosi hrubsia, ale mimo to je to proste skvely noz. Dlho som hladal a zistoval, ale pri tomto nozi moje hladanie naozaj skoncilo.

http://www.noze-nuz.com/sog/SOG99153.php
Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Idem sa pochvalit s mojim novym prirastkom, ktory je ku mne na ceste z Afganistanu.

Obrázok

S peknym spomienkovym popisom na danu operaciu. :wink:
Cenu Vam radsej nepoviem, bo by som ich musel objednat asi 1000 :!: :lol:
inspiring_herschel

Príspevok od používateľa inspiring_herschel »

kolumbia river?to su dobre noze
ja ale preferujem noze s bowie cepelov ako kolega vyssie
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

som myslel ze tvoja preferencia bude skor noz co ma peper sprej cepel.

edit Panzer: ak chceš týmto spôsobom reagovať na množstvo waltrových príspevkov, v ktorých glorifikuje peprové spreje, OK. Aj mňa už dosť iritujú :D. Ale potom tam daj na koniec smajlíka, nech je to jasné. Inak je to čistý flame!
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

walter napísal:kolumbia river?to su dobre noze
ja ale preferujem noze s bowie cepelov ako kolega vyssie
Dobre , preferuješ , veď Ti nikto nebráni .
Môžeš mi ale povedať z koľkých nožov si vyberáš , koľko ich máš v " šuplíku " .
Koľko nožov si vyskúšal v praxi , koľko si polámal , doničil , na základe čoho je to Tvoje " Numero ONE " preferované ?
Len pre upresnenie - mám 1 ks UTON 0007 , zo 10 ks vreckových nožov ...ale rybičky to nie sú :wink:
Keď človek niečo odmieta,
musí to najprv vyskúšať,
aby vedel o čom hovorí.
Toto je môj obľúbený citát , neskromne sa pochválim , že z mojej dielne :wink:
Zamysli sa nad týmito slovami ....
Neber to osobne , ale tento platí aj na niektoré ďaľšie Tvoje príspevky , na ktoré bude reakcií habadej ...aj odo mňa :wink:
inspiring_herschel

viesco luke
taky noz by nebol na zahodenie ale ja radsej uprednostujem pepper zvlast a noz tiez :lol:
inspiring_herschel

a chlapci nehnevajte sa na moje prispevky o peprovych sprejoch.bohuzial som sa peprakmi nechal totalne uniest.
Kotuc
prispievateľ
Dátum registrácie: 21 years

Príspevok od používateľa Kotuc »

A tu je moja zbierka: S&W Karambit Urban Titanium http://www.noze-nuz.com/smithwesson/SW32C.php, Glock 81, Spyderco Tenacious - fajn nôž za dobré prachy http://www.noze-nuz.com/spyderco/C122GP.php, Spyderco Harpy - pekný dráp http://www.noze-nuz.com/spyderco/harpy.php, Emerson Mini Commander http://www.noze-nuz.com/emerson/EK902.php a CQC10 - super kvalita ale trošku drahšie; tie linky sú konkrétne k moje nože kupované u pan Šulca. A inak si pozrite aj stránku www.baterky-noze.sk - celkom dobrý výber na slovensku.
robogti
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa robogti »

No ja som zase na finky :?: :lol: Pekné bucľaté, široké boky - to ja rád :roll: Veľká škoda, že na Slovensku sa tak ťažko zháňajú a z Čiech sú až veľmi predražené
NASTY
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NASTY »

http://www.youtube.com/watch?v=JOOS3qrNKUk

odporucam toto video a aj dalsie casti tusim ich je sedem alebo osem ale stoji to za to

co myslite ako by dopadol Uton?????
robogti
prispievateľ

Barbar !!!! :evil: :evil:
Nôž je nôž, toto ja s ním nemusím. Na 99 % činností, ktoré s nožom vykonávam a predpokladám budem vykonávať mi postačuje 3-3,5 mm hrúbka, čepeľ do 9-10cm, príjemná uhlíkovka, RWL alebo AUS-8. Keď budem chcieť sekať betón, vezmem sekáč alebo zbíjačku :roll: :idea:
Neviem prečo ale UTONy a podobné ma nejak neberú, aj keď sú určite dobré a praktické.
Teraz mám RAT 1, je to prítulná a správna krysa, a rozmýšľam nad gränskniv od Švédskeho nožiara Kimma Sorvoju. Aj by som objednal, len je to celé po švédsky a zo švédštiny som nikdy nemal dobré známky :lol: :lol:
Inak starý dobrý poľovnícky otvárak Mikov s viacerými čepeľami, kúpený v roku páne 1985, verný a spoľahlivý doposiaľ :wink:
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

NASTY napísal: co myslite ako by dopadol Uton?????
Na Uton sa robili obdobne armadne skusky, ktore boli aj roypisane v jednom diele SR.

Uton by to vzdrzal bez problemov. :wink:
Mylim tym ale UTON 17024, nie tie uhlikove somariny co ich teraz predavaju za 400Kč.

:wink:
robogti
prispievateľ

Pár stránok dozadu sa tu riešili nože na zákazku. Slovenský nožiari sú fakt umelci - to myslím bez irónie, vyrobia ti pekný a kvalitný nôž presne na ruku, ale dajú si zaň aj zaplatiť. Je to pochopiteľné, pretože náklady pri pár kusoch sú iné ako pri sériovkach. Tu by som navrhoval, aby ste si najprv ujasnili čo chcete, načo sa bude používať, ako to má vyzerať, z akého materiálu a potom konzultovať čo a ako, či je to vôbec možné vyrobiť. Lebo sa môže stať, že prídete s predstavou "svojho" noža a odídete s nožom, ktorý už je dávno hotový, len ho musel nejako predať a ukecá vás, že ten je skutočne jediný a pravý, ktorý potrebujete. Síce kvalitný, ale nie ten "na mieru" - a o to práve ide.:wink:
Je tu aj možnosť zakúpiť potrebný materiál a nôž si vyrobiť . Napr. od Jataganu. Už dlhú dobu sa pohrávam z myšlienkou, že si kúpim nejakú čepeľ ( napr. Lauri Skinner ) a oblečiem ju do peknej rúčky typu Ahti alebo Kellam, bez podložky. :idea:
Napísať odpoveď

Návrat na "Chladné zbrane"