Wing Tsun, Kraw Maga a iné kurzy sebaobrany

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Panzer, tvoje pedagogické pôsobenie sa už neobmedzuje iba na otázky práva a spravodlivosti, ale aj na pravopis?
:lol:
No čo... ja to len schvaľujem. Stačí, že náš jazyk mršia médiá, politici, verejne známe osoby (schváľne nepíšem celebrity) a neviem, kto všetko ešte, nemusíme ho mršiť aj my na webfore.
:wink:
Marshall, pokiaľ ide o tvoju otázku, nechcem byť zlý, ale čo tak použiť google a napísať tri slová "Wing Tsun Zilina"? Našiel by si napr. link www.wtza.sk a mal by si to rýchlejšie a jednoduchšie. Na bojové športy tiež odporúčam www.fightnews.sk - špecializovanú stránku s pestrým záberom a fórom, kam chodia aj zaujímavý maníci.
:idea:
elegant_archimedes

Príspevok od používateľa elegant_archimedes »

takze Jack dik z help...le ten prvy link nejde:(....no a inac ja som googlu skusal.....a ku pedagogovi:ja som to w napisal schvalne a nie preto lebo newiem gramatiku.....laskavo sa staraj o seba!!
elegant_archimedes

takze chalani dik le uz som si pomohol sam....
elegant_archimedes

ak niekoho zaujima kde su treningy a v akych mestach tak cekujte:http://www.wingtsung.sk/skoly.htm
Jack
moderátor

No vidíš, že si si pomohol ja sám. :wink: A k tomu w - každému je jasné, že si to písal schválne. Menej jasné mne/nám je, prečo musí každý druhý U-18 pôsobiť v písomnom prejave tak wymleto. :P :D
elegant_archimedes

ja ti posobim vymleto??
kapula
častý prispievateľ
Registered for: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

No pozri sa na to z tej strany, si na verejnom fore, kde sa prezentujes iba pisomnou formou, obsahom a formou, a tvoj prispevok bol napisany tak ako bol napisany...
elegant_archimedes

ked myslis.....
Jack
moderátor

Marshall, kroť hormóny. Nemyslel som explicitne teba. Nechcel som sa ťa dotknúť. Ak sa mi to náhodou podarilo, tak pardón. Inak, vitaj medzi nami, cíť sa tu ako doma, len infantilnosti typu "w" nechaj radšej pred dverami. Asi toľko sme ti tu chceli viacerí povedať. :wink:
peto543
prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa peto543 »

Jack : ked pises SMS to "W" namiesto "V" ma svoje opodstatnenie : na napisanie W potrebujes iba jedno stlacenie, a na napisanie "V" potrebujes tri stlacenia ==> t.j. usetris cas :wink:

samozrejme na PC klavesnici je to zajedno. asi je to stylove...
infallible_hugle

Príspevok od používateľa infallible_hugle »

čaute, čítal som si toto fórum a dosť sťe mi pomohli oboznámiť sa so základnými pojmami a možnosťami bojových umení, len mám zopár otázok...

Chcel by som sa naučiť aspoň základy bojového umenia a sebaobrany, použitelné v praxy v prípade nutnosti... Nerád sa otĺkam a nejak ma nefascinuje ak môžem druhému ubližovať, ale po svete behá veľa na duši chudobných individuí pred ktorými sa treba mať na pozore, čiže by som potreboval praktickú účinnú sebaobranu, aktívnu a útočnú v prípade nutnosti. Posilujem, som relatívne fyzicky aktívny, aj ked kladiem väčšiu mieru duševnému rozvoju. Ale zasa nechcem BU v ktorom by išlo o nejaké duševné rozjímanie a meditáciu, ale o praktickú akciu a zdatnosť..pohybujem sa v ba a tt...

Čo by ste mi na základe predošlých info odporučili? A tiež používajú sa pri Wing TSun a krav-magu dostatočné ochranné prostriedky? ako to tam prebieha? nebudem chodit z tréningov so zlomeným ňufákom či monoklom?
peto543
prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa peto543 »

cauko prestuduj si www.fightnews.sk - forum tam mas vsetko zodpovedane. ak si fyzicky zdatny, nebojis sa telesneho kontaktu a nehladas nic duchovne ,skus muay thai , pripadne freefight. v ba najdes dost MT klubov, freefight sa trenuje v sokolovi. krav magu trenuju na dlhacoch a na trnavke.
Xader
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Xader »

To wing sung, ci čing čong alebo co to je mi pride dost ako obranne, aj ked netvrdim, ze nedokaze to ublizit, urcite ANO ! Ale vynalozis urcite viac usilia a hlavne viac casu na to, aby si sa dostal za ten predmetny cas na uroven napr. fightera MT.
Ked som bol maly som chodil na karate (nuda), potom tae kwondo(trochu vacsia zabava) a teraz muay thai v BA...bolo to dobre, naucil som sa pomerne dost za dobu co som to robil, kondicka mi isla neuveritelne hore, ale treningy boli zabijak(predtym som chodil 4roky do posilky). Po prvych treningoch som nevedel ci budem grcat, odpadnem, alebo zaspim v aute po ceste domov :lol: Potom sa naucis spravne stravovat, aby si to zvladal a uz to ide...MT odporucam, ak sa chces naucit v kratkej dobe ucinne udery/kopy a OBRANU pred utokom a hlavne treba byt pripraveny, ze nebudes jediny co bude rozdavat, ale taktiez dostanes a prave to, ze dostanes a castokrat pojdes domov s rozkopanymi nohami, alebo rozbitym nosom ta zocelí a lepsie prijmes utok utocnika a budes vediet zareagovat, tak aby si ho odstavil :wink:
inspiring_lewin

Príspevok od používateľa inspiring_lewin »

Xader jeopardy napísal „Nerád sa otĺkam a nejak ma nefascinuje ak môžem druhému ubližovať“ :D :D :D
Xader
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Xader »

janesk napísal:Xader jeopardy napísal „Nerád sa otĺkam a nejak ma nefascinuje ak môžem druhému ubližovať“ :D :D :D
Aha, tak nevyhladavat konfliktne situacie a miesta, kde by ku konfliktu mohlo dojst (bar, diskoteka...) :lol: alebo vediet rychlo utekat :D
To je tiez moznost...dat sa na treningy BEHu :twisted:
Napísať odpoveď

Návrat na "Sebaobrana"