Aký dôvod uviesť do žiadosti o zbroják?
Inspekcia MV bude riestit, ze si nedostal ZP. Vyseru sa ti nato tak ako sa mi vysrali na ziadost ked som od nich chcel iba informaciu. To nieje tak, ze policajt ti povie, ze na A nemas narok a ty si napriek tomu to podas a zoberu ti to, tak nato zabudni. Oni to nazyvaju vyzva, bol som tam ked prave spisovali, takze si ta este aj pekne predvolaju a ked nemas "papiere" bye bye a 90% obcanov SR ich nema, lebo neboli napadnuty a ani nemaju ziv. list. Inspekcia to riesit nebude, to si nemysli, maju ine na praci. Takze takyto je stav u nas bohuzial. Jedine riesenie bude pristupit na ich hru a vybavit ziv. list, lebo akurat sa tam s nimy budes natahovat, hadat, rozculovat a ziadatelovi napokon nedaju uz ani Bcko
. No pravny stat sa to u nas nazyva 
C0BRA uz to nechaj tak, zbytocne mutis vodu pre nic za nic. Jeden moj znamy si chce urobit "A" a s takou hrozou sa ma pytal o tom co cital na nete POTREBA MAT ZIVNOST!!!, ze sa na to chcel vykaslat, tak som mu to vysvetlil, ale tak ho vystrasili tebe podobny, ze sa mi to nepodarilo a radsej s nim pojdem na zbrojne osobne, nech na to dohliadnem.
TO C08R4:
ty už radšej ozaj nič nehovor, ak máš zbroják tak ho vráť. Už si pomaly taký pesimista ako Peter Bezo (Peter bez urážky) a vo všetkom vidíš problém. Nech to skúsi normálnou prirodzenou cestou tak ako sme mu to popísali a uvidíme ako to dopadne. Potom tu môžme riešiť problematiku ako vybavovať živnosť.
Ešte len vypísal doma žiadosť a už prorokuješ že nič nedostane. Vyčkajme a uvidíme.
PS: prečítaj si zákon pred spaním.
ty už radšej ozaj nič nehovor, ak máš zbroják tak ho vráť. Už si pomaly taký pesimista ako Peter Bezo (Peter bez urážky) a vo všetkom vidíš problém. Nech to skúsi normálnou prirodzenou cestou tak ako sme mu to popísali a uvidíme ako to dopadne. Potom tu môžme riešiť problematiku ako vybavovať živnosť.
PS: prečítaj si zákon pred spaním.
Ja nevidim zasa vo vsetkom problem, ono ten problem tam realne je
. No nech si to poda a sam uvidi
. Miesto oznamenia o case skusky to bude vyzva na predvolanie na OR PZ, aspon tak som to zatial videl u tych co nemaju ziv. list, takze aby nebol potom prekvapeny a sklamany zaroven, nato chcem upozornit, nie ho odradzat. A nepisem to tu len tak z dlhej chvyle, ja osobne som narazil na problem rovnaky, niesom ochotny si vybavovat ziv. list a hladam moznosti ako sa tomu vyhnut, tak porad k veci, pocuvam, inak dovtedy budem k tomuto pesimista, ako hovoris, no a nemam preco mat k tomu zatial opacny vztah, kedze v zakone ziadne moznosti nevidim, aj keby som si ho precital este raz pred spanim 
Naposledy upravil/-a C08R4 v 18 Nov 2009, 19:51, upravené celkom 1 krát.
Už neraz nie dvakrát som čítal o tom predpise ...nikto ho zatiaľ nevidel , vraj ...lenochod napísal:To ze bola osoba preukazatelne fyzicky napadnuta JE dostatocnym odovodnenim. A maju to aj v tom ich mrzkom internom predpise. To len saskuju ako pri kazdom novom zaujemcovi.
Ja som nehľadal , nebolo mi potrebné .
Takže , hľadať je potrebné asi toto ...
http://www.minv.sk/?interne-predpisy-2P R E H Ľ A D
INTERNÝCH AKTOV RIADENIA V PÔSOBNOSTI PREZIDENTA
POLICAJNÉHO ZBORU PLATNÝCH K 15. MARCU 2009
Nariadenie prezidenta Policajného zboru
...
...
...
ROČNÍK 2006
10
ktorým sa mení nariadenie prezidenta Policajného zboru č. 20/2004, ktorým sa upravuje postup útvarov Policajného zboru na úseku strelných zbraní a streliva v znení nariadenia prezidenta Policajného zboru č. 7/2005
Gestor:
ODE P PZ
Stupeň utajenia: O
Len jedno mi je luto. Kedysi, ked clovek potreboval poradit, tak sa na tomto fore clovek docital veci "k veci". Dnes sa tu realizuju niektori jedinci myliaci si pojmy s dojmami a vydavaju to za rady.
Prosim vas, skor ako nieco "poradite" 3x si rozmyslite, ci vobec viete o com hovorite. Napriklad radit zakladat si zivnost a nevediet aky je rozdiel medzi obchodnym a zivnostenskym registrom... cloveku, ktory si to precita a skusi sa podla toho zariadit narobite viac skody ako osohu. Ked prd viem o tom ako funguje inspekcia MV, tak nebudem pisat mudra typu "Oni nebudu sami proti sebe postupovat..." a podobne.
Pripada mi to tu ako debatny kruzok v restauracnom zariadeni 3 cenovej, nie ako debata k zakonu ludi, ktori maju zbrojak a robili aj z tohto zakona skusky.
Prosim vas, skor ako nieco "poradite" 3x si rozmyslite, ci vobec viete o com hovorite. Napriklad radit zakladat si zivnost a nevediet aky je rozdiel medzi obchodnym a zivnostenskym registrom... cloveku, ktory si to precita a skusi sa podla toho zariadit narobite viac skody ako osohu. Ked prd viem o tom ako funguje inspekcia MV, tak nebudem pisat mudra typu "Oni nebudu sami proti sebe postupovat..." a podobne.
Pripada mi to tu ako debatny kruzok v restauracnom zariadeni 3 cenovej, nie ako debata k zakonu ludi, ktori maju zbrojak a robili aj z tohto zakona skusky.
K teme: Aký dôvod uviesť do žiadosti o zbroják? Bezny bezuhonny, spolahlivy obcan, nebol ani napadnuty, ani nemal nema ziv. list, ani neprevaza miliony, ale tak aby mu zobrali ziadost, skratka citi sa ohrozeny a chce sa chranit, resp. rodinu. Na ochranu zivota, zdravia, to nestaci, neviem sice co clovek moze chciet chranit viac, ale pocuvam kazdu dobru radu, okrem staznosti na MV a pod hluposti.
Policajt povedal, ze nemam narok ani si podat ziadost na sk. A.C08R4 napísal:To nieje tak, ze policajt ti povie, ze na A nemas narok a ty si napriek tomu to podas a zoberu ti to, tak nato zabudni.
Vymenili sme si zopar zasadnych informacii na temu "mam/nemam narok", ziadost mi zobral a A-cko bolo na svete.
Bez ZL, bez predchadzajuceho trestneho oznamenia a pod.
Tak tu prosim ta nedavaj univerzalne rady.
Snypo:
Ako spominal Gewehr ci kto - treba vediet, co mozes a co musis, a nenechat sa odbit. Uradnik nema rad problemy a podpisovanie sa pod dovod zamietnutia ziadosti je pre neho potencialny problem (kedze v zakone ma obcas vacsi hokej ako my tu).
Uz sa tu o tom vela hovorilo, pohladaj na fore.
sano:
Peta Beza v tomto nevidim ako pesimistu, skor ako neunavneho a odhodlaneho bojovnika proti (byrokratickej) krize.
Nemá niekto skúsenosti s vydávaním A-čka v N.Z.?
Čo som sa dozvedel od známeho z PZ, tak bez živnostenského listu mi ani žiadosť nezoberú.
Čo som sa dozvedel od známeho z PZ, tak bez živnostenského listu mi ani žiadosť nezoberú.
-
inspiring_proskuriakova