Tak, seba som už pochválil a teraz pôjdem kritizovať organizátorov a ostatných súťažiacich.
Na organizátorov mám len jednu jedinú prosbu. Aby boli prísnejší v dodržiavaní pravidiel (puzdrá na zbrane, skryté nosenie, nešportové správanie súťažiacich).
Nešportové správanie súťažiacich spraviť čokoľvek snáď len preto aby dosiahli lepšie konečné umiestnenie vo výsledkovej tabulke my naozaj pokazilo spočiatku dokonale vyhliadajúci deň:Pravidlá LOS napísal:19. Podvod
Akýkoľvek pokus o podvod, ktorým by pretekár získal výhodu, má za následok diskvalifikáciu z preteku.
-využívanie vetra a chabých zásten tajných stanovísk k nahliadaniu do stanoviska počas riešenia situácie iným súťažiacim.
-prebiehanie k squadu v nasledujúcom stanovisku a vtieraniu sa do skupinky diskutujúcich súťažiacich ktorý už situáciu odstrielali.
Ale naozaj psychicky ma zabila situácia až keď jeden člen môjho squadu prišiel k mojej skupinke (sme ešte konkrétnu tajnú situáciu neriešili) a začal nám s prehľadom vysvetľovať kde sú v situácii terče a ako ich treba riešiť. Pritom on sám situáciu takisto ešte neriešil
Len dodám že som neprišiel na súťaž suplovať rozhodcov či vykonávať morálny dozor a namáhať sa prehováraním do duše tiež “športovcom“. Rozhodcovia boli voči takémuto správaniu buď rovnako benevolentný, alebo len jednoducho nestíhali sledovať ešte aj dianie pred stanoviskom. Rozhodcom rozhodne nič nevyčítam. Spravili si excelentnú robotu v stanovištiach a nič viac od nich nemôžem chcieť. Výtku mám len na disciplínu niektorých pár súťažiacich. Ja som sa vedel otočiť chrbtom či bokom k stanovišťu a v mojej skupinke sme sa dokázali baviť len o riešení predchádzajúceho stanoviska aj keď niektorý z nás už odstrielali aktuálne stanovisko. Nemyslím že je reálne aby organizátori zabezpečovali ešte aj akési oddelené stanovištia medzi situáciami. To je absurdné. Je to len o disciplíne samotných súťažiacich.
* "Vybíjačovi" som musel byť dosť nesympatický keď mi nechal v zásobníku len tri náboje.