Výkon náboja 40 S&W
-
vigorous_easley
Výkon náboja 40 S&W
Hľadám výkonné náboje 40 S&W . V obchodoch dostupné značky sú príliš ťažké 11-11,7 g . Ťažká váha projektilu neumožňuje pri týchto nábojov vysoký výkon . Hľadám teda predajcu alebo náboje projektilom o hmotnosti do 10 g , prípadne prebíjané - spolahlivé , rýchlosť od 350 m/s .
-
friendly_robinson
Ja som kúpil G27 v 40 cine len nedávno. Neviem čo si predstavuješ pod silným strelivom, ale môžem odporučiť Geco FMJ so 170 gr. strelou. Je to slušná morda. Podľa údajov čo som sa dočítal na frakonia.de majú mať úsťovku 693 J čo je oproti SB hodne viac. Aj ostatné náboje Geco mali deklarované energie od asi 500 do 600. Len tieto vyčnievali z radu. Pri streľbe je tiež riadne cítiť rozdiel v spätnom ráze oproti SB. Nábojnica SB zaletí od zbrane tak 1-2 metre a s tej istej zbrane Geco FMJ 170gr. tak 8-12 metrov. Je to proste sila.
-
friendly_meninsky
Su to tieto? http://www.hermes.sk/e-shop/geco/geco-.40sw-fmj-110g./Walther P1 napísal:Ja som kúpil G27 v 40 cine len nedávno. Neviem čo si predstavuješ pod silným strelivom, ale môžem odporučiť Geco FMJ so 170 gr. strelou. Je to slušná morda. Podľa údajov čo som sa dočítal na frakonia.de majú mať úsťovku 693 J čo je oproti SB hodne viac. Aj ostatné náboje Geco mali deklarované energie od asi 500 do 600. Len tieto vyčnievali z radu. Pri streľbe je tiež riadne cítiť rozdiel v spätnom ráze oproti SB. Nábojnica SB zaletí od zbrane tak 1-2 metre a s tej istej zbrane Geco FMJ 170gr. tak 8-12 metrov. Je to proste sila.
rozdiel tam az taky velky nevidim- teda pocitovo. u nas origo predavane strelivo je vacsinou podlaborovane, namerane udaje castokrat nesedia s tym co udava vyrobca na krabickach. Ares ma obvykle vzdy slabsiu laboraciu ako tovarenske. Ale nemeral som ich a dal som ich tak 200-300.
edit: zatial mi ako velka supa neprisli ani MFS ani ine.
edit: zatial mi ako velka supa neprisli ani MFS ani ine.
Walter P1 - to co hovoris o geckach je s prepacenim kravina. Sam mam odstrielanych dotycnych Geck cez 1000 a ziadnu nabojnicu letiacu 8-10 metrov som nezaznamenal - normalne letia 2-3 metre za mna.
Rozdiel medzi Seliermy a Geckami ja podla mojho pocitu tak o 10% vyssi spetny raz, co moze byt kludne sposobene vahou strely/o trosku silnejsou laboraciou. Nieje to ale nic svetoborneho.
Na obranu by som odporucil Federaly (kvoli ich extremne tupej spicke)
Niko:
Aresy 180 a 200 grainovky. (2 zadrzky pri tuhsej pruzine z glocku 4g, 0 zadrziek pri vymene pruziny za slabsiu). Padaju do terca velmi pekne a prijemne sa s nimi striela (jedine s nimi dokazem dat "doubletap")
Do lesa zase Gecka alebo Magtechy.
... do lesa by som ale skor odporucil vymenit hlaven .40s&w za .357sig
Rozdiel medzi Seliermy a Geckami ja podla mojho pocitu tak o 10% vyssi spetny raz, co moze byt kludne sposobene vahou strely/o trosku silnejsou laboraciou. Nieje to ale nic svetoborneho.
Na obranu by som odporucil Federaly (kvoli ich extremne tupej spicke)
Niko:
Aresy 180 a 200 grainovky. (2 zadrzky pri tuhsej pruzine z glocku 4g, 0 zadrziek pri vymene pruziny za slabsiu). Padaju do terca velmi pekne a prijemne sa s nimi striela (jedine s nimi dokazem dat "doubletap")
Do lesa zase Gecka alebo Magtechy.
... do lesa by som ale skor odporucil vymenit hlaven .40s&w za .357sig
Naposledy upravil/-a cubitko v 19 Dec 2011, 15:53, upravené celkom 4 krát.
Mozes dat zdroj odkial mas tych 690J a z akej hlavne??? Podla mna to bude do 600J so strelou 170 gr. Vo vseobecnosti plati, ze 40 SW je v Europe podlaborovany a neverim ze to GECO je na tomto vykone. Cez 700 J sa dostavas len so 135 gr. strelou - samozrejme pokial sa drzim tabuliek. Ak mate ine poznatky - laboracie najme pre "vihtavuori" rad ich vyskusam..
Dávnejšie som meral cca 10 druhov továrenského čo som mal doma a narýchlešie boli fiochi 170gr - ca 340 m/s a federaly 170 - 330 ešte mfs 180 cca 310-320 , ostatné 180 išli cca 290 -300 mal som to napísané na krabičkách ale už som ich vyhodil. Ares EPRX 180 cca 280 ale boli najpresnejšie zo všetkých nábojov čo som kedy do 40 SW dal.
- dirty.harry
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 8 months