Chystaná novela zakona o zbraniach
- Gunslinger
- moderátor
- Registered for: 17 years 11 months
Chystaná novela zakona o zbraniach
Nevie niekto nahodou ci v tomto ohlade dojde k nejakym zmenam v ramci toho noveho planovaneho zakona o zbraniach ? (blizsia specifikacia co sa povazuje za trezor, pripadne rozdelenie na triedy ako je to v AT, a pod. ?)
Gunslinger
edit Gunslinger: Pre upresnenie - thread bol adminom presunuty z prispevku Trezor/Uschovna schranka a toho sa tykala aj moja povodna otazka, ale kludne mozme diskutovat aj o novelizacii ako takej.
Gunslinger
edit Gunslinger: Pre upresnenie - thread bol adminom presunuty z prispevku Trezor/Uschovna schranka a toho sa tykala aj moja povodna otazka, ale kludne mozme diskutovat aj o novelizacii ako takej.
Naposledy upravil/-a Gunslinger v 25 Jan 2009, 00:14, upravené celkom 1 krát.
Gunslinger napísal:...noveho planovaneho zakona o zbraniach ...
Ona sa chystá nejaká novela zákona o strelných zbraniach?
- Gunslinger
- moderátor
Panzer: Mhm, tak som pocul
a oficialne sa to spomina napr. aj tu:
http://www.vlada.gov.sk/data/files/4481.pdf
(strana 18, odsek 4)
Necakam od toho nic dobreho (2008/51/ES ma podla mna daleko viac zaporov nez kladov, ak vobec nejake), aj ked povodny zamer nebol zly, vid napr.:
http://www.europarl.europa.eu/RegWeb/ap ... anguage=SK
Gunslinger
http://www.vlada.gov.sk/data/files/4481.pdf
(strana 18, odsek 4)
Necakam od toho nic dobreho (2008/51/ES ma podla mna daleko viac zaporov nez kladov, ak vobec nejake), aj ked povodny zamer nebol zly, vid napr.:
http://www.europarl.europa.eu/RegWeb/ap ... anguage=SK
Gunslinger
Letmo som prebehol schválený text predmetnej smernice, ktorá bude na jeseň implementovaná do nášho zákona o strelných zbraniach a nenašiel som tam nejaké očividné obmedzenia voči držiteľom zbraní, resp. sťaženie ich nadobudnutia. Komu sa chce, môže si text smernice prebehnúť podrobnejšie, ja nestíham.
Bojím sa skôr toho, aby nejaký aktívny blbec, ktorý je horší ako triedny nepriateľ
, nevyužil novelu aj k pretlačeniu nejakých zhovadilostí. 
Bojím sa skôr toho, aby nejaký aktívny blbec, ktorý je horší ako triedny nepriateľ
- Gunslinger
- moderátor
Panzer: Uplny suhlas, presne toho sa obavam aj ja. A na Slovensku by to navyse nebolo nic neobvykleho
Anglani a nemci to uz viac ci menej napadne okresavaju, a trend ztazovania a komplikovania vlastnictva strelnych zbrani a veci s tym suvisiacich asi budu nasledovat aj dalsie europske krajiny...
Gunslinger
Anglani a nemci to uz viac ci menej napadne okresavaju, a trend ztazovania a komplikovania vlastnictva strelnych zbrani a veci s tym suvisiacich asi budu nasledovat aj dalsie europske krajiny...
Gunslinger
Nasledoval som fundovanejšieho v oblasti právaPanzer napísal:Letmo som prebehol schválený text predmetnej smernice, ktorá bude na jeseň implementovaná do nášho zákona o strelných zbraniach a nenašiel som tam nejaké očividné obmedzenia voči držiteľom zbraní, resp. sťaženie ich nadobudnutia.ice [/url] prebehnúť podrobnejšie, ja nestíham.
Bojím sa skôr toho, aby nejaký aktívny blbec, ktorý je horší ako triedny nepriateľ, nevyužil novelu aj k pretlačeniu nejakých zhovadilostí.
Je to " veľmi zjednodušene , čiže podľa mňa " povedané , EU nám v podstate diktuje , čo áno a čo nie
Smernica bola prijatá a vláda SR ju musí už len implementovať do zákona .
Ale v tej smernici ide hlavne o kontrolnú činnosť , ako aj evidenciu zbraní a o snahu zamedzenia zneužiť tieto na kriminálnu činnosť .
- Michal1
- častý prispievateľ
- Registered for: 18 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
Jednu konkretmu zmenu viem:
Tyka sa to ohlasovacej povinnosti pri kupe perkusnej zbrane.
Budu sa evidovat na policii a prebehne znova zbranova amnestia.
Uz teraz si nevedia policajti predstavit, aky naval nastane ked sa tam nahrnu kluby historickeho sermu stymi ich hakovnicami, kanonmi, kresadlovkami a podobne.
Jedna sa teda o jednoranovky co boli doteraz free bez ohlasovacej povinnosti.
Tyka sa to ohlasovacej povinnosti pri kupe perkusnej zbrane.
Budu sa evidovat na policii a prebehne znova zbranova amnestia.
Uz teraz si nevedia policajti predstavit, aky naval nastane ked sa tam nahrnu kluby historickeho sermu stymi ich hakovnicami, kanonmi, kresadlovkami a podobne.
Jedna sa teda o jednoranovky co boli doteraz free bez ohlasovacej povinnosti.