Trvaly dovoz zbrane z krajiny, kde je volnopredajna (>18r)
Trvaly dovoz zbrane z krajiny, kde je volnopredajna (>18r)
Konkretne v Holandsku nie su na PCP ziadne limity a da sa bez problemov kupit na obciansky / pas. Ak ide o PCP >15J, je to u nas zbran kategorie C.
Postacuje na trvaly dovoz zbrane ZSL a nasledne predlozenie k registracii? Bude faktura od Holadnskeho predajcu postacovat ako dokaz o legalnom nadobudnuti zbrane? Alebo ked s tym pridem na oddelenie, zbran mi zabavia a pripadne so mnou hned aj spisu zapisnicu na temu 'nedovolene ozbrojovanie'?
P.S.: Na oddeleni som bol, a neodisiel som mudrejsi. Mam si najst niekoho so zbrojnou licenciou, kto mi to dovezie.
Postacuje na trvaly dovoz zbrane ZSL a nasledne predlozenie k registracii? Bude faktura od Holadnskeho predajcu postacovat ako dokaz o legalnom nadobudnuti zbrane? Alebo ked s tym pridem na oddelenie, zbran mi zabavia a pripadne so mnou hned aj spisu zapisnicu na temu 'nedovolene ozbrojovanie'?
P.S.: Na oddeleni som bol, a neodisiel som mudrejsi. Mam si najst niekoho so zbrojnou licenciou, kto mi to dovezie.
Neviem, ci ti to niekto so ZL moze priviest. Na to, aby mohol nieco dovazat, musi mat okrem ZL aj licenciu na transfer urcenych vyrobkov s konkretnou firmou alebo vyrobcom v zahranici. Pokial sa mylim, tak ma opravte.
ak poziadas predajcu on ty zbran nastavy na 15J
rsp z akeho dovodu potrebujes viac ako 15?
rsp z akeho dovodu potrebujes viac ako 15?
Pretoze si s tym chcem ist zastrielat na strelnicu na dlhsie vzdialenosti. Takze to chcem mat ako zbran kategorie C, s kartou zbrane, atd...
Uz som sa zaoberal aj tym, ci existuje moznost ako na Slovensku urobit z 15J D-ckovej zbrane >15J C-ckovu zbran - a k ziadnej legalnej moznosti som sa nedopatral.
Uz som sa zaoberal aj tym, ci existuje moznost ako na Slovensku urobit z 15J D-ckovej zbrane >15J C-ckovu zbran - a k ziadnej legalnej moznosti som sa nedopatral.
Myslím, že ako súkromná osoba bez šance. Ja som tiež chcel doviezť nový perkusný revolver (kedže u nás sú nezohnateľné - nové) z Poľska alebo Madarska, kde sú stále "navoľno" bez zbrojáku od 18r., ale tiež sme sa k nejakej legálnej možnosti nedopátrali.
Teoreticky pozrieť s niekým znalým holandské zákony, či ich polícia (alebo miestny úrad) vie vystaviť ten Eu"lajster" na vývoz zbrane z Holandska.
Teoreticky pozrieť s niekým znalým holandské zákony, či ich polícia (alebo miestny úrad) vie vystaviť ten Eu"lajster" na vývoz zbrane z Holandska.
EU "lajster" na vyvoz zbrane z Holandska - tu je pes zakopany. Ja situaciu chapem tak, ze v Holandsku nic take nepotrebujem. Odmyslime si teraz tranzit, a pozrime sa na moment, kedy s tou zbranou vstupim na uzemie Slovenska, s tym ze mam ZSL.
Citam si dokola § 42 a mam pocit, ze som naplnil vsetky podmienky na zakonny dovoz tejto zbrane na Slovensko.
Potom pride na rad zaevidovanie, § 37 ods. 2 nevyzaduje potvrdeny ZSL pre zbran kateogrie C.
Predpokladam, ze existuju dodatocne pravidla ktore upravuju aplikaciu zakona v praxi, akurat sa k nim nedokazem dopatrat...
Citam si dokola § 42 a mam pocit, ze som naplnil vsetky podmienky na zakonny dovoz tejto zbrane na Slovensko.
Potom pride na rad zaevidovanie, § 37 ods. 2 nevyzaduje potvrdeny ZSL pre zbran kateogrie C.
Predpokladam, ze existuju dodatocne pravidla ktore upravuju aplikaciu zakona v praxi, akurat sa k nim nedokazem dopatrat...
tak skus ako to riesia v cr rsp ci uz altaros predava svoju M24 /tam ma rekord cca1200m/
No ak by si to uz tu mal, tak by si mohol vyuzit terajsiu zbranovu amnestiu ...s0m3body napísal:EU "lajster" na vyvoz zbrane z Holandska - tu je pes zakopany. Ja situaciu chapem tak, ze v Holandsku nic take nepotrebujem. Odmyslime si teraz tranzit, a pozrime sa na moment, kedy s tou zbranou vstupim na uzemie Slovenska, s tym ze mam ZSL.