Naše zbierky nábojov

sano2
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Naše zbierky nábojov

Príspevok od používateľa sano2 »

Týmto sa chcem pochváliť ja na začiatok

Obrázok

celý náboj

Obrázok

detail strely

Obrázok

detail dna nábojnice hlavne tesniaceho nákružku

Obrázok

detail dna náboja

Obrázok

Tu je zrovnanie s tým, čo nosíme na opaskoch - .45ACP (od marksmana), .38 Special a klasika 9mm Luger

Toto je môj najnovší prírastok do mojej chabej zbierky :D
Používateľov profilový obrázok
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

20 mm JpnhSv .... :wink:
sano2
častý prispievateľ

ja som vedel že som niečo zabudol podotknúť :D

označovaný aj ako 20mm Flak

Arminius: Dík 8)
spotter
prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spotter »

Mňa by zaujímalo čo označuje ten zelený prúžok cez strelu a ten číselný kód.
sano2
častý prispievateľ

zelený prúžok = svietiaci

ten nápis je séria a rok
marksman2
prispievateľ
Registered for: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa marksman2 »

No super Šaňo, aspoň viem čo mám doma. :-) 20mm Flak. Presne rovnaký kus som menil u známeho za nábojový pásik do Mausera. Zaujímalo by ma či to má klasickú mechanickú zápalku. Keď ho totiž delaboruješ a mrkneš sa do vnútra na zápalkový kanálik tak sú tam vidieť až štyri.
Ako človeka od fachu sa ťa spýtam: Je to tak vždy pri týchto kubatúrach z dôvodu rovnomernejšej iniciácie?
sano2
častý prispievateľ

no po pravde, nepoznám tento náboj do detailov. Tento kaliber by mal mať ešte klasickú zápalku a tie štyri prešľahové kanáliky fungujú ako pri menších nábojoch, preto ich je toľko, aby bolo zažehnutie výmetnej náplne čo najrovnomernejšie. Pozriem v sobotu ešte jeden náboj čo mám v robote do 30 mm pldvk a do BVP-2. Tuším že na náboji pldvk je už zápalková skrutka, inak nafotím aj zápalkovú skrutku z delostreleckého náboja a odfotím aj moju najväčšiu nábojnicu (toho času využívanú ako popolník :twisted: ) zo 125mm tankového kanónu D-81. No a keď bude záujem nafotím aj nejaké tie raketnice z S-2 (konkrétne 9P54) a RPG-Nh-75 alias Kobylka.

Skúsim ešte pohľadať nejaké bližšie materiály o tej munícii u našich pyrotechnikov.
tenorista
prispievateľ
Registered for: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa tenorista »

má to klasickú zápalku,mám aj nejaké delaborované strely,niektoré som aj našiel na jame.nie je stým problém. problém by bol ak by to bola letcká munícia tá používa hlavne elektrický odpal a vela istení v samotnej strele
sano2
častý prispievateľ

tenorista napísal:má to klasickú zápalku,mám aj nejaké delaborované strely,niektoré som aj našiel na jame.nie je stým problém. problém by bol ak by to bola letcká munícia tá používa hlavne elektrický odpal a vela istení v samotnej strele
apropo to je letecká munícia :wink: ten 20 mm JpnhSv
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

chlapi, aj ja chcem nejaku poriadnu hilznu doma. Taku co je vacsia ako plechovka od piva :) pohladajte mi nieco na tankodrome pls :)
romanon
prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa romanon »

S tymto som sa uz raz chvalil ale pre tych ktori este nevideli :)

Obrázok
arminius
častý prispievateľ

sano2 napísal:
apropo to je letecká munícia :wink: ten 20 mm JpnhSv
Nie ,

je to munícia do vložnej hlavne tanku , ktorá sa používa hlavne z dôvodu šetrenia normálnou ostrou muníciou a samozrejme nemá také deštrukčné účinky ...

P.S. :

sano , to sa pýtaš , či konštatuješ :?: :?: :?: :?: :?:
Naposledy upravil/-a arminius v 11 Jún 2009, 09:11, upravené celkom 1 krát.
arminius
častý prispievateľ

romanon napísal:S tymto som sa uz raz chvalil ale pre tych ktori este nevideli :)
Ten mozadzný je

14,5 mm KPVT
14,5mm kulomet KPVT

14,5mm kulomet KPVT je zákluzová automatická zbraň, vyvinutá ruskými výrobci zbraní po druhé světové válce. Vyznačuje se značnou počáteční rychlostí střely (900 m/s). Je určen k ničení lehce pancéřovaných cílů, popř. automobilní techniky protivníka.

Lze jej využít i proti vzdušným cílům s účinným dostřelem 1400 metrů. Je používán v různých druzích a typech bojových vozidel, zejména obrněných transportérech, např. ruského BRDM-2, BTR-80 a českého OT-64A, resp. OT-90.

Nábojové pásy, umístěné ve speciální schránce a obsahující deset nábojů, lze spojovat do libovolné délky a zakládat do kulometu z pravé i levé strany. Hlaveň kulometu lze vyměnit včetně jejího kovového pláště, jako jeden celek. Vývrt hlavně je z důvodu větší životnosti pochromován.
Základní takticko-technická data zbraně
Hmotnost kulometu: 52 kg
Hmotnost hlavně s pláštěm a plynovým nástavcem: 22 kg
Hmotnost nábojového pásu s 50 náboji: 11,5 kg
Délka kulometu: 1980 mm
Délka hlavně: 1350 mm
Počáteční rychlost střely: 998 m/s
Bojová rychlost střelby: 550 až 650 ran/min
Maximální dostřel: 7000 m
Účinný dostřel: 330 m
Palebný průměr: 10 pásů po 50 nábojích
sano2
častý prispievateľ

hej? ja som si dumal že to je z nejakého leteckého veľkokalibrového guľometu. Ďakujem za upozornenie.

Idem zháňať do zbierky vložnú hlaveň :D

Tank už mám :lol:

Tú 14,5lku ti závidím, ja mám len hilzne ale kamarát mi sľúbil, že mi donesie. Tak za mesiac sa vám pochválim tými raketnicami a raketami z S-2.
sano2
častý prispievateľ

2 roman: ja ti jednu 14,5-lku hilznu venujem. Ja som s toho chcel narobiť štýlové poldecáky ale nejako som sa do toho nepustil. Doplním arminiusa: označenie tých 14,5:
14,5-PZ a 14,5-PZSv aspoň tie druhy mám ešte v sklade, bohužiaľ všetky sú hermeticky balené v plechovkách po 40 ks takže ich nemôžem odfotiť. Ale asi vám nafotím aspoň balenie v originál ruskej bedničke a plechovky ako to vyzerá.

Kto by chcel hilzne 26,5-Sig-b (cv,zl,mD,cvdš,š, a ešte neviem aké) tiež mám nejaké.
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"