Strelivo 38 Special
-
infallible_chebyshev
Strelivo 38 Special
Čo si myslíte o strelive 38 Special od Sellier-Bellot CZ.Je dostatočne výkonné na osobnú obranu prípade vlastné skúsenosti so streľbou.Používate aj laborácie +P ak áno, aký je výkon uvedeného streliva v porovnaní s bežným strelivom 38 Special.Aké typy striel preferujete WC, LRN, SP, FMJ a prečo?
Ďakujem.
Ďakujem.
-
inspiring_joliot
ked som zhanal zbran, zistil som ze strelivo 357.magnum je len o par korun drahsie ako 38.special, zbrane 357.magnum nie su tiez asi o moc drahsie (lacnejsie su len tie revolvery ktore nemaju ocelovy ram). strelivo 9.luger vyjde od 3,50(bezne 6,50)
Strelivo 38 Spl. si myslim že na sebeobranu bohato postačuje, i keď vlastním revolver v ráži .357 mag. Na obranu je .357 mag prisilné. Je tam riziko prestrelenia a tým aj ohrozenia iných-nezúčastnených osôb. Aj keď má .357 mag väčšiu energiu načo nám je keď si po prestrelení berie jej značnú časť zo sebou. 38 Spl. ju odovzdá celú a tým pádom je jej viac.
-
inspiring_lehmann
Zoro: tak ako ti napisal Riso, .38 Special vykonom na obranu uplne postacuje, navyse je z maleho revolveru prijemnejsie na strlebu ako .357mag. Co sa tyka typu strely, tak by som volil co najtazsiu, pri tychto nizkych rychlostiach je v podstate jedno ci FMJ alebo SP alebo LRN. Pre pokoj duse by som do toho nabil tie LRN z nejakeho makkeho olova. Riziko priestrelu je mensie ako pri .357 alebo 9L, ale stale je velmi vysoke, toto sa dostatocne dari znizit len typmi striel, ktore su u nas zakazane.
.357 mag je uzasny naboj, len to chce alebo aspon 4 palec alebo vela strielat z kompaktu a zvyknut si na spatny raz. Male dvojpalce v tejto razi kopu dost silno, aj ked nejde ani tak o ten kopanec ako o spravanie sa zbrane po vystrele, vselijako sa to posuva v dlani a potom treba menit uchop co zdrzuje atd. Ako som uz ale napisal, da sa to natrenovat.
.357 mag je uzasny naboj, len to chce alebo aspon 4 palec alebo vela strielat z kompaktu a zvyknut si na spatny raz. Male dvojpalce v tejto razi kopu dost silno, aj ked nejde ani tak o ten kopanec ako o spravanie sa zbrane po vystrele, vselijako sa to posuva v dlani a potom treba menit uchop co zdrzuje atd. Ako som uz ale napisal, da sa to natrenovat.
- e-zbrane
- občasný prispievateľ
- Dátum registrácie: 22 years 11 months
- Kontaktovať používateľa:
sakra ale totp som nepochopilRisoP napísal:Aj keď má .357 mag väčšiu energiu načo nám je keď si po prestrelení berie jej značnú časť zo sebou. 38 Spl. ju odovzdá celú a tým pádom je jej viac.
-
inspiring_haibt
uz som tu pisal jeden prispevok ako som si raz v zivote kupil krabicku S&B lebo mi bolo luto minat na strelnici drahe WOLFy a s celej skatulky sa mi ani jeden nevosiel do komory... teraz su hodene volakde za skrinou akurat jeden nosim vo vrecku pre stastie..e-zbrane napísal:ak niečo takéto napíšeš musíš uviesť nejaký dôvod ?! Napíš prečo?SnipE_88 napísal:znacke Sellier-Bellot by somurcite obranumojho zivota nezveril
tot moj nazor
ale to je moj subjektivny nazor a je znacne ovplyvneni zlou skusenostou...
Aky je vas nazor na pouzitie streliva .38Sp WadCutter (prip. vseobecne strely typu WC) na sebeobranu?
- ZA hovori mensia pravdepodobnost priestrelu a tym padom odovzdanie celej energie strely (ploche celo strely, nizsia hmotnost a energia)
- PROTI hovoria prave ta nizsia hmotnost a vyrazne nizsia energia strely
Porovnanie parametrov WC vs. FMJ (S-B):
Hmotnost strely: 9.6 vs. 10.25 g
V0: 213 vs. 271 m/s
E0: 218 vs. 376 J
- ZA hovori mensia pravdepodobnost priestrelu a tym padom odovzdanie celej energie strely (ploche celo strely, nizsia hmotnost a energia)
- PROTI hovoria prave ta nizsia hmotnost a vyrazne nizsia energia strely
Porovnanie parametrov WC vs. FMJ (S-B):
Hmotnost strely: 9.6 vs. 10.25 g
V0: 213 vs. 271 m/s
E0: 218 vs. 376 J
-
eloquent_stonebraker
Hej, tuto "fintu" S-B som si uz vsimol.
Neuviedol som to, islo mi hlavne o porovnanie FMJ a WC.
Konkretne pre .38Sp pouzivaju S-B ako referenciu 190mm (7.5") hlaven, co je pri revolveroch a pistoliach uplne bezny rozmer, vhodny predovsetkym na skryte nosenie. Kedze ti hlaven trci az dolu z nohavic, jednoducho len vykopnes nohu pred seba a strielas
Neuviedol som to, islo mi hlavne o porovnanie FMJ a WC.
Konkretne pre .38Sp pouzivaju S-B ako referenciu 190mm (7.5") hlaven, co je pri revolveroch a pistoliach uplne bezny rozmer, vhodny predovsetkym na skryte nosenie. Kedze ti hlaven trci az dolu z nohavic, jednoducho len vykopnes nohu pred seba a strielas
-
eloquent_stonebraker
Ak mam uprimne povedat, strielal som a pomerne dost kaliber 38 Special vo verziach WC, Pb, kvazi poloplast s kapiou ci sko sa to vola ta oplastena len spicka a vodiaca cast bez nej, broky, poloplast, +P, plastove. SB WC z 4 palcovej hlavne su neskutocne slabe naboje a na obranu by som ich vonkoncom nepouzival. olovo, fmj a sp su no, je to slabe ale aspon co to to zo seba vyda. Ja osobne mam 10mm Auto ale myslim,ze na obranu su velmi vhodne 45ACP, 40SW, samozrejme aj 9luger je dobry. Nechcem sa bavit o tom,ze je hlavne kde zasiahnes aj ked je to tak. Proste WC na obranu urcite nepouzivaj, videl som schopnosti tejto verzie a je to bull shit 
-
inspiring_haslett
WC je presekávacia strela na presekávanie papiera, aby ostala pekná ostro orezaná diera. Strelivo laborované týmto typom strely je primárne určené na streľbu do papiera. Je laborované na menší výkon pretože na mierenú streľbu je menšia laborácia výhodnejšia, menší tlak na ústi menej nakopne strelu (menší rozptyl v terči). Čiže nízke laborácie sú jedny z najpresnejších. Porovnávať priebojnosť u laborácií s WC strelami a laboráciami so strelami FMJ, SPFP atď je ako porovnávať .22 short a 9x19.