MFS 38 Special

Miro389
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

MFS 38 Special

Príspevok od používateľa Miro389 »

Aké máte skúsenosti s týmto strelivom?
Naposledy upravil/-a Miro389 v 08 Apr 2013, 01:45, upravené celkom 1 krát.
sano2
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

Od MFS praskajú nábojnice aj v 9 luger, však škemro :twisted:
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

sano, ako v com :wink:
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Kamoš strieľal minulý rok krabičku .357 Magnum od MFS na skúšku z Taurusu - aspoň jedna na valec praskla pozdĺžne, pri treťom valci jedna praskla tak, že nedokázal vyhodiť... strieľanie skončilo...
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Tango, mám podobnú skúsenosť, 9mm Luger od MFS čmudí jak menšia tepelná elektráreň a čistiť ten sajrajt je zážitok, ktorý by som si radšej odpustil. Napokon, preto nestrieľam .40 SW od Prvi Partizan, lebo narobí rovnaký humus. Ale prekvapuje ma, že do .40 SW zrejme futrujú iný prach, keďže tam tento "problém" nebadám. A zatiaľ som nezbadal ani prasknutú hilznu.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

MFS asi začala šetriť na medi, zopár .40s&w stiahnutých na .357sig mi drží aj silné laborácie bez problému. Sú ale staršieho dáta.
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Zeby boli Madarske MFS az take zle? Sak ich do teraz pouzivam a bez problemov, hlavne v Luger.
elegant_wing

Príspevok od používateľa elegant_wing »

mal som mfs luger na skusku a nic moc. zlyhavky neboli ziadne ale hlaven zasrata poriadne.
inspiring_turing

Príspevok od používateľa inspiring_turing »

Tak to ste ma potešili ... Včera skom kúpil nejaké MFS-ká ...
Inak rovnako zasierali čiernymi splodinami hlaveň, nábojové komory a zbytok zbrane náboje od IMI - kaliber 44. Magnum.
Roberts
občasný prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Roberts »

Ja som s MFS .40SW vystrielal asi 500 ks a ziadny problem, dokonca menej cmudia ako Magtech alebo Blaser....
Dancek
občasný prispievateľ
Registered for: 12 years 10 months

Príspevok od používateľa Dancek »

Dovolím si trochu oživit toto starší téma a uvést nějaké své zkušenosti, nejednalo se však o ráž 38 Special, ale o 357 Magnum.
Dřív vyráběné náboje v červeno-zelených krabičkách nebyly nijak výkonné a podle toho, že ani z karabiny s 20" hlavní nedosahovaly nijak vysokých rychlostí, byly nejspíš plněny nějakým rychleji hořícím prachem. Co se mi na nich ale velmi líbilo bylo to, že jejich střely měly ve srovnání s jinými továrními náboji celkem malý rozptyl rychlostí, při střelbě z karabiny vyšla při teplotě -1°C průměrná rychlost 158 grs FMJ střel na 428 m/s a směrodatná odchylka rychlostí pouze 1,8. Při střelbě z revolveru se 4" hlavní vyšla při teplotě +2°C rychlost 337 m/s a směrodatná odchylka rychlostí 2,7. Při těchto hodnotách se dá předpokládat, že náboje byly laborovány hluboko pod max. dovoleným tlakem. Asi proto mi při prvním výstřelu nikdy žádná nábojnice nepraskla a po několikerém přebití odhaduji, že praskaly stejně nebo jen o něco málo víc než nábojnice jiných výrobců. Do těchto nábojnic jsem ale nedělal "protitankové" laborace, ale téměř výhradně terčovky.

Včas jsem zaslechl varovné signály a tak náboje z nové produkce v černých krabičkách jsem nikdy nekoupil, ale kamarád mi na střelnici nabídl pár kousků k vyzkoušení. Hradla jsem tehdy s sebou neměl, konkrétní hodnoty tedy neznám, ale když mi v karabině z prvních pěti ran praskly 2 nábojnice, zbylé náboje jsem vybil a od dalších zkoušek upustil. V revolveru mi kupodivu nepraskla žádná, ale měl jsem takový nepříjemný pocit, že každá rána je jiná …
kiwinr
občasný prispievateľ
Registered for: 13 years 3 months

Príspevok od používateľa kiwinr »

Mozno budem trocha OT, ale nechcem kvoli tomu zakladat novu temu.
Nasiel som v krabicke nabojov MFS luger (sarza 52 V G 055) jeden naboj s razenim Geco 9x19... Vsimol som si ho vdaka mierne umazanej nabojnici od nejakeho gumoveho/asfaltoveho sajrajtu... ostatne su klasicky razene MFS 9x19 a sarza 55/12... Ako je to mozne? Vyrabaju Madari aj naboje/nabojnice pre Geco, alebo opacne? Lebo Geco naboje som nemal ani nepamatam...a urcite som ich nemal sucasne s tymito MFS..
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Geco kupilo MFS, pokial viem, odvtedy to patri pod jeden koncern.
erebos
expert
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa erebos »

V jednej vyrobnej hale sa robi vedla seba produkcia MFS a GECCO. Proste sa ti tam nejak zamiesal. Je to chyba vystupnej kontroly. Nic ine za tym nehladaj...
kiwinr
občasný prispievateľ
Registered for: 13 years 3 months

Príspevok od používateľa kiwinr »

erebos, vanto: presne nieco take som si myslel, len som to chcel potvrdit :) a nic za tym nehladam, len ma to zaujalo :) inak bude to len nabojnica geco, lebo strela u geca vyzera inak..Vdaka chlapi
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"