GLOCK 19 alebo 23 ?

kosimo
občasný prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

GLOCK 19 alebo 23 ?

Príspevok od používateľa kosimo »

Caute Vsetci! Prosim kazdeho, kto vie dobre poradit, co radsej kupovat na cvicnu, zaroven aj obrannu strelbu - Glock s 9mm, alebo 40.cal.??? Diky! Milan
Používateľov profilový obrázok
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

tie dve veci ktore od toho chces su vzajomne protichodne, moj osobny nazor je ze staci 9mm, ide hlavne o to aby tie 9mm leteli tam kam maju, potom bez akych kolvek problemov tento kaliber postaci.

.40s&w mi pride na moje pomery trochu drahy špás na treningovu strelbu

osobne mam G19 som spokojny
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

kup si to, co si schopny zivit, povedzme aspon 100 nabojov tyzdenne na nejaky rozumny trening na strelnici, mimo susenia doma samozrejme.
kosimo
občasný prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa kosimo »

diky chalani a este dalsia alternativa kebyze poriesim kupu g19, ci nekupit radsej g26... Mate s 26-kou skusenosti? dobre sa drzi?...nakolko sa mi moc pozdava, mala a sikovna zbran mi pripada...
Naposledy upravil/-a kosimo v 09 Okt 2010, 19:38, upravené celkom 1 krát.
maros15
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Uchop nic moc,ale da sa na to zvyknut.Ani G19 nema ukazkovy uchop.Musis si ich skusit a uvidis.
luke
častý prispievateľ

zalezi ci mas naroky na co najviac diskretne nosenie a na tvojej postave.
su chalani, ktori v pohode skryju g34. ja mam 19ku. pazbicka zo 17ky by mi uz trosku pretrcala.
ak som dobre videl, tak rozdiel medzi 19 a 26 je 14mm z hlavne a 21mm z pazbicky. uspora 14mm hlavne je podla mna nepodstatna, pazbicka je aspon pre mna vacsi problem. 19ka mi sedi v ruke uplne presne, 26ka je o jeden prst kratsia, a potom nemam taky stabilny uchop. aby si ho dosiahol si mozes dokupit patku na zasobnik, ktora ten jeden clanok dotvara. v tom momente sa dostavas ale na dlzku pazbicky g19, ale len s 10/12 rannym zasobnikom, oproti 15 v g19.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

k tym predlzenim uchopu G26

Obrázok

zlava: G26 , 10r origo zasobnik, 10r zvaceny na 12r pomocou Pearce grip, 15r z G19 s predlzenim uchopu a napravo 17ranovy z G17 s predlzenim.
inspiring_leakey

Príspevok od používateľa inspiring_leakey »

ja osobne som mal 17ku, 26tku a teraz mam 19tku. 17tka privelka na nosenie, 26tka to som ani nevedel ze ju mam, predal som ju a uz to lutujem. teraz mam 19tku a sedi mi perfektne, ale citit ten rozdiel, musim davat vacsi pozor pri noseni, aby ju nebolo vidiet. 26tka, tasa schovala sama a uchop ked som si po krakom case zvykol bol perfekty, prote mala, lahka a velmi presna zbran na kazdodenne nosenie. takze pokial chces dennodenne nosit tak jednoznacne 26tku. pokial nie, 19tka bude je najlepsia volba, teda aspon pre mna.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Jednoznacne Glock 26.

Mal som Glock 19, predal som a kupil Glock 26.

Predal som Glock 26 a kupil som Kahr PM9.

Po case som kupil naspat Glock 26.

Je to ta najlepsia moznost na nasom trhu v kombinacii skryte nosenie - lacny trening - dostatocne silny kaliber - bezkonkurencna spolahlivost.

A na fotke od romana je pekne vidiet, ze otazka uchopu je vzdy lahko riesitelna (taku sadu mam aj ja, len mi chyba ten 15 ranovy :-) ).
luke
častý prispievateľ

tie dva nadstavce zprava vyzeraju napevno spojene so zasobnikom, v pripade ze to tak je, by som rad videl ako sa s tym prebija a ako sa na to nosia nahradne zasobniky.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

luke, su to take plastove navleky chytene do standardnych G19 / G17 magacinov takym malym imbusom.

prebija sa to uplne v pohode, chytim a vrazim do mloka... na sutaziach to nosim vo fobuse

ved ked sa konecne vratis na rodnu hrudu, skocime niekam zastriilat a uvidis nazivo
tycho28
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 08 Dec 2013, 21:01, upravené celkom 1 krát.
luke
častý prispievateľ

vies co, ani mi nehovor, v noci sa drzim za pipika a sniva sa mi ze som na strelnici.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

S tym prebijanim je to zlozitejsie, lebo spodna cast dlane ti drzi v podstate zasobnik a aj po stlaceni zachytu zasobnika ti zasobnik kvoli tomu samozrejme prirodzene sam nevypadne.

1. Jednou rukou - Musis precizne uvolnit dlan a zasobnik vypadne.
To je ale v mojom pripade maleho vystupu zachytu zasobnika (standardny a este mnou zaobleny) a vacsej dlane ruky velmi komplikovane. By som povedal ze az chirurgicky zakrok a pre rychlejsie prebitie je to totalne nepouzitelne.

2. Dvomi rukami - Jednoducho druhou rukou chytis zasobnik za spodnu cast a potiahnes dolu. Lahko prekonas odpor dlane a zasobnik je vonku.

Na sutazi by som to povazoval ale uz za slusny handicap.
Tazko sa zbavujes zasobnikov (obidve ruky) a zaroven ich do zbrane aj tazko ladujes nakolko musis byt aj pri tomto ukone preciznejsi kvoli malicku a dlani strielajucej ruky, ktore su vo vzduhu a nemaju sa pred zasunutim zasobnika kam dostatocne opriet. Na vsetko sa da ale zvyknut :-)
luke
častý prispievateľ

nuz, to nevyzera ako nieco co by som chcel mat so sebou vonku, ked budem musiet prebijat ci uz z dovodu zavady, alebo spotrebovania zasobnika.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"