GLOCK 19 alebo 23 ?
GLOCK 19 alebo 23 ?
Caute Vsetci! Prosim kazdeho, kto vie dobre poradit, co radsej kupovat na cvicnu, zaroven aj obrannu strelbu - Glock s 9mm, alebo 40.cal.??? Diky! Milan
diky chalani a este dalsia alternativa kebyze poriesim kupu g19, ci nekupit radsej g26... Mate s 26-kou skusenosti? dobre sa drzi?...nakolko sa mi moc pozdava, mala a sikovna zbran mi pripada...
Naposledy upravil/-a kosimo v 09 Okt 2010, 19:38, upravené celkom 1 krát.
zalezi ci mas naroky na co najviac diskretne nosenie a na tvojej postave.
su chalani, ktori v pohode skryju g34. ja mam 19ku. pazbicka zo 17ky by mi uz trosku pretrcala.
ak som dobre videl, tak rozdiel medzi 19 a 26 je 14mm z hlavne a 21mm z pazbicky. uspora 14mm hlavne je podla mna nepodstatna, pazbicka je aspon pre mna vacsi problem. 19ka mi sedi v ruke uplne presne, 26ka je o jeden prst kratsia, a potom nemam taky stabilny uchop. aby si ho dosiahol si mozes dokupit patku na zasobnik, ktora ten jeden clanok dotvara. v tom momente sa dostavas ale na dlzku pazbicky g19, ale len s 10/12 rannym zasobnikom, oproti 15 v g19.
su chalani, ktori v pohode skryju g34. ja mam 19ku. pazbicka zo 17ky by mi uz trosku pretrcala.
ak som dobre videl, tak rozdiel medzi 19 a 26 je 14mm z hlavne a 21mm z pazbicky. uspora 14mm hlavne je podla mna nepodstatna, pazbicka je aspon pre mna vacsi problem. 19ka mi sedi v ruke uplne presne, 26ka je o jeden prst kratsia, a potom nemam taky stabilny uchop. aby si ho dosiahol si mozes dokupit patku na zasobnik, ktora ten jeden clanok dotvara. v tom momente sa dostavas ale na dlzku pazbicky g19, ale len s 10/12 rannym zasobnikom, oproti 15 v g19.
-
inspiring_liskov
-
inspiring_leakey
ja osobne som mal 17ku, 26tku a teraz mam 19tku. 17tka privelka na nosenie, 26tka to som ani nevedel ze ju mam, predal som ju a uz to lutujem. teraz mam 19tku a sedi mi perfektne, ale citit ten rozdiel, musim davat vacsi pozor pri noseni, aby ju nebolo vidiet. 26tka, tasa schovala sama a uchop ked som si po krakom case zvykol bol perfekty, prote mala, lahka a velmi presna zbran na kazdodenne nosenie. takze pokial chces dennodenne nosit tak jednoznacne 26tku. pokial nie, 19tka bude je najlepsia volba, teda aspon pre mna.
-
inspiring_kepler
Jednoznacne Glock 26.
Mal som Glock 19, predal som a kupil Glock 26.
Predal som Glock 26 a kupil som Kahr PM9.
Po case som kupil naspat Glock 26.
Je to ta najlepsia moznost na nasom trhu v kombinacii skryte nosenie - lacny trening - dostatocne silny kaliber - bezkonkurencna spolahlivost.
A na fotke od romana je pekne vidiet, ze otazka uchopu je vzdy lahko riesitelna (taku sadu mam aj ja, len mi chyba ten 15 ranovy
).
Mal som Glock 19, predal som a kupil Glock 26.
Predal som Glock 26 a kupil som Kahr PM9.
Po case som kupil naspat Glock 26.
Je to ta najlepsia moznost na nasom trhu v kombinacii skryte nosenie - lacny trening - dostatocne silny kaliber - bezkonkurencna spolahlivost.
A na fotke od romana je pekne vidiet, ze otazka uchopu je vzdy lahko riesitelna (taku sadu mam aj ja, len mi chyba ten 15 ranovy
-
inspiring_liskov
-
inspiring_kepler
S tym prebijanim je to zlozitejsie, lebo spodna cast dlane ti drzi v podstate zasobnik a aj po stlaceni zachytu zasobnika ti zasobnik kvoli tomu samozrejme prirodzene sam nevypadne.
1. Jednou rukou - Musis precizne uvolnit dlan a zasobnik vypadne.
To je ale v mojom pripade maleho vystupu zachytu zasobnika (standardny a este mnou zaobleny) a vacsej dlane ruky velmi komplikovane. By som povedal ze az chirurgicky zakrok a pre rychlejsie prebitie je to totalne nepouzitelne.
2. Dvomi rukami - Jednoducho druhou rukou chytis zasobnik za spodnu cast a potiahnes dolu. Lahko prekonas odpor dlane a zasobnik je vonku.
Na sutazi by som to povazoval ale uz za slusny handicap.
Tazko sa zbavujes zasobnikov (obidve ruky) a zaroven ich do zbrane aj tazko ladujes nakolko musis byt aj pri tomto ukone preciznejsi kvoli malicku a dlani strielajucej ruky, ktore su vo vzduhu a nemaju sa pred zasunutim zasobnika kam dostatocne opriet. Na vsetko sa da ale zvyknut
1. Jednou rukou - Musis precizne uvolnit dlan a zasobnik vypadne.
To je ale v mojom pripade maleho vystupu zachytu zasobnika (standardny a este mnou zaobleny) a vacsej dlane ruky velmi komplikovane. By som povedal ze az chirurgicky zakrok a pre rychlejsie prebitie je to totalne nepouzitelne.
2. Dvomi rukami - Jednoducho druhou rukou chytis zasobnik za spodnu cast a potiahnes dolu. Lahko prekonas odpor dlane a zasobnik je vonku.
Na sutazi by som to povazoval ale uz za slusny handicap.
Tazko sa zbavujes zasobnikov (obidve ruky) a zaroven ich do zbrane aj tazko ladujes nakolko musis byt aj pri tomto ukone preciznejsi kvoli malicku a dlani strielajucej ruky, ktore su vo vzduhu a nemaju sa pred zasunutim zasobnika kam dostatocne opriet. Na vsetko sa da ale zvyknut