GLOCK - uplna rozborka
-
inspiring_shockley
ako pise rasto, na jutube je to dobre ukazane.
co sa tyka skusenosti, tak ja som to az na udernik, do ktoreho som sa nechcel pustat zvladol. kvanta ludi to tu tiez isto zvladli.
co sa tyka zaruky, kedze tam nie je ziadna pecat, neviem ako by ktokolvek zistil, ze si to rozobral, alebo lepsie ako by to dokazal.
co sa tyka skusenosti, tak ja som to az na udernik, do ktoreho som sa nechcel pustat zvladol. kvanta ludi to tu tiez isto zvladli.
co sa tyka zaruky, kedze tam nie je ziadna pecat, neviem ako by ktokolvek zistil, ze si to rozobral, alebo lepsie ako by to dokazal.
Glock som niekolkokrat rozobral ako sa hovori do suciastky vsetko von, poriadna udrzba 2x rocne komplet ustrojenstvo, vytahovac, udernik odmastit, odkarbonizovat.
Urob to sam skus porozmyslat bez navodu na tej zbrani niet co pokazit proste rozober a znovu poskladaj ako lego ma to par suciastok a je dobre to vediet a neostat potom zaskoceny ked Ti nieco prdne ak mas par dielov do nahrady opravis aj na strelnici.
Ti poviem HK cko je oproti tomu hlavolam ale da sa
Urob to sam skus porozmyslat bez navodu na tej zbrani niet co pokazit proste rozober a znovu poskladaj ako lego ma to par suciastok a je dobre to vediet a neostat potom zaskoceny ked Ti nieco prdne ak mas par dielov do nahrady opravis aj na strelnici.
Ti poviem HK cko je oproti tomu hlavolam ale da sa
-
inspiring_shockley
Svojho casu som po kazdej strelbe do suciastky rozoberal perkusaky a bez navodu, takze si na to trufam, len tam sa to odporucalo / malo robit, tu mi to pride zo strany vyrobcu take tabuizovane - neviem preco, pripadne ci ma tu necakaju nejake "miny". (Neviem zase, preco by mal vyrobca chciet, aby ta zbran zostala nikdy cistena).
dakujem za odpovede
dakujem za odpovede
cistit treba, niekolkokrat som bol svedkom znefunkcnenia zbrane z toho dovodu ze majitelia zbrane sice cistili ale olej liali aj tam kde by sa nemal.Preto treba pravidelne povedzme po 2000 ranach vycistit aj udernik ten by mal byt cisty a suchy aby sa nan nelepila spina.
Ked budes rozoberat Glocka nie je tam nic co by mohlo prekvapit v tom zmysle ze nieco vyberies a zrazu Ti leti nejaka strunka okolo ucha.
Treba si len zapamatat co kde bolo a ulozenie tych plastovych misiek ci ako sa to vola okolo udernika.
Ked budes rozoberat Glocka nie je tam nic co by mohlo prekvapit v tom zmysle ze nieco vyberies a zrazu Ti leti nejaka strunka okolo ucha.
Treba si len zapamatat co kde bolo a ulozenie tych plastovych misiek ci ako sa to vola okolo udernika.
Deputy:
Konkretne na tejto linke najdes vycerpavajucu odpoved na svoju otazku:
http://www.mujglock.com/manual-zbrojire-glock.html
Konkretne na tejto linke najdes vycerpavajucu odpoved na svoju otazku:
http://www.mujglock.com/manual-zbrojire-glock.html
-
inspiring_shockley
-
inspiring_montalcini
Presne toto som uz viackrat pocul aj na margo K100vky a par inych zbrani.
Vraj mozes poskrabat (zbrusit ?) koniec vyvrtu cistiacou tyckou a potom sa zhorsi presnost. Neviem co je na tom pravdy, skor to zaradzujem do hoaxu (kedze nepoznam cistiacu tycku z kalenej ocele, co by mala vacsiu tvrdost jak vyvrt), ale dodrzujem to, lebo mi je to jedno a uz som si tak zvykol
Vraj mozes poskrabat (zbrusit ?) koniec vyvrtu cistiacou tyckou a potom sa zhorsi presnost. Neviem co je na tom pravdy, skor to zaradzujem do hoaxu (kedze nepoznam cistiacu tycku z kalenej ocele, co by mala vacsiu tvrdost jak vyvrt), ale dodrzujem to, lebo mi je to jedno a uz som si tak zvykol
-
inspiring_shannon
Tato tema je skor rozoberana na polovnickych strankach, nespravnym cistenim sa skutocne moze ustie zbrane poskodit a to ma za nasledok zvacseny rozptyl...tento problem sa vsak rozoberal najma pri dlhych zbraniach, kde je rozdiel v presnosti dolezity, pri pistoliach som o tom este vela nepocul..
pravda ale je,ze rozne kovove nasadce, medene kefky-najma tie starsieho data a pod mozu pri pretahovani ustim hlavne, toto ustie poskodit a prave koniec vyvrtu je najdolezitejsi pre ustabilizovanie strely a jej nasledny let, cize aj presnost zbrane.
pravda ale je,ze rozne kovove nasadce, medene kefky-najma tie starsieho data a pod mozu pri pretahovani ustim hlavne, toto ustie poskodit a prave koniec vyvrtu je najdolezitejsi pre ustabilizovanie strely a jej nasledny let, cize aj presnost zbrane.