Skúsenosti s OR PZ Bratislava III pri vydávaní ZP

eloquent_galois

Skúsenosti s OR PZ Bratislava III pri vydávaní ZP

Príspevok od používateľa eloquent_galois »

Ahojte, má tu niekto nejaku skúsenosť s policajtami na tomto oddelení?

Včera som si bola pre tlačivo žiadosti na vydanie ZP. Chcem si spraviť Ačko, ale osoba tam pracujúca ma odbila so slovami, že mi ho nedajú. Že B ano, ale A nie. Ako dôvod som jej uviedla že študujem na Akadémii PZ (5ty rok) a že som absolventkou I. stupna vysokoškolského štúdia (teda Bc.) na APZ. Môj nemenovaný spolužiak tento istý dôvod uviedol tiež, ale na inom oddelení v Bratislave a dnes už je držitelom Ačka. Ako to je možne?

PS: ak im tento dôvod na tomto oddelení nepostačuje, mám tam ešte niečo "prihodiť" ako napríklad ochrana svojho zdravia a majetku? :))) alebo? :) prosím poradte.
Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

ochrana zivota, zdravia a majetku nesmie chybat.
lenochod
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Studium ako dovod na A? Podivne...patri tam len ochrana zivota, zdravia a majetku. Ale tusim vidim, ze pristup sa zo strany policie k lepsiemu menit nechce...
dirty.harry
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

v ramci studia nie je aspon zakladny prehlad zakona o zbraniach a strelive? ak nie, tak ho treba aspon precitat...... ani ja by som nemal iny pristup z studentovi APZ s takouto argumentaciou
djuri
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

ja som sa do BAIII prestahoval uz s Ackom ale tiez mi tam bolo povedane ze u nich A nie je vo zvyku davat
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luke »

lol harry pownage!
vysokoskolske studium ako dovod asi nie, skor by som to ucesal ako pripravu na buduce povolanie ako len jeden z ovela padnejsich dovodov samozrejme.
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 24 Nov 2013, 22:02, upravené celkom 1 krát.
lenochod
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

To sa navzajom vylucuje?
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

mne na trojke vzali ziadost s klasickym "ochrana majetku, zivota..."

vypis to znova a vezmu ti to, prave na BA III su celkom racionalni (teda uz som tam chvilku nebol, tak sa hadam vsetci nepomenili)
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

Snehulilenka, ak je tvoj spoluziak ochotny "ist s kozou na trh" tak v klude daj aj takyto dovod... Podla spravneho poriadku musi spravny organ v skutkovo zhodnych veciach rozhodnut rovnako, resp. dbat na to, aby nevznikli neodovodnene rozdiely
dirty.harry
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

Lord_Summoner_sk napísal:Podla spravneho poriadku musi spravny organ v skutkovo zhodnych veciach rozhodnut rovnako, resp. dbat na to, aby nevznikli neodovodnene rozdiely
len skutkovy stav sa preveruje v konani a na zaklade konania nie je nikdy problem najst rozdiel, ibaze podat potom odvolanie a argumentovat rovnakym skutkovym stavom - a to je takmer nemozne bez nahliadnutia do spisu kamarata, z ktoreho je zrejma zhodnost skutkovych stavov
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

uz tu na fore boli temy o podaní žiadosti na ZP. Netreba spájať štúdium na APZ s potrebou vlastniť ZP sk.A. Sú to dve rozdielne veci.

Sú tam normálni pracovníci -ibaže vykonávajú bežne predpísaný filter. Žiadateľ by mal dostatočne preukázať potrebu "nosiť zbraň"

Takže si kludne vypýtaj žiadosť, naformuluj tam klasické dôvody ako boli aj horevyššie a dobre sa priprav na skúšky.

Argumentácia, že najprv Bsk-moc neobstojí. Ústava ti garantuje právo vlastniť aj zbraň- ak splníš zákonné normy.
Okrem iného- je na BA III. velmi seriozny okresný riaditeľ.

Mimochodom ja patrím práve pod BA III. a možem povedať, že oddelenie zbraní je na úrovni. Ty si akurát zvolila nedobrý postup pri komunikácií tam.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luke »

peterson napísal:Ústava ti garantuje právo vlastniť aj zbraň
amagad uz dalsi.
telra
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa telra »

peterson napísal:Ústava ti garantuje právo vlastniť aj zbraň- ak splníš zákonné normy.
Prosim cituj normz.
De facto s tebou sa da suhlasit, kedze zbran je majetok a z ustavy mas majetkove prava, ale nikde v ustave sa nespomina pravo vlastnit zbran.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

je to všeobecný argument. Súvisí s majetkovými právami, ktoré garantuje ústava.
Kolega, keď ešte robil odvolací orgán na KR PZ na úseku zbraní- mi povedal tento argument. Ak žiadateľ splnil zákonné požiadavky ale okres nechcel vydať ZP sk.A- on ako odvolací orgán musel rozhodnutie OR PZ zrušiť a usmerniť to uvedeným smerom.

Pár zbehlých ľudí v BA to cez súdy takto vysvetlili orgánom Polície. Súdy konštatovali, že ak žiadateľ splnil zákonom stanovené požiadavky- s poukazom aj na ústavné práva- mali žiadatelia nárok na ZP sk.A

Preto sa orgány KR PZ museli riadiť tým právnym názorom súdov.

(Luke- prelož mi tvoju poznámku)
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"