PRETEKY-IDPA-SAOS-LOS - čítajte a vyjadrite sa prosím

RisoP
prispievateľ
Príspevky: 310
Registered for: 17 years 9 months

PRETEKY-IDPA-SAOS-LOS - čítajte a vyjadrite sa prosím

Príspevok od používateľa RisoP »

Ahojte priaznivci SAOS-IDPA pretekov.

I_N_F_O_R_M_Á_C_I_A_1: V sobotu by sa malo konať 1. kolo SAOS v tomto roku. Pravdepodobne TOTO 1. KOLO zrušíme 1. KOLO sa bude konať na termín 2. kola t.j. 16.6.2012. --------------


I_N_F_O_R_M_Á_C_I_A_2: Nadviazali sme spoluprácu s českým LOS. Je to zatiaľ na úrovni rozhovorov. Tak ako LEGIS TELUM podpísalo memorandum o spolupráci s LOS, by sme aj my usporadúvali preteky podľa ich pravidiel a štýlu. Čím by sme previazali tento druh streleckého odvetvia do medzinárodnej formy, spolupráce a priateľstva. ----------- Poprosím Vás o vaše vyjadrenia hlavne strelcov, ktorý sa doteraz zúčastňovali na pretekoch IDPA v Žiline. ---- Ďakujem.
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Príspevky: 3294
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ahoj.Nechodil som sice pravidelne,ale spojit sa ceskym LOS je super.Osobne som rad a prajem ti nech to vyjde :wink: Rad pridem.
Používateľov profilový obrázok
mab
prispievateľ
Príspevky: 454
Registered for: 14 years

Príspevok od používateľa mab »

u cechov je los celkom oblubena, maju dobru zakladnu. ak by to pomohlo obrannej strelbe na slovensku asi to bude dobry krok. rad sa zucastnim takych pretekov.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4842
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa yarco »

Obľúbenosť LOSu u slovenských strelcov bude asi dosť závisieť aj od jeho dostupnosti, teda či sa podarí LOS dostať na viac strelníc než len do ZA (ako IDPA).

Dúfam, že nám to vyjde.


P.S. LOS v slovenskom preklade je ĽOS. No to hádam nie :twisted: :lol:
Používateľov profilový obrázok
add
prispievateľ
Príspevky: 219
Registered for: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa add »

Samozrejme, ze kazde rozsirenie a spestrenie v oblasti obrannej strelby je vitane. Skor nez strelcov by sa vsak bolo treba pytat klubov ... ak budu kluby organizovat preteky SAOS/LOS, strelci urcite pridu. Ak by sa pridali aspon chlapci z Komarna, stupla by ucast o polovicu WFC tabulky, IMHO ...
duros
častý prispievateľ
Príspevky: 1263
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa duros »

V Komarne mame problem s clenskou zakladnou, malo casu vela prace , mame co robit aby sme stavali naplanovane preteky a to chceme esteajmy ist na nejaku tu sutaz. Teraz nas caka mosquito takze ak to rozchodime , mozme sa o tom pobavit.
sano2
častý prispievateľ
Príspevky: 673
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa sano2 »

RisoP napísal: I_N_F_O_R_M_Á_C_I_A_2: Nadviazali sme spoluprácu s českým LOS. Je to zatiaľ na úrovni rozhovorov. Tak ako LEGIS TELUM podpísalo memorandum o spolupráci s LOS, by sme aj my usporadúvali preteky podľa ich pravidiel a štýlu. Čím by sme previazali tento druh streleckého odvetvia do medzinárodnej formy, spolupráce a priateľstva. ----------- Poprosím Vás o vaše vyjadrenia hlavne strelcov, ktorý sa doteraz zúčastňovali na pretekoch IDPA v Žiline. ---- Ďakujem.
píšeš nadviazali sme - KTO? a s kým si sa bavil z českého Losu?

LT podpísalo memorandum s LOS? podpísalo memorandum s LEXom pokiaľ viem.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Pravda je niekde uprostred, Legis Telum podpisalo memorandum s Lexom a ohľadne LOSu sa bavili o spolupráci, že pomôžu s propagáciou LOSu na Slovensku, samotný LOS na Slovensku ale bude mať na starosti SAOS a nie Legis Telum (v ČR má LOS na starosti LEX).
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

O LOS by som záujem mal, najlepšie keby bol dostupný aj niekde bližšie k BA ako je Žilina. Neviem či by sa konali na rôznych miestach po Slovensku alebo iba na jednom ale o samotný koncept by som záujem mal.
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Príspevky: 3553
Registered for: 19 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Zoid, trocha ta poopravim.

1. Podpisali sme spolupracu s LEXom, to plati, s predstavitelmi LOS-u sme sa iba rozpravali na nezavaznej urovni
2. LOS v CR nema "na starosti" LEX. LOS je v CR samostatna zalezitost samostatneho okruhu ludi. Samozrejme s LEXom maju dobry vztah a su aj personalne prepojeni, ale LEX nema LOS na starosti
3. U nas sa niektori ludia zacali o LOS zaujimat uz davnejsie, bolo davno dohodnute skolenie rozhodcov (je to dost odlisne od IPSC aj od obrannej strelby v podani IDPA). To, ze sa do toho davnejsie pustili niektori ludia od LT (a maju uz niektore strelnice pomerane, dohodnuty transfer rozhodcov z CR na prve preteky a podobne) ale neznamena, ze to bude organizovat Legis Telum. My momentalne mame uplne ine ulohy ktore nas v horizonte dvoch rokov cakaju.
4. Co sa tyka strelby v ramci pravidiel IDPA a vztahu k LOSu. LEn zbezne prehliadnutie pravidiel jasne ukaze, ze je to v niektorych veciach diametralne odlisne. Dalsia vec je, ze pravidla z CR bude potrebne trocho upravit a doplnit (napriklad povoleny sklon puzdra a pod.) vzhladom k lepsiej realnosti skutocne obrannej strelby.

Cize ak by som to mal zhrnut, opchybujem, ze tohto roku bude nejaka seriozna LOS liga u nas funguvat. Ja osobne predpokladam, ze ak as podari tento rok dopilovat pravidla, usporiadat par pretekov a vyskolit aspon minimalny pocet rozhodcov tak, aby bolo aspon nejake zazemie pre klasicke organizovanie pretekov, tak to bude samo o sebe velka vec. Ale k tomu je potrebne mat ludi ktori pracuju a maju cas. Pat nadsencov fakt stacit nebude.

Podla toho, co mi kolegovia vcera na pacovnom stretnuti LT povedali, tak momentalne prebieha rokovanie aj o tom, ci LOS bude fungovat pod kridlami SAOS/IDPA alebo dostane vzhladom na odlisnost ponatia samostantne zastresenie. Nechcem a ani nemozem do toho hovorit, ale verim, ze to bude ku prospechu vsetkych zucastnenych stran - ako organizacnej zlozky, tak buducich sutaziacich.
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"