Ako vyrovnať vyosený kompenzátor na CZ 858

Používateľov profilový obrázok
Jano XDM9
prispievateľ
Príspevky: 136
Registered for: 11 years 2 months

Ako vyrovnať vyosený kompenzátor na CZ 858

Príspevok od používateľa Jano XDM9 »

Ak mi vie niekto poradiť tak by som mu bol velmi vďačný. Kúpil som novú 858 a namontoval som na nu kompenzátor SJC Titan od Rasta, kde po skúšobných výstreloch dochádzalo ku štrajchaniu strely na ľavej strane čo na terči na 50m sposobovalo odchylku cca 30 cm vpravo.
Myslel som si, že je vadný kompenzátor, tak som požiadal Rasta o jeho výmenu, poslal mi druhý kompezátor, ktorý som tiez namontoval a uz na pohlad po montáži vyzerá byt zase trochu vyosený od osi hlavni, zajtra to chcem isť vyskušať na strelnicu, ale mam uz teraz pocit,že to bude to isté. Vie mi niekdo poradiť, ako by sa to dalo poriešiť, pripadne odmerať aká je odchylka od osi hlavne. Pri pohlade na dosadaciu plochu so zaisťovacím kolíkom vyzerá byť táto plocha troška šikomo- je to vlasne držiak mušky, ktorý je tam asi nalisovaný. Toto sú moje postrehy.
Dik
vanto
častý prispievateľ
Príspevky: 3210
Registered for: 13 years 9 months

Príspevok od používateľa vanto »

Mne jeden znami spominal, ze bol rovnaky problem s jednou sluzobnou 58-ckou. Ziaden kompenzator nato nevedeli dat, aby to nerobilo. Riesili to tak, ze kompenzator zvnutra patricne vybrusili a slo to.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

http://www.webforum.sk/viewtopic.php?p=106184#p106184 Tu písal Duso, že mal vyosený kompenzátor, možno ti niečo z toho pomôže.
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Príspevky: 4236
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Som rad, ze to nebola chyba kompenzatora i ked robil som vsetko pre tvoju spokojnost :-(
Bohuzial vsetko si pri kupe zbrane vsimnut nemozes.
Jedine riesenie vidim v zvacseni priechodoveho otvoru kompenzatora, cim sa znizi jeho efektivita, ale inu moznost ako vravim nevidim (neznamena ze neexistuje ;-) )
Používateľov profilový obrázok
Mr.DRAKO
prispievateľ
Príspevky: 215
Registered for: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa Mr.DRAKO »

Vŕta mi hlavou, že by pri dĺžke závitu na konci hlavne cca 14 mm nemal byť po dotiahnutí na šikmú dosadaciu plochu nosiča mušky ten kompenzátor až tak brutálne vyosený... leda že by bola na závite taká vôla...

vyskúšal by som asi zmerať aj súososť závitu s vývrtom a ak bude OK, tak by som ešte skúsil ručne upraviť pekne opatrne pilníčkom to čelo, kde dosadá ten kompík, alebo vyrobiť jeden kompík tak, že by som použil len jednotku závitník a skúsil to tam opatrne natočiť primeranou silou...

ale najistejší bude nejaký puškár, lebo keď sa rozhodneš vymeniť kompík za iný, budeš to riešiť znovu...
Používateľov profilový obrázok
Jano XDM9
prispievateľ
Príspevky: 136
Registered for: 11 years 2 months

Príspevok od používateľa Jano XDM9 »

Ďakujem za všetky rady čo ste mi napisali, nakoniec som to riesil jemným pilnikovaním držiaku mušky a skúšaním na závit ako to pasuje, trvalo mi to 3,5 hodiny, vybral som poistku čo zaisťuje kompenzátor a na závit som obmotal izolačku aby som ho nepoškodil, kompenzátor bol pôvodne odklonený do prava "pohlad od mušky", tak som postupne uberal z dosadacej plochy z ľavej strany v rozsahu 180 stupňov. Pri montáži mi to vyšlo tak, že som pod komp. musel dať 1mm ocelovú podložku, aby sa dal presne dotiahnuť, na závit som ešte obmotal konope na vymedzenie závitovej vole. Bol som to vyskušať, aj na strelnici, strely nechytaju komp., a zbran drží aj pekne nástrel, žiadny rozptyl. Dúfam, že to už bude fungovať, myslel som si, že ked kupim akoze novu cz 858, tak budem mat pokoj a nič sa my nebude kaziť, ale asi každa zbran je iná a treba ju doladiť, aj keby až takáto nepresnosť na novej zbrani nemala byť. Ale základ je, že teraz som spkojný.
Ahojte
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "