Chcem začať prebíjať...ako na to?

shot
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa shot »

Kúp si v potrebách pre rybárov olovené závažie 8 mm priemer. Je to mäkké olovo. Pretlač hlavňou, zmeraj mikrometrom. Na presnosť treba strely s priemerom o 0.001´´väčším. Plášťované môžu byť aj v nameranom kalibri.
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

pozri, kľudne tam môže byť tá predchádzajúca verzia laufu v .308 , ak nemáš po ruke 8mm rybárske olovo, odlej si zo sádry blok do ktorého po jeho dokonalom vyschnutí ( 3 dni na kúrení) vyvŕtaj osmičkou dieru a nalej tam mäkke olovo. Potom postupuj podľa videa. Ak do .312 vopcháš menší priemer projektilu dopracuješ sa k zhoršeniu presnosti, napr iž18 v .308win rusáci osadzovali laufami pre 7.62x54 iba rezli komoru 308 a výsledok je tragický.
Používateľov profilový obrázok
theplaky
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 1 month

Príspevok od používateľa theplaky »

Scandium: Ruger mini 30 ma vyvrt na strely s priemerom .311" (viem to, tu pusku som niekolko rokov vlastnil). Na rozdiel od 58micky ten vyvrt nieje chromovany a ma 5drazok (58ma ma len styri). Stupanie je u oboch rovnake, mini 30 ma vsak dlhsiu hlaven.
- 308mickove strely ti to vystreli, ale presnost aku dosahujes s 311tkovymi neocakavaj. V tejto razi u nas zozenies strely od SB, PP, Lapua a 165 a 195gr strely od Aresu. S tymi tazkymi strelami je uz na 100m nastrel mimo rozsah nastavitelnosti mechanickych mieridiel (mal som tam dioptricky cielnik z Garanda)
Ak do tej pusky budes pchat jadrovane vojenske strelivo odpises si vyvrt. Ja som z nej strielal tovarenske 123gr od SB, PP a Barnaulu.
- na tychto rugroch lubia praskat uderniky (aj mne sa to stalo). Puskar mi to nadpajkoval striebrom-vydrzalo mi to asi tri navstevy na strelnici. Novy udernik zozenies od MPI CZ (u nas robi ruger BW Arms ale ND moc nerobia)

(..sorry za OT)
Zlomizub
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

V Mosin-Nagant som meral hlaven za pomoci 9mm strely ... odlupol som plášť a strela s jemnym naklepnutim vosla dnu. Ak teda prebijas 9mm, mozes si usetrit jednu cestu k rybarom :)
scandium
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years

Príspevok od používateľa scandium »

ja len dúfam že som si nedodrbal hlaveň. Dal som z nej cca 1000 striel z vojenského náboja (či už komplet náboj, či len strelu). Začala mi nepochopitelne rozhadzovať po terči. A ja neviem či je to strelivom, či puškohľad sa dodrbal či hlaveň.
Máš predstavu po akom počte vystrelených vojenských jadrovaných by mohlo prísť k poškodeniu hlavne?
Do témy Ruger Mini 30 som dal nejaké fotky terčou. Nechcem to tu špiniť OT
shot
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa shot »

Dá sa to urobiť aj strelou z mäkšieho olova, ale: rybárske olovo je mäkké, ide to ľahšie. A pomôže hlaveň ľahko naolejovať. Raz pretlačiť, zmerať dobrým mikrometrom a vývrt individuálnej hlavne je jasný. Netreba sa potom spoliehať na "overené" zdroje.
izzy
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years

Príspevok od používateľa izzy »

Mám záujem o prebíjanie 9mm luger , ale potrebujem poradiť nájde sa niekto z BB resp. okolia čo poradí čo a kde nakúpiť ?
Potrebujem len cca 800 +- /mes. ako bude chuť :).
Zatiaľ mám vyhliadnuté : Lee Classic Turret Pres Kit ,resp. load master.
A ešte otázka rozpočet cca 400 € .
ďakujem
M M
prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa M M »

Predmet: Chcem začať prebíjať...ako na to?
izzy napísal:Mám záujem o prebíjanie 9mm luger , ale potrebujem poradiť nájde sa niekto z BB resp. okolia čo poradí čo a kde nakúpiť ?
Potrebujem len cca 800 +- /mes. ako bude chuť :).
Zatiaľ mám vyhliadnuté : Lee Classic Turret Pres Kit ,resp. load master.
A ešte otázka rozpočet cca 400 € .
ďakujem
Ahoj krajan, momentalne som v BB sice cca raz za 3 mesiace ale pekne dane dokopy to mas napr. tu v tejto sade :
http://cs.strobl.cz/komplet-lee-classic ... ro-1-razi/ (ceski bratia za to chcu ~ 353 EUR). Akurat si zisti kde ti to predaju co najlepsie na Slovensku, sice posielaju aj na Slovensko ale lepsie je podporit domacu ekonomiku ;).

Na pistolove / revolverove raze je Lee Classic Turret a Lee Matrice uplne postacujuci, ked sa rozbehnes tak tych 150+ nabojov za hodinu das bez problemov aj s kontrolami.

Strely - zober slovenske Ares - neviem co mas za zbran, na 9mm Luger doma pouzivame 125gr a 135gr EPRX. Prach - prejdi nejake vlakna o prebijani, moznosti je viacej (ja pouzivam Lovex S011). Zapalky su bezne SP. Na nejake pripravky na pranie sa zatial vykasli, uplne v pohode sa zacat da s lavorom, jarou, octom a kuchynskou sodou - pripadne si na susenie kup lacnu susicku na ovocie. Ked tak pripadne hod SZ ak chces vediet nieco konkretne.
Používateľov profilový obrázok
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Urcite by som pri prebijani zvazil trochu dosetrit a kupit Dillon xl 550, ktory sa sem tam vyskytne aj z druhej ruky. Usetri to kopec casu, jedine zeby clovek bol nezamestnany a nemal co robit - potom v pohode odporucim aj jednooperak ;) Cas je dost limitujuci faktor, ktory v zviote mame a moc sa kupit neda.
izzy
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years

Príspevok od používateľa izzy »

Super ďakujem idem zisťovať.
Ešte otázka pri strelách :
posledne som bol v Dubnici a tam sypané lugre už po 0,17 € : :roll: a strely FMJ za 66€/1000
v arese je napr. : 9 - 125 RN CN BB - EPROX a je možnosť kalibrácie nikde som nenašiel ktorú zvoliť 356 alebo 355 ?
zbraň je HK SFP9 ?
Ešte mi treba veľa čítať . :oops:
ďakujem.
M M
prispievateľ

Príspevok od používateľa M M »

Pouzivam olovo (resp. EPRX) kalibracia .356. Vaha strely - treba otestovat co jej bude viacej chutit, ja pouzivam 135gr lebo moj SW MP9 s nimi ma vyrazne lepsiu presnost, ale napr. do synovho PPQcka davame 125gr. FMJ - to nech ti poradi niekto iny, osobne na strelnicu nepouzivam ale pokial to mas na robenie dier do papiera resp. na popre / gongy (tam ta s tym vyhodia :D) tak naco.

Ja som za klasicke RNBB EPRX, vyrazne menej to spini nez hole olovo, mame ich zatial prebitych zo 10.000 (3/4 z toho .38/.357cky, zvysok 9mm Luger) a spokojnost.
ketchup
prispievateľ

Príspevok od používateľa ketchup »

M M napísal:Predmet: Chcem začať prebíjať...ako na to?

Na pistolove / revolverove raze je Lee Classic Turret a Lee Matrice uplne postacujuci, ked sa rozbehnes tak tych 150+ nabojov za hodinu das bez problemov aj s kontrolami.
tak neviem ale vsetky rady ohladom prebijacieho lisu akosi neobsahuju vsetky ostatne veci ktore k tomu treba ak clovek nechce prist k urazu... prebijat 150+ na turrete kde na kazdy naboj treba 4 tahy pakou + ten uzasny zapalkovac bude urcite pohodova pracicka ked normalne lisy s podavacmi robia 600-800 za hodinu. len jednoduchym pozretim na web je rozpocet 400 eciek malo ak sa nejedna o osobu s neobmedzenym volnym casom... srat sa s mokrym pranim nabojnic a ich susenim ked sa pracka da kupit za 60 eciek mi tiez pride ako setrenie na vlastnom pohodli a volnom case...

Lee Safety Scale 39,95
Lee Deluxe Pistol Die Set 9mm Luger 66,00
Delaboračné kladivko 27,50
VIBRAČNÁ ČISTIČKA NÁBOJNÍC 62
Lee Load-Master 360

pri strielani 800 ran mesacne sa mu to zaplati za rok ak vezmem cenu normalneho naboja 18 centov. pri pridani sa k spolocnemu nakupu streliva sa to este vyrazne natiahne. do toho treba zaratat este cas a cenu na zhananie samotnych komponentov streliva...
Zlomizub
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Jednooperacny lis(Lee Clasic Cast) se vsim vsudy ma stal nieco malo cez 400€.
Prebijam tak cca 500-600 mesacne, periem v ultrazvuku a nakoniec v kukuricnej drti (kvoli lanolinu).
Cele mokre pranie mi zaberie tak 3 minuty casu(nasypat do cisticky a potom vyliat cez sitko) na 400 nabojnic (tj +- raz za mesiac).
100ks spravim na jednooperaku za cca 45 minut a skutocne ma to neobtazuje :)
Jasne, 550ka spravi 800 za hodinu ale robit z jednooperacneho uplneho strasiaka ...
Peter Elektro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Len pre poriadok 550 ma možno teoreticku rychlost 800/ hod. :D
Prakticku max 400 pokial nemaš otroka na pripravu komponentov a prsty
ako gynekolog :D ( 550 som mal dva roky).
Teraz mam 650 ktora ma teor.rychlost ešte ovela vyššiu, prakticky na nej robim
do 500 ks. Ratam čas aj s doplnanim komponentov. Samotne tahanie za paku je z celeho
procesu cca polovica času.Jednooperak odporučam ludom ktory maju času na rozdavanie :D
Naposledy upravil/-a Peter Elektro v 11 Jún 2016, 21:31, upravené celkom 1 krát.
Machead
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 7 months

Príspevok od používateľa Machead »

Moj sucasny rozpocet bez komponentov:

Dillon XL650 z druhej ruky: 400 €
Lee sada matric deluxe set 9 mm: 65 €
Digitalna suplera z eBay: 11 €
Lee Powder Scale vaha: 34 €
Digitalna vaha z ebay (lee je pre overenie, moc cine neverim): 14 €
Delaboracne kladivko: 18 €
Lyman nabojovy kaliber: 22 €

Montaz riadneho stola pre lis a prebijanie:
Riadna drevotrieskova kuchynska doska na format: zdarma, zvysok od kamarata
2x hranoly na masivne nohy: zdarma

Ocelove konzoly, jokle, metricke sroby, matice – v predrazenom Hornbachu 30 €, inde vyrazne lacnejsie

Tudiz len na zakladne potreby si priprav tych 500 eur minimalne, ono ani Lee Classic Turret press cela sada nejde pod 360 € a to bez matric.

Komponenty ako strely, zapalky a prach pre cca 10 000 ks na zaciatok nieco nad 1000 € ak mas stastie na cenu.

Vseho vsudy na zaciatok tych 1500 eur clovek musi pocitat. Najviac je cena komponentov, ak niekto hned nehupsne do noveho Dillona.
Napísať odpoveď

Návrat na "Prebíjanie nábojov"