Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5637
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Info Vojna nie je práve dôveryhodný zdroj. Blud? Ako blud to nevyzerá. Skôr ako reálna situácia. Absurdita, akých vzniká alebo môže vznikať množstvo, ale akým by išlo predchádzať, ak by naša vláda a ďalšie štátne orgány nepostupovali chaoticky, nahodilo, ale systematicky, s rozmyslom, sledujúc jasnú stratégiu (alebo aspoň víziu). Môže sa to zdať ako prd vo vetre, ale keď je takých viac, môže z toho byť celkom veľký mrak metánu.
:wink:
Používateľov profilový obrázok
dirty harry
častý prispievateľ
Príspevky: 2389
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa dirty harry »

https://magazin1.sk/minister-nad-je-nep ... vianocami/

Je úplne v poriadku, aby sa v členskom štáte EU, v republike s parlamentnou demokraciou vyjadroval minister obrany k otázkam otvorenia či neotvorenia reštaurácií, fitnes klubov a iných prevádzok či služieb? Prináleží ministrovi obrany v dobe mieru verejne sa vyjadrovať v tejto veci? Očakával by som že by sa k tomu mohol vyjadriť povedzme minister hospodárstva, ale toho som už naozaj dávno nepočul ani nevidel :mrgreen: :mrgreen:
Používateľov profilový obrázok
Laci
častý prispievateľ
Príspevky: 956
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Laci »

Ak sa môže Remišová vyjadrovať k streľbe vo Viedni tak sa nečuduj... :mrgreen:
Používateľov profilový obrázok
arminius
častý prispievateľ
Príspevky: 3902
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa arminius »

Laci, sorry...ale vyjadrenie sústrasti Remišovej ako takú s vyjadrením toho nebetyčného blba nemôžeš porovnávať.
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5637
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Harry? Keď dáš havinovi po čumáku, tiež ho potom asi chvíľu nikto nevidí, nie? Tam niekde nájdeš odpoveď na tvoje rozjímanie o tom, kde je minister hospodárstva.
:wink:
Pokiaľ ide o ministra Naďa, plusové body si v našej komunite zaslúži za pripomienky jeho rezortu pri medzirezortnom pripomienkovaní. Spôsob komunikácie navonok, ktorú si zvolil, však celkovo nemožno považovať za šťastnú. Tu by rozhodne nemal napodobňovať premiéra...
:roll:
Používateľov profilový obrázok
dirty harry
častý prispievateľ
Príspevky: 2389
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa dirty harry »

Áno, jeho komentovanie či prognózy o otváraní prevádzok prinajmenšom prekračuje právomoci ministra ktorý šéfuje armáde, leda že by toto všetko okolo operácie dostávalolo vôňu rodiacej sa vojenskej junty alá Chile v 70 tych rokoch. Zdá sa že poľný maršál Naď sa stále cíti byť zastupujúcim veliteľom národa. Chalanisko by sa mal zaradiť medzi svojich v maskáčoch a venovať sa primárne svojmu rezortu, ak sa vylejú rieky, roztrhne Gabčíkovo alebo cudzia armáda prekročí bez povolenia naše hranice, potom isto slovenský ľud ocení hlavnú úlohu našej armády.
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Príspevky: 2433
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Heh, tak nepresli ani dva dni odkedy Pfizer/Biontech uviedol ze ich vakcina vykazuje predbeznu ucinnost 90%, a rusi uz vypustili do medii vyhlasenie ze Sputnik V ma dokonca 92% ucinnost :!: :lol: Sice som cakal ze pridu skor s nejakou 125% alebo 200%nou ucinnostou, ale zjavne sa tentokrat uskromnili (asi zobrali do uvahy ze uz maju najvacsich trpaslikov, najrychlejsie hodinky, a mnozstvo dalsich svetovych prvenstiev)...

Skoda len ze tie cisla co ten ich RDIF (Russian Direct Investment Fund ktory tu vakcinu financuje) hadze nejak vobec nesedia, a vobec nesedi ani cas, ale to si pisalkovia v novinach (ktori aj tak casto pisu stylom copy-google_translate-paste) ani investori ci potencialni zakaznici snad nevsimnu... :roll: :lol:

Tym casom myslim to ze u oboch vakcin je potrebne aplikovat druhu davku 21 dni po prvej, a zatial co Pfizer/Biontech zacal s tretou fazou vakcinacii v nemecku v aprili a zvysku sveta v maji, a dnes uz maju data za niekolko mesiacov od ukoncenia vacsiny vakcinacii (ktore ukazuju tych cca 90%), tak SputnikV zacal s tretou fazou az 9. septembra, vacsina ucastnikov dodnes nedostala ani len druhu davku vakciny, a ti co ju dostali ju maju v sebe len par dni, ale nevadi, hlavne ze 20 je menej ako 94 a 92% je viac ako 90% a vsetky svetove tlacove aj internetove media (plus vsetci rusofili na internetovych forach, atd.) budu pisat o tom ze ruska vakcina je 'lepsia'...

Taky detail ze Pfizer/Biontech mal 94 nakazenych za poslednych niekolko mesiacov, a SputnikV mal 'len' 20 nakazenych za poslednych par dni, si bezni ludia nevsimnu. Rovnako sa v mediach asi nebude pisat o tom ze zatial co Pfizer/Biontech ma medzi tymi 43,538 ucastnikmi pomerne zastupene vsetky vekove kategorie (vratane dochodcov) ako i rozne rasove povody ci povolania, tak Sputnik ma medzi tymi 6,000 podla Gamaleya Institutu (ci 16,000 podla RDIF) ucastnikmi prevazne vojakov a ucitelov v strednom veku... Vojaci vakcinaciu dostali rozkazom, a ucitelia ju dostali ako 'ponuku ktora sa neda odmietnut', cize asi ako to nase 'dobrovolne' testovanie. Rovnako ju dostalo aj par doktorov, ale tam to boli len symbolicke pocty (pretoze bez ohladu na to ako si rusky system vazi zivot jednotlivca :lol: nemozu si dovolit odpalit si zdravotny system, ale zaroven do medialnych vyhlaseni potrebuju v ramci marketingu 'vakcinacie ludi v prvej linii' spomenut aj lekarov).

Aj ak si zakryjeme obe oci, tak aspon ako tak porovnatelne hodnoverne data (za niekolko mesiacov od ukoncenia preockovania vacsiny ludi v teste) bude mat SputnikV az niekedy v marci ci aprili, ale v tom case uz bude davno vacsina medzinarodnych objednavok/kontraktov na SputnikV podpisana, zaplatena, a dodana/licencovana, a ludia z RDIF sa budu chechtat celou cestou do banky... :evil:


Gunslinger
Používateľov profilový obrázok
dirty harry
častý prispievateľ
Príspevky: 2389
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa dirty harry »

Ja ostávam úplne v pokoji. Eurofilný a panamerický " přizdisráč " Matovič a jeho družina servilne nakúpia tie americké, takže toto fakt riešiť nemusím.
Používateľov profilový obrázok
bbfh
prispievateľ
Príspevky: 237
Registered for: 6 years 5 months

Príspevok od používateľa bbfh »

Inak tie ucinnosti vakciny treba podla mna brat s rezervou. Ak by bolo mozne zaockovanych/zaplacebovanych nasledne cielene infikovat virusom SARS-Cov-2 (a vzorka by bola dostatocne reprezentativna, s dostatocnym rozsahom a zohladnovali by sa aj pripadne mutacie virusu, ktore by mohli byt vzhladom na cielenie vakciny signifikantne), tak by sa ucinnost dala spocitat relativne presne. Takto sa len zrata, kolko zaockovanych ochorie na COVID a porovnavaju sa ti, co dostali vakcinu s tymi, co dostali placebo. Navyse ucinnost vakciny sa v case meni (spravidla klesa) po nasadeni do realneho prostredia. Este bude aj zaujimave casove hladisko - ako dlho bude ockovanie zabezpecovat imunitu pred ochorenim - to sa pre kratkost testovania asi este neda presnejsie odhadnut.
Používateľov profilový obrázok
arminius
častý prispievateľ
Príspevky: 3902
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa arminius »

Takto sa len zrata, kolko zaockovanych ochorie na COVID a porovnavaju sa ti, co dostali vakcinu s tymi, co dostali placebo.
Včera na TA3 okolo 13:00 som sledoval rozhovor (asi repríza) redaktorky s nejakým biológom.
Presne túto vetu povedal (okrem iného) a vysvetlil aj iné. Občas urval odborný výraz, ale inak jeho vysvetlenie bolo zrozumiteľné aj laickej verejnosti.
Tiež sa venoval Dánsku a usmrteným norkám.
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Príspevky: 2433
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Gunslinger »

bbfh: Mhm, presne. Preto je pre mna daleko 'doveryhodnejsia' ta nemecka (Pfizer/Biontech) ktoru podla dnesneho infa nafasujeme aj my.

Madari budu v EU jedini co sa budu ockovat Sputnikom (...dalsi dokaz ze Orban je dost mimo realitu... :roll:


Gunslinger
Používateľov profilový obrázok
s0m3body
prispievateľ
Príspevky: 268
Registered for: 7 years 10 months

Príspevok od používateľa s0m3body »

Porovnavat ucinnost ci ine parametre Pfizer/Biontech, Sputnik V pripadne dalsich vakcin na zaklade dostupnych dat, mi pride ako spekulacia. Obcas poznacena tym, ze Sputnik V je ruska vakcina.

Co sa vsak porovnat da je logisticka narocnost zabezpecit ockovanie tou ktorou vakcinou. Po dvoch kolach plosneho testovania a tom, co vsetko clovek mohol vidiet, si tak akosi nedokazem predstavit, ze sa na Slovensku podari zabezpecit plosne ockovanie vakcinou, ktora vyzaduje nepretrzite skladovanie / prevoz pri -80 stupnoch celzia. Teraz nemam na mysli Bratislavu ci Kosice, ale hornu dolnu niekde na valale.

V tomto ma podla mojho nazoru Sputnik V resp. akakolvek ina adenovirus vektorova vakcina nazoru obrovske plus...
inspiring_cori

Príspevok od používateľa inspiring_cori »

Preco by mala prist vakcina do hornej dolnej a nie obcan do krajskej nemocnice? Zo zaciatku tych vakcin bude par a dostavat ich budu imho vip. Kym sa prejde na plosne ockovanie bude dost casu sa pripravit a zmenezovat to k spokojnosti. Dokonca aj na SK, ak sa minister zdravotnictva nebude len modlit ;)
erebos
expert
Príspevky: 2130
Registered for: 13 years 4 months

Príspevok od používateľa erebos »

Uz teraz vidim ako sa v pripade nariadenia "dobrovolneho" preockovania na COVID rozbehne biznis s falosnymi potvrdeniami o preockovani. Sme toho svedkom napr. medzi ludmi co odmietaju zaockovat svoje deti. Neni tajomstvom, ze u istych lekarov konci obsah striekacky vo vylevke a v ockovacom preukaze nalepka z flasky, peciatka a podpis.... A je uplne jedno kto tu vakcinu doda, lebo tento cirkus co je okolo nahlodava aj rozumnych ludi co by sa inak ockovat dali...

K Ruskej vakcine Sputnik : osobne poznam cloveka v rodine co ju ma. Pracuje s Covidom, je preockovany od septembra. Covid zatial nedostal, vedlajsie ucinky nema. Rovnako su preockovani vsetci jeho kolegovia s rovnakym vysledkom.

https://www.eurorespekt.sk/blaznom-vo-v ... kategorie/
matus69
častý prispievateľ
Príspevky: 1898
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa matus69 »

na povinne vakciny je ockovaci preukaz?
Nie je to tak, ze lekarka len nalepi nalepku do zdravotnej karty a v pripade, ze rodic odmieta ockovanie tak lekar je povinny to niekde ohlasit?
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"