Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
erebos
expert
Príspevky: 2130
Registered for: 13 years 4 months

Príspevok od používateľa erebos »

Matus : presne tak to je :lol:
Ale vysledok je rovnaky.....
d-s
častý prispievateľ
Príspevky: 1880
Registered for: 8 years 7 months

Príspevok od používateľa d-s »

Takze antigen test ktory je viac menej na ho... plati 14 dni.
PCR test ktory je ovela presnejsi ale musi byt max 72h stary a z toho clovek prvych 24h strati lebo nejaky cas trva kym pride vysledok. Niekde aj viac ako 24h.

Tj prakticky pri kazdej ceste na Slovensko bude musiet clovek investovat ca 120 EUR do testu.
Idioti.
Používateľov profilový obrázok
Laci
častý prispievateľ
Príspevky: 956
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Laci »

A na cestu späť ? Ak v piatok chceš ísť na SK , tak vo štvrtok spravíš test. Potom nazad musíš v nedeľu ráno... alebo v sobotu alebo v nedelu znova testovať. Samozrejme pre väčšinu na SK to je pohode, lebo uzavretie hraníc považujú na absolutne nutné riešenie.... Na jar Matovič prezentoval pracujúcich v zahraničí za nepriateľov č.1.
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Príspevky: 2433
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Gunslinger »

s0m3body napísal:Co sa vsak porovnat da je logisticka narocnost zabezpecit ockovanie tou ktorou vakcinou. Po dvoch kolach plosneho testovania a tom, co vsetko clovek mohol vidiet, si tak akosi nedokazem predstavit, ze sa na Slovensku podari zabezpecit plosne ockovanie vakcinou, ktora vyzaduje nepretrzite skladovanie / prevoz pri -80 stupnoch celzia. Teraz nemam na mysli Bratislavu ci Kosice, ale hornu dolnu niekde na valale.

V tomto ma podla mojho nazoru Sputnik V resp. akakolvek ina adenovirus vektorova vakcina nazoru obrovske plus...
s0m3body: Mno, tu vakcinu Ti nebudu pichat s -80 C teplotou, to by nebol dobry napad :lol: Pokial viem tak rozmrazuje sa par dni pred podanim, co znamena ze pokial by sa vakcinacia robila podobnym stylom ako testovanie, tak Slovensko by v podstate ziadnu velku predpripravu ani ziadne -80 C ulozne priestory nepotrebovalo (ani v Bratislave, ani v Hornej Dolnej). Kamion z nemecka tu je najneskor na druhy den, a ak nalozia stvrtok, pridu piatok, a ockovanie sa uskutocni v sobotu a nedelu, tak to bude dokonca daleko jednoduchsie a menej narocne nez napriklad v Madarsku kde SputnikV bude najskor vyzadovat -20 v mraziacich kamionoch cestou na ruske letiska, potom prekladku do nejakych -20 C mraziacich boxov v lietadlach (a to vravime o milionoch davok v x mraziacich boxoch), potom lety do Budapesti, a az potom rozvoz po Madarsku... :roll:

Takze zatial co napriklad pre Indiu alebo niektore africke staty maju adenovirus vektorove vakciny logisticky navrch, v ramci europy to kludne moze byt naopak (hlavne ak vravime o Pfizer/Biontech ktora sa bude vyrabat v nemecku a belgicku).


Inak, pre zaujimavost, Elon Musk dnes dostal pozitivny vysledok antigen testom (od BD, ktory je drahsi a presnejsi nez su tie nase), a kedze mu to nedalo, dal si urobit dalsie tri (ta ista sestricka, ta ista masina, ten isty typ testu), a vyslo mu 2x pozitiv a 2x negativ :lol: Teraz teda caka na vysledok PCR testu aby zistil ako to je naozaj...

Varovania mnohych odbornikov ze masove pouzitie rychlych a lacnych antigenovych testov moze chybne vytvorit iluziu ze sa tak da sirenie virusu 'kontrolovat', pricom ignoruju ich nepresnost ci falosne pozitiva, zjavne nepadaju na urodnu podu, a na Slovensku to plati dvojnasobne... Premier hovori o 'atomovke na virus', minister zdravotnictva rozprava nieco o 'zlomeni krivky', ja som si ale ziaden efekt atomovky nevsimol (aj ked som vcelku optimisticky po kazdom testovacom vikende a 'stiahnuti z obehu' desattisicov nakazenych cakal ze dalsie dni prinesu rapidne znizenie percentualneho podielu nakazenych, nejak k tomu nedoslo). Nizsie denne cisla 'novonakazenych' boli len vdaka nizsim poctom testov, a percentualne ten 'klzavy median' nezlomil krivku ani nahodou... Takze vidime len ze trasovanie nebolo posilnene a nadalej zlyhava, opat klesame s poctami PCR testov (hlavne cez volne dni), napriek tomu ze percentualny podiel nakazenych nam neklesa (skor naopak) a nemocnice sa nam pomaly zaplnaju... Ale aby si ludia nevsimli ze cely ten cirkus za 100 mega v podstate nic nezmenil, tak ideme na 50% otvarat kina, divadla, kostoly, plavarne, a fitka... Vyyyborny napad... :roll:

Stay grey and frosty,


Gunslinger
inspiring_cori

Príspevok od používateľa inspiring_cori »

Trasovanie bolo posilnene, poslali na to stovky vojakov. Ti po chvili nemali co robit. Ci su tam prideleni doteraz neviem. Edit tak vyzera to, ze niekde este su https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... e-neubuda/
Co sa tyka testov na hraniciach a vobec vsetkych opatreni, cielom je ZNIZENIE MOBILITY. Nie to, aby si chodil na vianocne trhy. Takze ak mas vazny dovod cestovat, das sa testovat a ides. Ak ti je tych par eur vela, sedis doma na riti a nadavas. Presne tak to ma byt.
Používateľov profilový obrázok
Laci
častý prispievateľ
Príspevky: 956
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Laci »

Vianočné trhy, to si teda mimo. Je to ako dristy s dovolenkármy na chorvátsku. Je zákaz vychádzania a vianočné trhy su zrušené. Cez deň sa nedalo cestovať na SK a cez noc v AT. Podľa teba je v pohode zaplatiť za návštevu mamželky a syna 148€ za test, hoci aj dvakrát ? Lebo tu toľko stojí a neuznajú amtigénovú modrú trapošinu šaškoviča.... A zakaždým keď ich chceš vidieť ?
Alebo patríš medzi tých, čo si myslia že pliagu a hnusobu prinášajú z rakúska “pendlery” čo utierajú riť dôchodcom ? Lebo to som na jar už prežil...
0,7%.... :?
d-s
častý prispievateľ
Príspevky: 1880
Registered for: 8 years 7 months

Príspevok od používateľa d-s »

quest1 napísal: Ak ti je tych par eur vela, sedis doma na riti a nadavas. Presne tak to ma byt.
Takze tri terminy u lekara s nakladmi +EUR 360 = tak by to malo byt.
Lebo Slovaci su tak zodpovedni a maju tak malo nakazenych ze riziko prichadza od tych co prekrocia hranicu.
A ak aj povedzme test ano, tak preco ked antigen test na SK plati 14 dni PCR test so zahranicia plati iba 3 dni?
A z toho su 1-2 dni stratene lebo tolko trva kym clovek dostane vysledok.
erebos
expert
Príspevky: 2130
Registered for: 13 years 4 months

Príspevok od používateľa erebos »

Guns : cca mesiac dozadu som pisal, ze u nas to ide zivelne bez kontroly... Mal som pravdu????
Debil z Trnavy to svojim rozhodnutiami este zhorsuje.... Podla mna su 2 cesty ako to zvladnut. Jedna je Ruska teda masove nasadenie zdravotnikov, armady a statnych lekarskych institucii na vyvoj vakciny a idealnej liecby. Druhy je zapadny kde sa snazime v rozdrobenom systeme zdravotnictva tieto veci kupit.
Tretim je slovensky kde sa riadime systemom "co facebook dal".
Ked sa uz vzburil traged Visolajsky, abonent roznych pseudostabov musi byt situacia zla.....
https://www.cas.sk/clanok/1051618/chaos ... ta-nedava/

Asi jedina rada je aby si kazdy zabezpecil svojich rizikovych rodinnych prislusnikov. Nakupte im, spravte im program aby denne nebehali Tesco-Lidl-Kaufland a dufajte ze to nedostanu....
inspiring_cori

Príspevok od používateľa inspiring_cori »

Ale no, sli ste von lebo tam zarobite viac nez doma, spravne pises ze je/bol zakaz vychadzania, su iste podmienky ako ho obist a cestovat si kde ta napadne. A ano, nieco to stoji. A? Mas na to ides, nemas sedis doma. Niekto potrebuje chodit za rodinou, niekto na dovolenku, dalsi na svadbu, do kina, do kostola. Spolocny znak vsetych je neustale nadavanie. Len pochybujem, ze to niecomu pomaha...
d-s
častý prispievateľ
Príspevky: 1880
Registered for: 8 years 7 months

Príspevok od používateľa d-s »

quest1: Ok, zaciatok prispevku to vysvetluje...
Používateľov profilový obrázok
dirty harry
častý prispievateľ
Príspevky: 2389
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa dirty harry »

Kto chce, vždy si nájde svoju cestu, svoje riešenie. Rešpektovať treba len vyhlášky, ktoré majú hlavu a pätu. Zákony treba ctiť a dbať na ich dodržiavanie, ale skloniť sa a doláfať sa z debilných nariadení a vyhlášok bez právneho základu? Znamenalo by to prestať si vážiť sám seba a prestať veriť vo svoje schopnosti a šikovnosť, hanbiť sa pred svojou rodinou a začať uctievať Matoviča? :idea: Takže tudy cesta nevede.
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5252
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa lovec »

Rakúsko zavádza tvrdý lockdown
VIEDEŇ. Rakúsko od utorka 17. novembra do 6. decembra zatvorí všetky školy aj obchodné prevádzky s výnimkou potravín, lekární, drogérií či čerpacích staníc a zavedie prísnejšie obmedzenia pohybu a kontaktov.
Vyplýva to z nového nariadenia ku koronavírusovým opatreniam, ktoré v sobotu oznámil rakúsky kancelár Sebastian Kurz, informuje agentúra DPA.
Druhý lockdown je podľa Kurza jediný spôsob ako úspešne zamedziť šíreniu nového druhu koronavírusu a odľahčiť preťažený zdravotný systém.
https://svet.sme.sk/c/22535060/rakusko- ... kdown.html
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5637
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

V tejto súvislosti dávam do pozornosti prejav kancelára Kurza, keď vyhlasoval lockdown a odporúčam porovnať to s plačovkami a jedovaním sa nášho pána priemera. Možno aj vy horko zaplačete a ešte horšie zahrešíte...
:twisted: :twisted:
d-s
častý prispievateľ
Príspevky: 1880
Registered for: 8 years 7 months

Príspevok od používateľa d-s »

A okrem toho tiez z rozlicnych zdrojov (pre podnikajucich napr z obchodnej komory) pride prehladny zoznam opatreni. Clovek ma zopar dni na pripravu a naplanovanie dalsieho fungovania.

Podpora podnikatelov... som iba maly, malicky, tj neviem ako to funguje pre vacsich so zamestnancami, ale 2 male podpory ktore som vyuzil (dohromady ca EUR 600) som dostal na ucet za ca tyzden-dva od odoslania ziadosti a byrokracia spocivala z jedneho emailu s vyplnenym kratkym formularom a prilozenymi fakturami.

Tie rozdiely nie su o financnych moznostiach statu, su o organizacii a "kulture vladnutia" ci ako to nazvat.
Používateľov profilový obrázok
arminius
častý prispievateľ
Príspevky: 3902
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa arminius »

Jack napísal:V tejto súvislosti dávam do pozornosti prejav kancelára Kurza, keď vyhlasoval lockdown a odporúčam porovnať to s plačovkami a jedovaním sa nášho pána priemera. Možno aj vy horko zaplačete a ešte horšie zahrešíte...
:twisted: :twisted:
Hreším v duchu od rána...moja žena nahlas, nakoľko dostala sms, že sa nemusí zajtra unúvať do roboty. Horko zaplače, keď dostane výplatu.
...a ten yebnutý chuy teraz po pretestovaní ide vyhlásiť lockdown...samozrejme, že cez status na FB.
https://www.facebook.com/igor.matovic.7
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"