Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
inspiring_cori

Príspevok od používateľa inspiring_cori »

Rozdiel to sice je, ale zbytocne odcerpavaju zdroje aj tito. Ked chce niekto fajcit 40 denne ok. Kedze na to ma, bude mat aj na priplatenie si za zdravotnu starostlivost. Ja som plne za. Je uplne na hlavu ked si kadejaki zavislaci humpluju zdravie svinstvom od cigariet cez toluen, po heracik a potom pridu do nemocnice a maju mat rovnaku starostlivost ako decko, ktore zrazili autom. Urcite nie, cim skor sa to zmeni tym lepsie.
A znackovat odmietacov? Naco, ved sa znackuju sami ruskami na podbradkoch.
R
častý prispievateľ
Príspevky: 3134
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

Lovec: nie je delenie na "bakanych" a tych co to nekazia cestou do pekla ?
tomas120
častý prispievateľ
Príspevky: 706
Registered for: 7 years 8 months

Príspevok od používateľa tomas120 »

Klasické plytké segregovanie pacientov na infekčných a tých druhých.. Choďte sa do Nitry, alebo hocikde inde pozrieť na onkológiu a opýtajte sa tých ľudí či by si rakovinu nevymenili za ten činský soplík. To budete čumieť..

Mondo: natlačené stovky ľudí na vnútených opakovaných testovacích orgiách psychopatoviča, tam určite nemohlo dôjsť k žiadnemu nakazeniu, však? .. poznám jedného čo stál dva metre po vetre od pozitívneho. Narvaté MHDčky, nákupné centrá, hypermarkety plné dôchodcov na potulkách.. Toto ti nevadí ako zdroj nákazy? .. Ale to že ľudia sú zúfalí, nasratí, permanentne urážaní , niektorí na mizine, iní za chvíľu na mizine a rozhodnú sa dat najavo hodinovým protestom svoj nesúhlas s idióciou ktorá tu vládne, to sú už pre teba kkti.. Inteligencia hodná obdivu :roll:
Zlomizub
častý prispievateľ
Príspevky: 878
Registered for: 10 years 8 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Nomed napísal:Hmmm šťavnaté čítanie :mrgreen:
Chlapci moju vakcínu a väčšiny mojej rodiny vám kľudne po darujem aj tu dovolenku v zahraničí a my si ešte chvíľu počkáme možno aj s rúškou na https://www.startitup.sk/slovaci-z-axon ... te-vacsie/. :mrgreen:
Ak uz je stebou zle, tak protilatky pomahaju velmi malo (nakoniec to aj pisu ze treba podavat vopred), lebo telo v tom case uz ma vlastne. A pichat to preventivne, tak si nato este horsie ak s vakcinou :)
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Príspevky: 2433
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Gunslinger »

tomas120: Nic takeho v prispevku od Monda nevidim, a onkologicki pacienti v mojom okoli sa Covidu obavaju este viac nez dochodci. Jednako ten podla Teba 'cinsky soplik' im moze riadne skratit cas co im zostava, a jednako im to komplikuje aj liecbu ci pripadnu hospitalizaciu.

A ak vravime o protestoch, vyjadrovat svoj nesuhlas sa da aj inym sposobom nez hadzanim delobuchov alebo zhadzovanim zabran. A ano, okrem ultras, fasistov, a pod. tam boli aj bezni ludia, len mi nejak stale unika co vlastne chceli dosiahnut? Ak chceli aby sa ten virus vytratil, ochranne opatrenia sa zrusili a zivot sa vratil do normalu, tak ich pritomnost tam bola akurat tak kontraproduktivna a mala presne opacny efekt. Navyse jedna vec je konstruktivna kritika, pripadne iny navrh riesenia situacie (vid kedysi protesty pred Bonaparte a poziadavky na zmenu vlady a pod.), a druha vec je 'vybitie' si hnevu a frustracie v anonymite agresivneho davu... Navyse za pandemickej situacie ked akekolvek zhromazdovanie je riziko a dokonca je oficialne zakazane. A ak nevidis rozdiel medzi testovanim kde ludia s ruskami stoja v 2m rozostupoch a naprosta vacsina z nich si uvedomuje rizikovost tejto situacie a dava si pozor, a nelegalne protestne zhromazdenie kde mas stovky ci tisice ludi natlacenych jeden na druheho, mnohi z nich hulakajuc 'na plnu hubu' bez rusky ci dokonca niektori s zidovskou hviezdou s napisom 'netestovany', tak skoda hovorit.


mondo: Mam podobny nazor, a cely ten nas system 'zakladnej' ci 'neodkladnej' zdravotnej starostlivosti uz davno bolo treba prekopat. Je na hlavu postavene aby bezny chory clovek cakal mesiac ci dva na magneticku rezonanciu, ktoru hocijaky namol opity bezdomovec dostava na pockanie aj niekolkokrat do tyzdna :evil: (Takmer vzdy ozrati padnu na zem alebo niekam do skarpy, a takmer vzdy maju uderenu hlavu, takze neurolog na konziliu nema na vyber len ich na to MRI okamzite poslat ak nechce riskovat pruser s UDZS). A pritom zvycajne (aspon v mensich mestach) sa jedna o 'zname firmy' - ozranov (ci ozranky) ktori sa opakovane na prijme objavia spinavi, ovracani a doudierani kazdych par dni. Sukromne zachranky im robia lukrativne taxiky, na ukor penazeniek vsetkych danovych poplatnikov sa na tom nabaluje par vyvolenych :evil: a vdaka 'limitom' poistovni potom bezni ludia musia cakat dlhe tyzdne ci mesiace. Takze minister namiesto komponovania hymien a chvalospevov by mohol radsej zacat riesit skutocne palcive problemy nasho zdravotnictva, a to vratane stale nedotiahnuteho DRG systemu, podstavov a nedostatocnych kapacit, alebo financovania (vydieracske a nelogicke odvody zdravotneho 'poistenia', nedostatocne platby za 'statnych' poistencov, uniky financii cez akozenaklady poistovni, atd.).


R: Tu relaciu na tej TA3 som ani nedopozeral, bez ohladu na kvalifikaciu tej pani ta prezentacia bola uplne uboha - jeden jediny neprehladny ciernobiely graf za roky 2007-2017 ??? To nemaju data za 2018, 2019, ci 2020? Clovek by cakal ze bude rozoberat nadmernu umrtnost za chripkovu sezonu 2019 a 2020 a porovnavat to s excess mortality poslednych mesiacov a hlavne poslednych tyzdnov, a nie ze bude hovorit o tom co bolo pred 10 rokmi... Na jednej strane sa tie udaje zbieraju, ale zjavne uradnikom sa nechce ich analyzovat a robit z nich nejake zmysluplne vystupy, staci ze vykazuju 'pracu' a odovodnuju svoju existenciu (rovnako ako cely nas slavny Statisticky Urad a jeho milion poziadaviek zbytocnych vykazov :evil:

Je koniec novembra, 8 mesiacov odkedy k nam Covid zavital, a dodnes vykazujeme len tych istych par primitivnych a neuplnych udajov na zaklade ktorych sa neda zistit ako na tom skutocne sme (a napriek tomu sa na ich zaklade prijimaju opatrenia ovplyvnujuce zivot nas vsetkych...).

A namiesto dalsich celoplosnych saskarni s antigenovymi testami (ktorych pouzitie na tento ucel uz zavrhli asi vsetci okrem nasho premiera), co tak aspon na jednom odbernom mieste spravit jednoduchu verifikaciu ci to vobec ma zmysel - staci odobrat dva stery, jeden vyhodnotit antigenovou sadou a druhy poslat na PCR, a uz len vzorka na par sto ludoch by jasne ukazala nakolko (ne)presne su, a ci to nahodou nie je len mrhanie zdrojmi/casom/peniazmi a zbytocnym riskovanim, ktore navyse moze navodit falosny pocit bezpecia.

Skoda hovorit,


Gunslinger
ALKAJ
prispievateľ
Príspevky: 410
Registered for: 13 years 9 months

Príspevok od používateľa ALKAJ »

quest1 napísal:Suhlas, nech dobrovolne nezaockovani idu pred sud a dostanu sudny zakaz priblizovania sa k ostatnym.
To vôbec nie je zlý nápad. Keďže u nás prevládajú antiwax emócie tým pádom v mojom kraji by sa zaočkovaní nevyskytovali. :roll:
mondo napísal:Sloboda by mala stať aj na strane zdravotníkoch. Korona neexistuje, ? nechceš nosiť rúško, ? nechceš sa dať testovať? Nevadí, tu podpiš regres, že sa vzdávaš práva na ošetrenia na koronu (ktorá neexistuje). To by zapieračom vadiť nemalo. Ak odmietaš nosením rúška chrániť ostatných, je to tvoja voľba, ja ťa neošetrím, to je moja voľba./ Máme tu už iba jeden dýchací prístroj, musím uprednostniť tuna kolegu, ktorého si možno bez rúška nakazil. Ako vo výhrade svedomia.
Poznáš niekoho čo popiera existenciu korony? Ja nie.
O akom ošetrení vlastne píšeš? Lebo pokiaľ mi je známe tak sa riešia iba najťažšie prípady. Ostatní 14 dňová domáca samoliečba.
Inak takým čo by im podľa teba malo byť odopreté právo na nejaké lekárske ošetrenie tak by mali byť oslobodení aj od povinnosti platenia zdravotných odvodov. Aspoň nejakej alikvotnej časti. :mrgreen:
Gunslinger napísal:len mi nejak stale unika co vlastne chceli dosiahnut? Ak chceli aby sa ten virus vytratil
Podľa mňa väčšina chce aby sa vytratil ten igiot z TT.
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5252
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa lovec »

R napísal:Lovec: nie je delenie na "bakanych" a tych co to nekazia cestou do pekla ?
Môžeme to volať hocijako, ale ustanovenie a dodržiavanie určitej prevencie je momentálne jedna z mála vecí, ktoré sa dajú urobiť. Nikto z nás aj napriek jej dodržiavaniu nevie, či to nechytí od nejakej slobodnej bytosti, ktorá dokáže max. kňučať o svojich právach a pojmy ako ohľaduplnosť alebo spolupatričnosť sú pre ňu z iného vesmíru.
Naposledy upravil/-a lovec v 24 Nov 2020, 13:17, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
Nomed
prispievateľ
Príspevky: 436
Registered for: 4 years 6 months

Príspevok od používateľa Nomed »

Gunslinger napísal:...............čo tak aspon na jednom odbernom mieste spravit jednoduchu verifikaciu ci to vobec ma zmysel - staci odobrat dva stery, jeden vyhodnotit antigenovou sadou a druhy poslat na PCR, a uz len vzorka na par sto ludoch by jasne ukazala nakolko (ne)presne su, a ci to nahodou nie je len mrhanie zdrojmi/casom/peniazmi a zbytocnym riskovanim, ktore navyse moze navodit falosny pocit bezpecia
Gunslinger

Takže pre "nás" štúdia/porovnanie ktorá prebehla v Čechách na Motole vlastne neexistuje?...... :shock:
Používateľov profilový obrázok
Nomed
prispievateľ
Príspevky: 436
Registered for: 4 years 6 months

Príspevok od používateľa Nomed »

lovec napísal: Nikto z nás aj napriek jej dodržiavaniu nevie, či to nechytí od nejakej slobodnej bytosti, ktorá dokáže max. kňučať o svojich právach a pojmy ako ohľaduplnosť alebo spolupatričnosť sú z iného vesmíru.
Tak isto neviem ci to nechytím od "chorého" ktorý si pôjde nakúpiť potraviny.....
A stále sa budete točiť v bludnom kruhu.....aj keby ste nás "extrémistov" a chorých zatvárali po teste/odmietnutí do nejakých táborov aby sme sa nepohybovali medzi zdravými stále je možnosť ze sa to buď dovezie zo zahraničia alebo prenos zo zvieraťa....


To ALKAY: ale jeho už nechcú ani "doma" v Borovej. :mrgreen:
matus69
častý prispievateľ
Príspevky: 1898
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa matus69 »

to je troška taká debata, že profík ti ukradne hociako zabezpečené auto, takže ani nezamykám a kľúče nechávam v zapaľovaní...
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Príspevky: 2433
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Nomed: Nepoznam detaily tej 'studie'/porovnania v Motole, neviem ktoru verziu akych AG testov porovnavali, vravim len ze ked uz nakupime par milionov nejakych testov a na zaklade ich vysledkov tu chceme uvolnovat ci naopak zavadzat dalsie opatrenia a priamo ovplyvnovat kvalitu zivota mnozstva ludi ci dokonca ich zivobytie, tak by sme minimalne mali odskusat nakolko su ich vysledky v sulade so 'zlatym standardom'/PCR testami. A kludne to s tymi 'nasimi' AG testami mozeme urobit tak ako to urobili v Motole, pricom moje ocakavanie je ze vysledky budu bud velmi podobne alebo este horsie, a zavery detto.


Gunslinger
Používateľov profilový obrázok
mondo
prispievateľ
Príspevky: 497
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa mondo »

ALKAJ napísal:Poznáš niekoho čo popiera existenciu korony? Ja nie.
Chripôčkarov nepoznáš? Bagatelizujú koronu, vyzývajú verejne na nenosenie rúška...(Harabin), atď..
OK je to ich názor, ale keď sa o týždeň dostane na infekčné na prístroje... Vynútiť od nich aby boli ohľaduplný k "veriacim" sa zrejme nedá. Ale keď príde na lámanie chleba, a bude sa rozhodovať komu poskytnúť ošetrenie na ventilátore a koho nechať dusiaceho sa ležať na boku, tak by to malo byť jasné. Aj dnes ak si spôsobiš úraz úmyselne alebo ak sa preukáže zavinenie tak môže poisťovňa vymáhať peniaze za ošetrenie späť.
Používateľov profilový obrázok
bbfh
prispievateľ
Príspevky: 237
Registered for: 6 years 5 months

Príspevok od používateľa bbfh »

Gunslinger napísal:Tu relaciu na tej TA3 som ani nedopozeral, bez ohladu na kvalifikaciu tej pani ta prezentacia bola uplne uboha - jeden jediny neprehladny ciernobiely graf za roky 2007-2017 ??? To nemaju data za 2018, 2019, ci 2020?...
Myslim, ze tej pani dost krivdis. Odpisat jej nazor na zaklade formy prezentacie je podla mna prilis lacne. To, co bolo prezentovane bolo vytrhnute z prace, na ktorej participovala a ta praca pste bola robena v nejakom case na nejakych datach (este pred prichodom COVIDu). Neslo o vytvorenie prezentacie na temu porovnania COVIDu a chripky. Ja som to naopak so zaujmom dopozeral az do konca, pretoze si velmi rad vypocujem nazory ludi prezentovane bez emocii, predpojatosti a hlavne odbornikov (i ked toto slovo uz zacina byt pomaly sprofanovane) a to bez ohladu na to, ako ladia/neladia s mojim vnutornym presvedcenim. Pani sa dlhodobo venuje chripke a na porovnavanie s COVIDom bola vyzvana redakciu. Osobne som v jej postojoch nepostrehol ani naznak zlahcovania, ci precenovania jednej, alebo druhej choroby, alebo nejaku snahu o podsuvanie neobjektivnych/tendencnych informacii - co sa napr. o ministrovi zdravotnictva a jeho 40 mrtvych na chripku rocne povedat neda.
R
častý prispievateľ
Príspevky: 3134
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

Prekvapuje ma ze Gunslinger nereagoval na podstatu ale formu, cakal som kilometer textu a odkazov na studie ktore podporia jeho dlhodobu prezentovanu teoriu. Myslim si ze data ktore pani prezentovala jednoznacne popieraju tvrdenia ministra a zaroven mozu naznacovat potrebu opatrnosti vo vehementnych snahach slapat po ustavnych pravach...
Peter Elektro
častý prispievateľ
Príspevky: 761
Registered for: 14 years 2 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Mondo neviem prečo bagatelizuješ chrípku.
Chrípka zabija celkom slušne aj keď neporovnateľne menej ako rakovina,cukrovka a.t.d...
Screanshot je DE stav tuším pred mesiacom.
A SK:
Súhrn
• Štúdia odhadovaného vzťahu medzi celkovou úmrtnosťou a aktivitou
vírusu chrípky na Slovensku
• Odhadli sme priemerne ročne 1503 celkových úmrtí a 816 úmrtí v 
týždňoch chrípkovej epidémie spojených s chrípkou 
• Odhadujeme, že 3% celkových úmrtí su pripísateľné chrípke 
• Kódovanie príčin úmrtí podhodnocuje počet úmrtí na chrípku
• Štatistické modelovanie odhadu nadmernej úmrtnosti poskytuje 
náhľad do skutočného dopadu chrípky

PS:
Citácia je z toho priloženého PDF.
A ešte AT:
https://sciencev1.orf.at/science/news/96097
Prílohy
03052018145603-4brazinovaumrtnostachripka.pdf
(381.25 KiB) 97 stiahnutí
Screenshot_2020-11-06-16-35-00-583_org.telegram.messenger_1.jpg
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"