Miesto drzania vs miesto ulozenia zbrane

inspiring_tharp

Miesto drzania vs miesto ulozenia zbrane

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Zdravim,

Takze situacia je nasledovna:
- mam ZP sk. A
- trvaly pobyt na vychode
- robim v BA, doma som max 3-4-krat do roka
- v preukaze zbrane mam v kolonke "miesto drzania/ulozenia zbrane" zapisane "nosenie zbrane/{adresa trvaleho pobytu}"
- policajtovi som vyslovne hovoril, ze budem cely cas v BA a zbran budem mat tam, on na to ze je to v poho
- zbran v BA mam ulozenu v malom trezore, v ktorom je okrem zbrane aj plechova pokladnicka na naboje+zasobniky

Otazka je, ci by som mohol mat problem z toho, ze ked nemam zbran so sebou tak ju nemam ulozenu na adrese uvedenej v preukaze zbrane. Predpokladam, ze nie, kedze asi dost vela ludi je v podobnej situacii, len si chcem byt isty. :D V zakone je urcene ze mam zabezpecit zbran proti odcudzeniu, atd, a ze medzi akymi miestami ju mozem prenasat ak mam sk. B-F. Ale otazku na toto som presne nenasiel, mozno som len nehladal dost pozorne. :D
Este by ma zaujimalo ci aj ostatni mate takto vypisany preukaz zbrane k ZP sk. A.
Aky je vlastne rozdiel medzi miestom drzania a ulozenia zbrane?
Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Ono je to tak, ze ked nemas A nosenie, musis ju mat ulozenu na mieste trvalho bydliska, ktore je uvedene v preukaze, aby ta popripade prisli skontrolovat.
Ak mas Acko a nemas pri sebe zbran musi byt ulozena na mieste trvalho bydliska, ktore je uvedene v preukaze.
Ak si ho zmenil musis to nahlasit do 7 dni na patricne oddelenie OR PZ.
Inak je to priestupok na useku zbrani. :cry:

Napr ja mam v preukaze zbrane zapisane skupiny A,B,F.
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Čo to sa rozoberalo už tu http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=530&start=60

Inak pri tom Á-čku problém nevidím, ak sa nič nestane.
Ono, keď nie si doma, tak to kontrolovať nikto nebude /nemal by/ a ak doma budeš, tak predpokladám, že železo je zase na mieste trv. pob. :wink:
inspiring_tharp

Michal1 napísal:Ono je to tak, ze ked nemas A nosenie, musis ju mat ulozenu na mieste trvalho bydliska, ktore je uvedene v preukaze, aby ta popripade prisli skontrolovat.
Cize miesto drzania je miesto kde mozes mat zo sebou zbran? A miesto ulozenia je miesto kde mozes mat zbran ked ju nemas zo sebou?
Michal1 napísal:Ak mas Acko a nemas pri sebe zbran musi byt ulozena na mieste trvalho bydliska, ktore je uvedene v preukaze. Ak si ho zmenil musis to nahlasit do 7 dni na patricne oddelenie OR PZ. Inak je to priestupok na useku zbrani. :cry:
Trvaly pobyt sa mi nezmenil. Len sa tam velmi casto nezdrziavam. :D
V preukaze zbrane mam sk. A, ale ako miesto ulozenia mam uvedenu adresu trv. bydl.
Kapo napísal:Ono, keď nie si doma, tak to kontrolovať nikto nebude /nemal by/ a ak doma budeš, tak predpokladám, že železo je zase na mieste trv. pob. :wink:
Na tom tiez nieco je. ;)

Vyzera ze zasa tu mame nieco, co nie je presne upravene v zakone a kazde OR PZ to riesi inak. :(

Najlepsie by asi bolo dat si zapisat ako dalsie miesto ulozenia aj adresu kde som v BA, alebo si nechat vyskrtnut vsetky adresy a nech mi tam napisu len "nosenie zbrane".
inspiring_saha

Príspevok od používateľa inspiring_saha »

no ja miesto drzania/ulozenia nemam nic!?
Ono sa podla mna nic nedeje, kym ti ju v BA neukradnu, ked budes na pive.
Potom by ta asi natahovali, preco si ju mal ulozenu tak, ako si mal.
spherixis
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa spherixis »

Michal1 napísal: Ak mas Acko a nemas pri sebe zbran musi byt ulozena na mieste trvalho bydliska, ktore je uvedene v preukaze.
Ak si ho zmenil musis to nahlasit do 7 dni na patricne oddelenie OR PZ.
Inak je to priestupok na useku zbrani...
Dobra debata. Mozes prosim poukazat na miesto v zakone, alebo inde, kde je toto napisane? Nieje to tak, ze "Ackar" moze mat zbran ulozenu, na akejkolvek adrese, pokial splna zakonom stanovene podmienky, a teda naplni povinnost, ktora mu z neho plynnie - zabezpeci zbran proti odcudzeniu, kradezi, atd. (teda minimalne dva zamky, zbran a strelivo oddelene.) Cize napr.: majitel ZP skupiny A na chalupe. Zbran je v plechovej skrinke so zamkom, zasobniky v druhej. Skrinky samozrejme niekde zasite - oddelene. Vsetko ok, ci nie?
igoros
moderátor
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

tak-tak asterix, mudro vravis
inspiring_tharp

Ved prave. Zakon vymedzuje ako mas mat ulozene zbrane a medzi ktorymi miestami mozes prevazat ak mas sk. B az F. Neurcuje vsak kde ju mozes mat a to pre ziadnu skupinu. Tam prichadza na rad preukaz zbrane a adresy v nom zapisane. A vyzera ze skoro kazde OR PZ vyplnuje tuto kolonku pre sk. A inak.

Teraz ma napadlo, ze otazka B.3-10 je o tom, ze drzitel ZP sk. B ide na chalupu kde odlozi a spravne zabezpeci zbran pricom tuto chalupu nema uvedenu ako miesto drzania. Tym sa dopusti priestupku, co je jasne.
Zaujimave je, ze sa pise o mieste drzania (co je pre sk. A nepodstatne) a nie ulozenia.

A teraz som si vsimol dalsiu vec, co asi dokazuje ze som blbec. :D

Ak si vsimnete, v preukaze zbrane mate tieto kolonky:
meno / obch. meno / nazov pravn. os.
rod. cislo / ICO
cislo ZP / zbrojnej licencie
sk. ZP/ zbrojnej licencie
miesto drzania / ulozenia

Cize rozdiel medzi miestom drzania a miestom ulozenia je ten, ze pojem "miesto drzania" sa vztahuje na ZP, kym pojem "miesto ulozenia" sa vztahuje na zbrojnu licenciu. :idea: A teraz si uz aj spominam, ze tak sa to pouziva v zakone.
Takze cela tato tema bola zalozena mozno bezdovodne, ale aspon sme si to zopakovali. :D
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

spherixis:
Stym Ackom mas asi pravdu je to logicke, pohrabem sa este v zakone.

Dotazoval som sa totiz aj unas na Policii, ale im by som moc neveril, tvrdili mi aj, ze ak mam iba B tak zbran nemozem ani z domu vytiahnut a to ani na strelnicu. :lol:

Stym prehlasenim trvaleho bydliska si dajte bacha, mna to stalo 500Sk a to len ze mala dobru naladu. :oops:
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"