Čiernenie za studena
- dirty.harry
- častý prispievateľ
- Registered for: 14 years 9 months
ciernenie za studena je o nicom viackrat som to robil na Norincu co som mal ale nevydrzi to dlho. Je to posledna moznost co by som robil ako povrchovku v podstate je to len chemicka reakcia nejakej kyseliny alebo co to je s povrchom kovu aj to nie cierna ale skor tmava modra.
Puskari na ciernenie pouzivaju daky lektvar co si sami pripravuju a recept nepovie ani jeden a rozdiel je v tom ze emulzia do kovu impregnuje takze uprava je daleko trvacnejsia.
Puskari na ciernenie pouzivaju daky lektvar co si sami pripravuju a recept nepovie ani jeden a rozdiel je v tom ze emulzia do kovu impregnuje takze uprava je daleko trvacnejsia.
Tu je nieco o tych "letkvaroch" na ciernenie - brunirovanie
http://www.pragochema.cz/?start=2&lan=c ... neni-oceli
http://www.pragochema.cz/?start=2&lan=c ... neni-oceli

Tak som to predsa len skusil za studena
. Pouzil som ten spominany Klever zatial nadmerna spokojnost a to som pociernil cely ram zbrane, brynyr na nom drzi velmi dobre, neotiera sa. Tiez dost odporucam na odstranenie pôvodneho cernenia ci hrdze, Tetra Blue and Rust remover, no super vecicka. Doslova toaletakom slo dolu behom minuty cernenie, ci hrdza a bez toho aby sa poskodil material, co je celkom sranda, pretoze je zalozeny na baze kyseliny fosforecnej, ale musim priznat mal som troska strach, aby som to nedod....
.

Aj ja potrebujem pomoct chalani ... kupil som si CZ 92 a trochu ma serie taka mensia hrdza. Kupil som ten pripravok na ciernenie ale neviem teraz ako odstranit tu hrdzu ... a pred ciernenim ci mam odstranit aj povodne ciernenie poradte ked niekt ciernil ... a hlavne ako odstranit hrdzu.( Dam aj obrazok ale musite poradit ako ... hladam to tu a dajak sa mi nedari ...) [/img]
krajsie a hlavne ucinnejsie by bolo cely ram pociernit znovu.
Vyhnes sa tomu flaku, co ti tam ostane po cierneni inej farby.
Viem ze to je tema ciernenie za studena a je vhodne na male opravy, ale ak by mal niekto zaujem o zakupenie chemie potrebnej na ciernenie za tepla (kvalitnejsie, trvacnejsie odolnejsie voci oteru ...) kupujeme vacsie mnozstvo Brunilu, tak sa moze pridat a napisat mi PMku.
Vyhnes sa tomu flaku, co ti tam ostane po cierneni inej farby.
Viem ze to je tema ciernenie za studena a je vhodne na male opravy, ale ak by mal niekto zaujem o zakupenie chemie potrebnej na ciernenie za tepla (kvalitnejsie, trvacnejsie odolnejsie voci oteru ...) kupujeme vacsie mnozstvo Brunilu, tak sa moze pridat a napisat mi PMku.