Obydlia

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

...a že či na to prídu pri psychotestoch?? :twisted:
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Berte to ako formu psychohygieny. :D
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Kapo: Zoznam vsetkych prispievatelov do sekcie WTSHTF uz je rozvesany po stenach vysetrovni clenov komory psychologov... A ty, jack a par dalsich ste na nom hned pod akymsi 'panom apokalypsy' :shock: (ten je vraj kandidat #1 nielen na pozbavenie svojpravnosti, ale aj na dozivotny relaxacny pobyt v psychiatrickej liecebni... :roll: :lol:

K teme - hausbot ma svoje vyhody, ale pre SHTF aj prilis vela nevyhod. Napr. neda sa tak lahko skryt, ponad vodu sa hluk nesie dodaleka, rovnako je na dialku vidiet i svetlo ci citit dym/vonu/pach, narazanie/sum vody zasa zabranuje pocutiu priblizujucich sa krokov, casto je z velkej casti horlavy, ma malo unikovych ciest (plavat s tazkym batohom na chrbte je problem, a vo vode je clovek lahky ciel), atd. Navyse pocas SHTF je dost mozne ze voda vo vodnych tokoch bude silne kontaminovana, a pokial cesty nebudu schodne alebo budu nebezpecne, tak prirodzene ludske chodnicky casom opat povedu pozdlz riek a potokov. Kolem a kolem, hausbot moze byt dobra volba pre niektore SHTF scenare, ale ako ultimatna BOL (bug-out-location) podla mna nie je moc vhodny.

Gunslinger
skemro
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

a k tomu splavovaniu Dunaja do cierneho mora, na useku od BA po deltu dunaja mas 3 priehrady.
A asi nevies ovladat plavebne komory. Gabcikovo mozes obist tym, ze na vodu pojdes az pod nim,
ale na hranici Srbsko Rumunskej mas dalsie 2 priehrady a to Djerdap 1 a Djerdap 2
z toho DJ1 ma 2 stupnovu slajzu ktora spusta skoro o 30m(zalezi od vodostavu)
Pozri si ju na Google earth je kusok nad rumunskym mestom Turn Severin.
A dalej po prude je to tiez vesele, same ramena plitciny a ostrovy.
A vyznat za v delte dunaja, je umenie, v tom sachory sa strati aj velka riecnomorska lod ak nema lodivoda.
A aj lodivod tam vela krat nasadne, dokonca tam par lodi skoncilo aj lahnutych na bok :wink:
eager_gould

Príspevok od používateľa eager_gould »

Veď som aj napísal, že mi to príde ako nonsens, aj keď ak mám pravdu povedať, na priehrady som zrovna nemyslel :) (aj keď prekážkou samozrejme sú, nehovoriac o tom, že v prípade SHTF situácie, ak sa jedná o elektrárne, budú tie využiteľné pravdepodobne okupované, kedže sa jedná o zdroj energie nezávislý na fosílnych palivách). Na lodi/houseboate na rieke sa mi nepáči to, čo spomenul už Gunslinger - že je človek ľahko badateľný, plus s tým zdrojom potravy to tiež nie je také dobré ako v mori. V mori by sa dalo držať pri nejakých útesoch, o ktore sa neroztrieska a ktoré nie sú dostupné pozemnými vehiklami ani peši. Problémom zostáva viditeľnosť a prístupnosť z mora, plus tie únikové cesty.
Laci
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Laci »

Splavovať Dunaj podľa mňa sa dá, veď všetky elektrárne majú aj "obchádzky" ale musíš mať malý ponor :-).
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Laci....alebo dost trhaviny...... :wink: :twisted:
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Toto videjko sem dam nielen pre inspiraciu ;)

http://www.srandaweb.com/minifilmecek-o ... 40307.html
inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

Hm, asi menej protiatomove, ale podstatne realnejsie a dostupnejsie (russian only):

Землянка:

http://army.armor.kiev.ua/fort/zemlanka.shtml
http://talks.guns.ru/forum_light_messag ... 34209.html

Шалаш:

http://www.stjag.ru/article.php?nid=30168
Laci
častý prispievateľ

Pokial by sa pozbierala slušnejšia skupina a dokázala by spolupracovať, perfektnou alternatívou na obydlie by bola železobetónová sýpka na obylie. nedobytná pevnosť ktorá je niekoľkokrát predimenzovaná kvôli váhe obylia a usmernenia výbuchu prachu. Z veľkej výšky je dobrý výhľad a nikdo sa nedokáže schovať za terennou prekážkou pred strelcom z takej výšky. Vo vnútri sa dá vybudovať menšia dedinka z drevených konštrukcií, kde spodná časť kľudne môže slúžiť aj zvieratám, týmpádom sa dá zmenšiť perimeter ochrany na samotnú stavbu (tj. v noci sa zavrú z vnútra dvere )
elegant_black

Príspevok od používateľa elegant_black »

Osobne si myslím že naj bývanie je nejaká atómova ponorka ... len kde ju zohnať že :D .... nevyčerpatelná energia , o vodu tiež postarané , len občas vynoriť pre zásoby jedla. Alebo potom hneď ako niečo vypukne zabarikádovať sa v nejakom Tescu s dobre ozbrojenou partiou
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Neogen: Tesco ma minimalne zasoby (skoro vsetko je vylozene na policiach), taka partia by uz po par dnoch hladovala... Navyse ubranit nieco ako Tesco je takmer nemozne - mas tam zvycajne okolo zplanirovany teren, velke parkoviska, siroke pristupove cesty, atd. a konstrukcia nie je nic moc (nakladak si spravi cestu dnu takmer kadekolvek). Kolem a kolem, podla mna nem-dobry napad :roll:

S tou ponorkou suhlasim, i ked to je samozrejme uplna fikcia :wink:

Gunslinger
mab
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mab »

pre velku a dobre zorganizovanu skupinu by som si vedel predstavit ako utocisko nejaky zachovaly hrad. napr. oravsky hrad svojim umiestnenim a min. pristupovymi cestami mi pripada ako vhodny priklad. bez pouzitia tazkych zbrani a utoku zo vzduchu mi pripada ako nedobytny, ved preto bol v minulosti tak postaveny.
Laci
častý prispievateľ

v súčastnosti sú hrady a zámky dosť zasatavé, už nie sú ako predtým, ani príkopy ani výhľad..... stále si mylím že žb sýpka by bola lepšia.
misko 6
občasný prispievateľ
Registered for: 15 years 1 month

Príspevok od používateľa misko 6 »

Ja to vidim s obydlim tak, ze jeden rok preckat v aktualnom dome, a potom putovat niekam na juh: Albansko mozno Grecko a az tam zalozit svoju zakladnu. Neviem si predstavit ako by som prezil druhu zimu, jednu by som teoreticky zvladol, ale s druhou by som mal hlavne psychicke problemy, lebo by som vedel, ze ak si dam o sto gramov jedla viac, tak zajtra budem hladny.
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"