7,62x25TT

friendly_mahavira

Príspevok od používateľa friendly_mahavira »

Akútne by boli zlyhače.[/quote]

Na margo zlyhavok-zaujimalo by ma aku zivotnost, respektive ake zmeny nastavaju pocas skladovania municie a aky to ma vplyv na funkcnost, sice je fakt, ze predpisy hovoria, ze municia by mala byt v konstantnej teplote a vlhkosti skladovana, aj ked ta vlhkost moze byt zanedbatelna, lebo dve tretiny municie su balene hermeticky, a podaktori z nas vedia aka je realita-v zime je to v mraze, v lete je to v horucave...No alle, to je OT, takze o tom niekedy inokedy
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

pri striedaní teplôt sa v hilzniach kondenzuje vlhkosť a zápalka vykvitne dovnútra na zeleno. Ako dlho náboj vydrží pri zlom skladovaní...odhadujem tak 30-40 rokov záleží ako velmi kolíše teplota pri vysokej vlhkosti, mám zopár 7,62x54 ktoré ležali v zemi 95 rokov a zápalka aj prach je dodnes v pohode, mosadz skrehla takže použiť nejdú.
inspiring_wright

Príspevok od používateľa inspiring_wright »

http://www.zelenysport.cz/scripts/podro ... p?IDZ=3586
pani neviete akoby som sa dostal k timto nabojom
či to treba cez niaky obchod.....
http://www.zelenysport.cz/scripts/podro ... p?IDZ=2026
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

tie prve - kedze su to vojenske bez CIP..tak nijako

tie druhe - 16,5eur kolok na sprievodny list, vycestovat, nakupit , zaplatit cesky vyvozny list a doviezt sem...
Používateľov profilový obrázok
hlavaXX
prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa hlavaXX »

7,62x25 sa stále dajú zohnať original balené po 40 kusov, videl som v dease, Na papierových krabičkách je dátum výroby okolo 1953-1958.Mosadzné nábojnice sú už šedozelené.Cena okolo 18c/kus.
Minule to na streľnici skúšali.
zo 80
-5 vystrelilo až na druhý pokus
-minimálne 15 malo citeľne slabšiu ranu a išli do terča na 25m aj o 30cm dole.
-u zvyšku 2x taký rozptyl ako u nových SB za 35c/kus.
-niekedy šľahá plameň, niekedy nie.

Takže búchajú ale všelijako.
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

V Ba u Vranskeho ich maju za 0,135 kus ( pri odbere nad 1000 kusov), ale podla fotky http://www.zbrane-strelivo.sk/produkty/ ... x25tokarev vyzeraju ze maju lakovanu nabojnicu ( asi ocelovu) a tie su vraj silnejsie urcene do samopalov. Mate s nimi skusenosti, oplati sa kupit, neposkodia mi zbran? (tt-33)
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Kamov: nie som si úplne istý, ale TT33 narozdiel od CZ52 by mal zniesť aj samopalové strelivo.
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Kupil som dalsie strelivo, na rozdiel od predosleho s lakovanou nabojnicou. Viacej prachu, rozobral som strelu (vojenske cipovane) a dnu oceľove jadro, mlatil osm po nom ostalo bez deformacie. Este pozhanat ytong a mozem ist na strelnicu :D

Obrázok
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"