Zapis zbrane bez protokolu o tlakovej skuške
Zapis zbrane bez protokolu o tlakovej skuške
Kupil som Sig Sauer mosqiuto, z druhej ruky, ale bez protokolu o tlakovke. Ako je to s prihlasovanim, nebude vyzadovat policajt protokol, moze mi ju odmietnut prihlasit?Aby som vedel pripravit na jeho vymysly. Da sa zistit kedy mala skusky?
Dakujem
Dakujem
-
inspiring_hoover
tlakovky by v tomto pripade mali byt ako datum predaja alebo vyroby..... nespominam si ktore ... samozrejme platnost 10 rokov
opravte ma ak sa mylim
edit : mne zapisali moju CZ aj bez tlakoviek , stacilo ak som im povedal ze mam k nej certifikat o tlakovkach a ze ho dolozim neskor, co sa samozrejme dodnes nestalo
opravte ma ak sa mylim
edit : mne zapisali moju CZ aj bez tlakoviek , stacilo ak som im povedal ze mam k nej certifikat o tlakovkach a ze ho dolozim neskor, co sa samozrejme dodnes nestalo
Naposledy upravil/-a inspiring_hoover v 04 Jún 2011, 13:17, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_liskov
-
inspiring_panini
Kamov: tá zbraň musela byť niekedy prihlásená prvému majiteľovi a myslím že by to mali mať v nejakej centrálnej databáze. Tá pištol sa myslím ani 10 rokov nevyrába, mal by si sa ich priamo na úseku spýtať kedy bola prihlásená alebo nájsť na zbrani aspoň nejaký rok výroby. Prihlásiť by ti ju v každom prípade mohli aj bez toho.
SigPositive: čiže si niečo v súvislosti so zbraňou sľúbil na polícii, nesplnil, teraz sa tu z toho ešte smeješ?
Roman: v Jarovciach nie, ale v Lieskovci sa značky vyrážajú myslím stále.
SigPositive: čiže si niečo v súvislosti so zbraňou sľúbil na polícii, nesplnil, teraz sa tu z toho ešte smeješ?
Roman: v Jarovciach nie, ale v Lieskovci sa značky vyrážajú myslím stále.
-
inspiring_panini
kapula: to je nejaká hlúposť, rok tlakoviek z výrobného čísla... Zbraň keď sa vyrobí tak prejde skúšobňou a tlakovkami ale ak povedzme ležala tri roky na pulte než sa predala, tak to neznamená, že už má iba 7 rokov platné tlakovky.
Má ich 10 rokov od dátumu predaja. Z výrobného čísla sa dá možno vyčítať rok výroby. No z môjho Mosquita neviem vyčítať ani ten, poznám ten systém na Heckler Kochu ale na Sig Saueri nie.
Tu je foto, sice nie moc kvalitne ale staci. Prvy znak je orlica nad pismenom N, to znemena ze zbran bola tormentovana v nemecku. Dalsi znak som nevygooglil, ale pravdepodobne to je znak konkretnej skusobne. Potom nasleduju pismena AG, a za nimi samotne vyrobne cislo.
Zbran mam od 2008, ale tormentacky boli uz z roku 2007, kedze G je siedme pismeno v poradi, AG predpokladam ze znamena 2007, toto som nevygooglil ale policajti na to maju tahak.
a potom nasleduje samotne vyrobne cislo A035XXX. Cize povodne som sa nevyjadril celkom presne, ze to vedia urcit z vyrobneho cisla, ale je to hned vedla:) A na tlakovky ak, boh da, pojdem najblizsie v 2017 nezavisle od toho ze zbran mam od 2008.
zbraň, ktorá je nahodená v systéme "evidencie zbraní" má svoju kolonku, kde sa píše rok evidencie a rok. výroby.
Podla toho lahko policajt zistí ako je na tom zbraň s dátumom tlakovej skúšky.
Samozrejme, že určité minimálne vedomosti o typoch zbraní a ich uvedenia na trh by mali policajti na Odd.zbraní mať.
Nevzdelané výnimky zvykne usmerňovať Odbor dokladov PPZ (aj na základe sťažnosti občana)
Podrobenie zbrane tlakovej skúške nemôže brániť ústavnému právu "vlastniť a nadobúdať". Takže zbraň by mali zaevidovať, ale vyzvú ťa na splnenie uved.skúšky(ak je to potrebné), alebo ti zbraň drbnú do úschovy.
Podla toho lahko policajt zistí ako je na tom zbraň s dátumom tlakovej skúšky.
Samozrejme, že určité minimálne vedomosti o typoch zbraní a ich uvedenia na trh by mali policajti na Odd.zbraní mať.
Nevzdelané výnimky zvykne usmerňovať Odbor dokladov PPZ (aj na základe sťažnosti občana)
Podrobenie zbrane tlakovej skúške nemôže brániť ústavnému právu "vlastniť a nadobúdať". Takže zbraň by mali zaevidovať, ale vyzvú ťa na splnenie uved.skúšky(ak je to potrebné), alebo ti zbraň drbnú do úschovy.
-
inspiring_panini