Zapis zbrane bez protokolu o tlakovej skuške
-
Lovely Equalizer
- občasný prispievateľ
- Registered for: 15 years 9 months
ja som doniesol z Čiech asi 15-ročný Ruger Single Six, tlakovky ma pri kúpe nezaujímali. Pri evidovaní zbrane policajt pozrel na tormentačnú značku, otvoril múdru knihu s hieroglyfmi a povedal, že zbraň bola tormentovaná pred nejakými 14 rokmi v Belgicku (asi nejaký import?). Potom ma slušne požiadal, aby som do mesiaca doniesol protokol z našej skúšobne. Nakoniec stačilo zaslať faxom.
Do skúšobne som zobral aj druhú zbraň, ktorú som kúpil v 2009, povedali mi, že tormentácia bola vykonaná výrobcom v roku 2008, potom zbraň zrejme stála na pulte. Platnosť skúšky sa ráta od poslednej tormentácie, nie od dátumu predaja (!).
Do skúšobne som zobral aj druhú zbraň, ktorú som kúpil v 2009, povedali mi, že tormentácia bola vykonaná výrobcom v roku 2008, potom zbraň zrejme stála na pulte. Platnosť skúšky sa ráta od poslednej tormentácie, nie od dátumu predaja (!).
Každý materiál sa v čase mení, aj oceľ... okrem toho - kto Ti dá reálnu záruku, že zbraň, ktorá "leží na pulte" nebola medzičasom strieľaná a ešte aj čím???Zoidberg37 napísal:Igrlik: ja dúfam, že je to podľa logiky, keďže ak zbraň leží na pulte tak sa jej stav nemení a nie je treba tlakové skúšky...
...bez ohľadu na rezort - keď zasadá vláda alebo parlament - očakávaj najhoršie!Zoidberg37 napísal:...
Aj keď teraz si uvedomujem, že často očakávam logiku aj na miestach kde ju niet prečo hľadať - ministerstve vnútra.