Zapis zbrane bez protokolu o tlakovej skuške

Používateľov profilový obrázok
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Nakoniec nebol problem, vytiahol spominany tahak a z neho vycital ze zbran je rok vyroby 2007 a tlakovku ma platnu do 2017 :)
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

dnes som registroval ďalšiu krátku zbraň r.v.12/97 (Glock17) , ktorá nemala vykonanú tlakovku. Zbraň na OR BA 3 bez problémov zaregistrovali a potom som išiel do Jaroviec vykonať tlakovku. Protokol som doručil a hotovka.
Lovely Equalizer
občasný prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Lovely Equalizer »

ja som doniesol z Čiech asi 15-ročný Ruger Single Six, tlakovky ma pri kúpe nezaujímali. Pri evidovaní zbrane policajt pozrel na tormentačnú značku, otvoril múdru knihu s hieroglyfmi a povedal, že zbraň bola tormentovaná pred nejakými 14 rokmi v Belgicku (asi nejaký import?). Potom ma slušne požiadal, aby som do mesiaca doniesol protokol z našej skúšobne. Nakoniec stačilo zaslať faxom.

Do skúšobne som zobral aj druhú zbraň, ktorú som kúpil v 2009, povedali mi, že tormentácia bola vykonaná výrobcom v roku 2008, potom zbraň zrejme stála na pulte. Platnosť skúšky sa ráta od poslednej tormentácie, nie od dátumu predaja (!).
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Zoidberg37 napísal:Igrlik: ja dúfam, že je to podľa logiky, keďže ak zbraň leží na pulte tak sa jej stav nemení a nie je treba tlakové skúšky...
Každý materiál sa v čase mení, aj oceľ... okrem toho - kto Ti dá reálnu záruku, že zbraň, ktorá "leží na pulte" nebola medzičasom strieľaná a ešte aj čím???
Zoidberg37 napísal:...
Aj keď teraz si uvedomujem, že často očakávam logiku aj na miestach kde ju niet prečo hľadať - ministerstve vnútra.
...bez ohľadu na rezort - keď zasadá vláda alebo parlament - očakávaj najhoršie! :evil:
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"