Par otazok ohladom kompenzatora

fakestring
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa fakestring »

Brusil som to poctivo pilnikom (aby som neklamal, tak jemnucko aj flexkou :)) a dost som sa snazil udrzat to v spravnom uhle. Prave preto som ani sam tomu spociatku neveril - zeby som mohol sposobit taku odchylku (teraz uz neviem presne, ale na 50m to robilo cca 25 cm na 4h, na usti kompu to robi voci osi hlavne nieco menej ako 1 mm). Ale ked zase DUSO pise, ze jemu nieco take spravila obycajna fibrovka, ktora sa napila wd-cka :), tak uz musim pripustit aj taku moznost. Nemal som zatial cas, ale ako som pisal - skusim to pomaly povolovat a sledovat, ako sa bude tvarit ustie kompu voci osi.
Používateľov profilový obrázok
rado74
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

volnym okom nezistis nic, to uz by musel byt komp. riadne vyoseny tam staci desatinka mm ze je uhodeny a je problem.
Jedina moznost ako uz bolo povedane upnut do sustruhu, zarovnat a dopasovat napresno na zbran akekolvek rucne pilovanie alebo podlozky su blbost ked to puskar urobi kvalitne je to na furt, ziadne povolovanie ani zmena nastrelu po par tisic ranach.
Inak ja osobne mam Jimiho kompenzátor neviem ci to poznate objednaval som z Ciech a citelnejsie tlmi aj spatny raz oproti GP komp.
Jedine co ma sere ze je nerezovy a blisti sa na ciernej 58-me ako psie gule
Rasto
expert

Príspevok od používateľa Rasto »

Jimi je dobry, ale ako pises je to cisto sportova zalezitost :-)
Rucne sa mozes snazit ako chces, neda sa o presnosti ani uvazovat.

Ja dodavam ku kompikom i hlinikove podlozky, ktore sa lahko opracovavaju dobrusenim brusnym papierom.

Pokial si kompik podal ruku s flexou, tak ho vyhod, pokial nemas zadara u kamosa sustruh :-)
rado74
častý prispievateľ

Rasto ten tvoj musim vyskusat vyzera dobre len musim dokupit este jednu kosu :lol: ale zatial nie je miesto v trezore a nemienim sa nicoho vzdat
Rasto
expert

Tak si ju hodis na stenu :-)
rado74
častý prispievateľ

no nieco urcite poriesim, rad by som poskladal este jednu aj s tymi doplnkami od Zendla, len ta cena, len ta cena aj ked ako sa hovori za kvalitu sa plati a Zendl robi fakt kvalitu. Len mat v 58-sme 1000,- ecok je uz fakt na zvazenie alebo vyhladanie odbornej pomoci :lol:
Rasto
expert

Ver mi nie je, ta zbran je toho hodna :!:
fakestring
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa fakestring »

Tak sa kosa rozlucila s kompom, prinajmensom na nejaky cas (kym znovu nenadobudnem dostatok odhodlania skomplikovat si zivot :)). Ten Bushnell bol testovany na recoil .375 H&H, tak snad ustoji aj patdesiatosmu. Optiky som po odmontovani kompu nastavil pomocou boresightera a veru bolo co korigovat - predtym boli nastrelene na strelnici s tym vyosenym kompom. Uz len zostava overit to naostro..
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Rasto napísal:Vaquero rozpravas o mierenke a tam ma napada len jedna vec a tou je psychika.
Ked mas kompik, tak ta to menej kopne a nestrhnes koli strachu a so zavretymi ocami pred vystrelom spust :-)

Vyskúšal som to, máš pravdu. Netušil som, že inak reagujem na očakávanie výstrelu z pištole a inak z 58-my. Keď som si na to dával pozor, nebol rozdiel medzi výsledkami s kompom a bez neho. Zasa som o niečo múdrejší (alebo menej sprostý).
Rasto
expert

Skusenosti a tie prichadzaju casom, takze vsetko potrebuje svoj cas :-)

Ja mam zas opacnu tendenciu a tou je IPSC timing v hlave a pri primiereni si mam stale naponahlo a musim sa ukludnit, ze nepipol timer :-)
Snypo
prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa Snypo »

Tak,mám vážnu dilemu. Čo kúpiť ?
1. Zendl
2. Novohradsky 2

Praktické skúsenosti,recenzie,odporúčania?

Chcem hlavne korigovať zdvih hlavne,spätný ráz nieje tak podstatný. Kompík od GP nechcem OK :-) Som pravák,takže ten Zendl je zrejme vhodnejší podľa popisu.
medonos
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa medonos »

Zendl možem odporúčať , je dobrý a kvalitne spracovaný , som s ním veľmi spokojný .
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

A nerozmýšľal si na kompíkom od Rasťa? http://www.webforum.sk/viewtopic.php?p= ... =sjc#10478

Ja som s ním úplne spokojný. Len som sa chvíľu vytrápil s vybrúsením novej podložky, pretože tá origo bola na moju kosu príliš tenká. Ale to je problém akéhokoľvek kompíku na kosu, vzhľadom na výrobné tolerancie závitov na ústí vz. 58.
Snypo
prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa Snypo »

Panzer,dakujem za link. Uvažoval som,no mne príde ten kompík príliš rozmerný. Uvidíme čo ludia popíšu ohľadne Zendl-a a Novohradskeho :twisted:
Rasto
expert

Bohuzial moje kompiky su momentalne vypredane.
Po novom roku mozno pridem s pozmenenym dizajnom specializovanym na tlmenie zdvihu a az potom spatneho razu.
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "