WTSHTF - všobecne

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
inspiring_ellis

Príspevok od používateľa inspiring_ellis »

bolo pripravené stretnutie s náčelníkmi domorodých kmeňov a takisto ukážky, ako tamojší obyvatelia sušia ryby, aby sa im uchovali čo najdlhšie, a ako spracovávajú kože sobov na odev a obuv.

http://www.sme.sk/c/5966391/william-a-c ... anady.html
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa miro285 »

Cerstva skusenost s tym, ked sa vsetko poserie. Dnes nam v panelaku na prizemi vyhorela elektroinstalacia a musim priznat, ze som sa citil bezmocne a len cakal, co sa bude diat. Zacalo to tym, ze som v izbe citil smrad, ako keby sa nieco palilo, tak som rychlo vypol elektrinu a zacal hladat pricinu, za vinnika mi padol pocitac, ale ten bol v poriadku. Potom som cez okno zbadal dym, tak som sa siel na balkon pozriet, ze kde hori, no vsetko pod nami bolo zadymene, tak som len rychlo pozatvaral okna v byte a balkon s dverami od schodistia. Este som kukol vonku cez druhy balkon na spolocnej chodbe, samozrejme plno ludi, 2 hasicske auta a postupne prichadzalo aj kopu policajtov, dokopy asi 7 aut + nejake civilne. Ked som sa vratil do bytu, o par minut na to uz bola spolocna chodba zadymena stiplavym dymom, nebolo vidiet na pol metra, tak som len rychlo zavrel dvere, ale dost dymu sa dostalo aj do bytu, takze parada. Nastastie asi o 15 minut prisli poziarnici a odvetrali aj nase poschodie, keby sa stalo nieco vaznejsie, nemyslim si, ze by sa mi s rodinou podarilo zist 7 poschodi. Viem, ze to bol len ojedinely pripad, ale zacinam vaznejsie uvazovat nad plynovymi maskami, lebo clovek nikdy nevie, kedy sa mu moze hodit. Panelak navyse nie je ani stary, ma len 20 rokov, no co uz, do soboty sme tu bez elektriny, aspon ze mam internet v mobile.. Ked sa mi podari, skusim dole sfotit ohnisko poziaru a potom to tu nejak hodit..

Inak, ked nas potom vyhnali von, vsimol som si jedneho policajta, neviem ake ma zaradenie, no mal na sebe takticku vestu, no mal mozno 1,8 metra, mozno ze viac, ale postavu mal ako modelka, kost a koza, no viac ako 55 kg nemal, tak som si spomenul na prispevky o tom, ze co vsetko sa dostane do policie, neviem si predstavit, ako by mal niekoho zachranovat, alebo zakrocovat proti nejakemu magorovi..
Používateľov profilový obrázok
Sigarms
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Sigarms »

Samotne masky su nanic potrebujes aj kyslik cize vybavenie ako maju hasici . Samotna maska ti odfiltruje latky aj to podla typu filtra. Skus pozret Drager oni robia dychaciu techniku.
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa DUSO »

miro2851 napísal:zacinam vaznejsie uvazovat nad plynovymi maskami, lebo clovek nikdy nevie, kedy sa mu moze hodit. Panelak
Ja by som sa zamyslel aj nad zlanovacou technikou, nejake to lano zavesy, sedacky.
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Ja by som sa zamyslel nad vypanutím z mesta.... :wink:
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Jack »

Sigarms napísal:Samotne masky su nanic potrebujes aj kyslik cize vybavenie ako maju hasici . Samotna maska ti odfiltruje latky aj to podla typu filtra. Skus pozret Drager oni robia dychaciu techniku.
To sa mýliš. Na to, aby zbehol aj s rodinou tých sedem poschodí celkom postačí aj obyčajná stará plynová maska, ktorá sa dá dnes splašiť za pár drobných alebo za flašku.
:wink:
Bavíme sa o dvoch rôznych veciach - jedna je rýchly presun v zadymenom prostredí trvajúci rádovo niekoľko desiatok sekúnd, kde im dobre nasadená a utiahnutá maska poskytne na krátky čas potrebnú ochranu očí a dýchacích ciest. Hoci mať na tvári nejaký starý šunt, asi by som sa snažil príliš nedýchať. Druhá vec je pohyb a práca v zadymenom prostredí. Tam už to bez prístroja nejde práve pre nedostatok kyslíka.
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa aris »

nervozita stupa, tlak v hrnci tiez

http://zpravy.idnes.cz/republikan-chce- ... anicni_ipl

zacina erozia?

som zvedavy, kedy sa zacne nahlas hovorit o 10. dodatku.
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa DUSO »

When the shit hits the fan Song:

http://www.youtube.com/watch?v=Fm0qsXqwvlE&NR=1
limo222
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa limo222 »

v severnych cechach hrozia z dazdov zas velke povodne, niektore ohrozene oblasti maju evakuovat/evakuju. kto vie kolki z nich mali pripraveny bob ci nejake riesenie pre taketo situacie? fora ako nase by malo byt v takychto lokalitach povinne ;)
Panzer
Administrátor
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Češi majú množstvo stránok, ktoré obsahujú rady ako na to. Napr: http://www.firebrno.cz/vase-cesty-k-bez ... -zavazadlo
limo222
častý prispievateľ

To je pravda, ale otazka je, kolki sa o to dovtedy aj zaujimali a pripravili sa na to pri prvych naznakoch takehoto problemu .... :(
limo222
častý prispievateľ

Gunslinger
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Kedze slovenske media opat sleduju len vlastny nos, pripadne celebrity a lokalne 'senzacie':

http://www.reuters.com/article/2011/07/ ... VI20110722
Obrázok

Terorizmus je uz tusim kazdym dnom coraz blizsie (geograficky aj sociologicky).

Gunslinger
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Mam taky pocit ze keby to bola slovenska budova tak miliony Slovakov by sli oslavovat do Ulic :lol:
z komentarov : Byvam nedaleko Osla.Zakazdym ked mam ist do Osla vybavovat nieco na urady, tak som znechuteny.Vsade moslimovia ,turci a africania.Drogy,prostitucia,nasilie..
Emigruju vraj za lepsim zivotom..Ale ten zivot robia tu slusnym ludom horsi..Tu zgerbu treba prestat dovazat.Vystahovat co najskor..v****** sa na humannost.Inak tu z nas v EU narobia mlete rezne na ulici..

video z miesta cinu : http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks ... 180696.ece sami cistokrvy Nor na ulici :wink:
limo222
častý prispievateľ

Prave to davali na Sro1 v spravach. Kto si nemysli ze to bude este horsie, sa asi pekne sklame....
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"