Zbroják, skúšky a literatúra
-
inspiring_chebyshev
michal85: §21 ods.10 zákona č.190/2003
napr. ja mám ukončené vysokoškolské vojenské vzdelanie, (ale už neslúžim -tam by platil ods.10 písm.a) takže podľa ods.10 písm.c) by mi na základe vysokoškolského diplomu (respektíve overenej kópie) započítali časť skúšky podľa ods.6 písm. a) až c) (teoretická časť skúšky) a podľa ods.7 (praktická časť skúšky).
napr. ja mám ukončené vysokoškolské vojenské vzdelanie, (ale už neslúžim -tam by platil ods.10 písm.a) takže podľa ods.10 písm.c) by mi na základe vysokoškolského diplomu (respektíve overenej kópie) započítali časť skúšky podľa ods.6 písm. a) až c) (teoretická časť skúšky) a podľa ods.7 (praktická časť skúšky).
-
inspiring_brown
-
friendly_moore
neviete ci je tato kniha http://www.martinus.sk/?uItem=95890 pisana uz podla novelizovaneho zakona o Zbraniach a strelive 2010?....
-
inspiring_chebyshev
-
friendly_moore
.mam sice otazky na ZP vytlacene....ale co som len tak okom mrknul ,tak je v nich pisane ze strelivo pre kratke gulove zbrane s expanznou strelou je zakazane...a co som pozeral ten zakon z r. 2010 tak tam je expanzna strela dovolena na sport. ucely.....urcite je takych zmien viac a ak je teda ta kniha podla novelizovaneho zakona tak si ju urcite kupim
-
inspiring_panini
Je.brojler napísal:neviete ci je tato kniha http://www.martinus.sk/?uItem=95890 pisana uz podla novelizovaneho zakona o Zbraniach a strelive 2010?....
JJ ale je vhodné dodať, že zákon považuje za expanznú strelu iba takú čo zväčší po dopade svoj priemer pomocou dutiny v hrote strely, nie napríklad bežný poloplášť a podobne.brojler napísal:.mam sice otazky na ZP vytlacene....ale co som len tak okom mrknul ,tak je v nich pisane ze strelivo pre kratke gulove zbrane s expanznou strelou je zakazane...a co som pozeral ten zakon z r. 2010 tak tam je expanzna strela dovolena na sport. ucely....
-
inspiring_panini
O čom hovoríš? Pýtal sa, či je v nej zapracovaná novela z 2010, to je myslím tá Kaliňákova, kde sa zrušili maximálne jouly pre náboje, povolili laserové zameriavače atď, to tam je. Kniha vyšla v októbri 2010, veď odvtedy sa iba znova povolil predaj zbraní kategórie D na diaľku a pridali sa psychotesty, inak je to aktuálne.luke napísal:kniha vysla v 2010, novela je platna a ucinna od 2011, ako vedeli co bude v novele?
-
vigorous_chatterjee
-
inspiring_panini