Ale vážne - imho je intuitívnejšie a ergonomickejšie po tasení odisťovať smerom dolu a je to dnes myslím bežnejší spôsob. Neskutočne ma svojho času sr*la prťavá a tuhá poistka na CZ50, ktorá sa tiež odisťovala smerom nahor.
Časom už som zmúdrel
Možno to myslíš inak, ale "istý čo sa týka spúšte" máš byť od začiatku, trénovať správny návyk, prst mimo spúšte kým nemieriš na terč. Poistka neslúži ako nejaké záchranné koleso...Lukee1811 napísal:hej, ked si je clovek isty co sa tyka spúšte je ta poistka zbytočna, hlavne ked prvá strela je dlhá spúšť pri DA/SA. Lenze ja som zaciatocnik, a myslim ze mi nebdue na skodu ak by som aj pri double - single mal poistku
Ja som začal trénovať s nenabitou zbraňou doma, tým som získaval istotu, tak som to myslel.yarco napísal:Ako si môže byť od začiatku istý niečim, čo nemá natrénované? A keď už raz začne trénovať, už je za začiatkom. Uroboros![]()
Preto je tých pravidiel bezpečnosti oveľa viac než len spomínaný prst mimo spúšte.
Toto upresním - mne nevadilo ani tak to, že bola krpatá a tuhá na ovládanie, nepoužíval som ju totiž. Vadilo mi, že aj napriek tej krpatosti a tuhosti sa mi občas pri pokuse o rýchlejšie tasenie podarilo palcom zbraň zaistiť.yarco napísal:Neskutočne ma svojho času sr*la prťavá a tuhá poistka na CZ50, ktorá sa tiež odisťovala smerom nahor.