Walther P22 - názory, skúsenosti?

inspiring_lewin

Príspevok od používateľa inspiring_lewin »

Mirco: Rozdiel je značný. P22 = long cal. 22 (klasická malorážka iste poznáš) je asi o 2 cm vyššia a dlhšia ako P99 ktorá je aj asi o 200 g ťažšia a je to cal.9x19 mm. Opravte ma ak sa mýlim :roll:
Používateľov profilový obrázok
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

A este je dost veliky rozdiel v objeme rukovete.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Mirco napísal:Chcem sa opytat pre vas mozno smiesnu otazku ale aky je rozdiel medzi P22 a P99? Myslim ze je tam rozdielny kaliber ale este nieco? Napr velkost alebo vaha? Diky :D
Základný rozdiel v rozmeroch - P22 (krátka) je v celkových rozmeroch zhruba 75% z P99. P22 dlhá má navyše vpredu asi 4cm dlhý "akože kompenzátor" alebo závažie... a váži cca 420g (dlhá asi 520). P99 má hmotnosť cez 60 deka...
Mirco
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa Mirco »

A ako je to zo streleckymi vlastnostami? Predpokladam ze P22 sa pouziva na sportovu strelbu a P99 skor ako sluzobna zbran nie? Je mozne dat si zapisat P22 na ZP sk. A?
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

Ja mam P22 na A :wink: A ak ti neaky policajt bude tvrdit, ze malorazka je len na sport a nie na obranu
Povedz mu : "Zigmund Froid tvrdil, ze muzi si nakupom velkych veci kompenzuju dlzku penisu. No mne staci malorazka" Si mal vidiet ako rychlo mi podal nakupne :twisted:
kapula
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

jasne ze ti ho daju na A, je to predsa kratka gulova zbran kategorie B. Ja mam aj moskyto na A :)
inspiring_mcclintock

Príspevok od používateľa inspiring_mcclintock »

Tak mam P22 a funguje uchvatne uz som vystrelil 300 ran bez problemu z oboch zasobnikov(Magtech, Aquila Super extra). Este ju trohu poladit aby bola presnejsia. Chcem sa opytat ze ci funguje spolahlivo aj so slabymi CCI blazer. Tie vychadzaju na 1,20SK asi to najlacnejsie co som zatial nasiel. Resp poradte kde v BA sa da kupit a ake strelivo HV pod 1,70 SK/ks. lebo najlacnejsie som nasiel MAGTECH HV za 1,70 SK ? Dik
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

ja strielam vyhradne CCI blazer doteraz cca 8000 nabojov. Na zaciatku som mierne pre strelbou olejoval naboje. Posledne som si upravil jednu vratnu pruzinu na "slabu" a funguje to bez olejovania.
Zbran pred strelbou mazem motorovym olejom
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

CCI Blaser niesu slabe naboje,pisu že su standart ale v maloražke JW-21Norinco mali ustovku cez hradla 370 a v revolvery Holek 4-palec 320ms,takze bacha na masiny s lahkym zaverom,strielaju ich aj v margolinach ale dokedy?
inspiring_mcclintock

Tak budem kupovat Blazery 525ks za 650,- SK. Ale mam vyhrady k presnosti. Na 30 metrov som ledva trafil do cierneho na pistolovom terci (asi 50cm x 50 cm, čierne asi 20 x 20). Neviem ci to je normalne ale strielali z toho aj skuseni sportovi strelci a tiez nic moc netrafili. Stazovali sa ze strhavaju kvoli tvrdej spusti na konci chodu. Neviem ci to je tym, ze pouzivam aj dost silne strelivo. Alebo problem bude medzi pistolou a zemou :)
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

83Sajmon

Skús strieľať nie z ruky ale s oporou (zrolovaná vetrovka a pod.). Vtedy by ti to malo padať kam, kam to namierieš.
AKI
expert

to 83Sajmon:
to strhavanie bude velkostou zbrane. P22 je omnoho mensia a ak chces spickou ukazovaka stlacit spust tak to robi problem. Ja so svojimi chapadlami som mal na zaciatku problem teraz spustam stredom ukazovaka a je to ok.
Dlhou verziou P22 som s oporou zostreloval ocelove kruhy s priemerom 70mm na 30-40 metrov v celku bez problemov.
inspiring_mcclintock

No s tym strednym clankom je to o dost lepsie, dik za tip.

Mam otazku, ze ci je mozne na P22 namontovať kolimátor? Ak áno tak aký?.
Hore nemá žiadnu lištu. pod hlavnou je nejaka takticka lišta na laser a svetlo. Ak existuje daky kolimátor, ktorý by sa dal jednoducho namontovať a demontovať tak by ma to potešilo :)

Walther sice vyraba kolimator, ale ten je asi pre pušky skorej s weawer lištou.
AKI
expert

P22 ma origos listu na optiku skus tu:
http://www.carl-walther.info/dev2/index ... roduct=309
inspiring_mcclintock

ooo to vyzera perfektne. A kde by sa take nieco dalo kupit? Skusim sa spytat u frana....
Napísať odpoveď

Návrat na "Walther"