Tu nikto nehovoril o utoku s nozom, ale o fetakovi, ktory si chce odriet. A v pripade ze ta chce prefackat, bol by som zvedavy ako by si sa vykrutil z toho, ze si ho pokropil 8g olovom.koudelka napísal:tak tymto si ma dostal!!!to ja by som sa asi na hrozbu zbranou v zivote nespolahol!
si predstav situaciu, chlap na teba vytiahne noz, ze chce prachy a ty na neho vytiahnes gun, ze "stoj lebo strelim!"![]()
to mi pride ako najlepsi sposob ako prist o gun aj zivot v jednom momente!
Obranná zbraň - pomoc pri výbere
-
inspiring_saha
-
inspiring_saha
"Čo sa týka tej udalosti.... to akože si plynovku kupujú len parchanti? Aha.. tak ostrú zbraň potom majú len dobraci? "
Janesk, ukáž mi, kde som toto napísal, alebo z ktorej pasáže môjho textu to explicitne vyplýva! Je to presne o tej nemožnosti diskutovať, keď sa niekto snaží silou-mocou do bodky relativizovať argumenty.
Vravím, že plynovka sa v rukách rôznych individuí už dávno stala zbraňou útočnou, že jej účinok pri sebaobrane je pochybný a že majiteľovi môže privodiť viac škody ako úžitku. Potom mi z toho logicky vyplýva, že teleskop či kaser poskytujú v niektorých dôležitých aspektoch podobnú slžbu, pričom samozrejme majú každý svoje nevýhody. Bojím sa však práve tej pdobnosti s "ostrou" a preto každého, kto sem zablúdi tak vehementne vyzývam, aby si rozmyslel, či naozaj potrebuje plynovku, alebo či mu rovnakú službu nespokytnú iné prostriedky. Pravda, s tými sa nedá machrovať ako a plynovkou.
A hlavne, skôr než ma z toho niekto obviní, nie som proti totálnmu zákazu plynoviek, alebo nejakej podobne hlúpej úprave súčasných predpisov. Toť vše. Viac sa k tomu nemienim vracať.
Janesk, ukáž mi, kde som toto napísal, alebo z ktorej pasáže môjho textu to explicitne vyplýva! Je to presne o tej nemožnosti diskutovať, keď sa niekto snaží silou-mocou do bodky relativizovať argumenty.
Vravím, že plynovka sa v rukách rôznych individuí už dávno stala zbraňou útočnou, že jej účinok pri sebaobrane je pochybný a že majiteľovi môže privodiť viac škody ako úžitku. Potom mi z toho logicky vyplýva, že teleskop či kaser poskytujú v niektorých dôležitých aspektoch podobnú slžbu, pričom samozrejme majú každý svoje nevýhody. Bojím sa však práve tej pdobnosti s "ostrou" a preto každého, kto sem zablúdi tak vehementne vyzývam, aby si rozmyslel, či naozaj potrebuje plynovku, alebo či mu rovnakú službu nespokytnú iné prostriedky. Pravda, s tými sa nedá machrovať ako a plynovkou.
A hlavne, skôr než ma z toho niekto obviní, nie som proti totálnmu zákazu plynoviek, alebo nejakej podobne hlúpej úprave súčasných predpisov. Toť vše. Viac sa k tomu nemienim vracať.
-
inspiring_lewin
Jack :"" Ale pozri sa do rubriky "Udalosti", práve dnes tam pribudla jedna taká, ktorá dobre ilustruje, kto všetko si s obľubou kupuje plynovky
Ale nechaj tak !
Povedz mi ktorá zbraň sa v nesprávnych rukách nemôže stať útočnou. Vidím, že patríš do skupiny ľudí ktorý keď raz povedia, že nebo je zelené tak im to nik nevyhovorí a to nehovoriac o type ľudí „ čo mám ja je lepšie a čo vravím ja je pravda . Nič v zlom. Rešpektujem !
Ale nechaj tak !
Povedz mi ktorá zbraň sa v nesprávnych rukách nemôže stať útočnou. Vidím, že patríš do skupiny ľudí ktorý keď raz povedia, že nebo je zelené tak im to nik nevyhovorí a to nehovoriac o type ľudí „ čo mám ja je lepšie a čo vravím ja je pravda . Nič v zlom. Rešpektujem !
-
inspiring_haslett
janesk: Samozrejme s názorom je to OK. Nikto si nemyslí, že niečo niekomu vnucuješ. Len tak nejak sa mýliš alebo resp. realita je niekde inde. V bezpečnostnej sfére pracujem už takmer 10r. niečo o tom viem....aspoň by som mal........ak Ťa niekto dokope je už samozrejme neskoro to už môže byť po Tebe a vôbec nemusíš mať strach zo súdu a obžaloby. Čiže sa jednoducho kvôli opletačkám a súdom radšej vzdáš možnosti uchrániť si život. Nafúknutému holohlavému magorovi sa bez použitia zbrane ťažko ubrániš....ale o tom potom. Možno perfektne ovládaš nejaký bojový šport, to si nedovolím posudzovať. U feťákov, podnapitých a imbeciloch sa nemôžeme baviť ako o normálnych ľuďoch, ktorí vedia kedy máš dosť. Použitiu zbrane, predsa predchádza výzva, hrozba zbraňou, varovný výstrel a až po týchto krokoch môžeš použiť zbraň. Samozrejme ak vec neznesie odklad tak ju rovno použiješ, záleží od okolností. Myslím si, že je to dosť aby normálny súdny človek upustil od útoku. Samozrejme pred použitím zbrane sa dá urobiť ešte viacero vecí ako ignorovať útočníka, dať mu za pravdu, vyhnúť sa miestu atď, Nechať sa dokopať so zbraňou za opaskom je hlúposť. Jednak o ňu môžeš prísť, čo by si určite nemal dopustiť, alebo Ťa s ňou útočník strelí lebo on rozmýšľať v tej chvíli nebude. Pokaziť si zbytok života použitím zbrane??No ono ak ešte nejaký život budeš mať. Áno ani ja sa na použitie zbrane neteším, ale ak bude treba, tak tejto možnosti sa určite nemienim vzdať. Je pravda, že nebude to ako prechádzka ružovou záhradou obhájiť toto konanie pred súdom ale radšej ako byť mrzák alebo prísť o život. Radšej nech ma šiesti súdia ako ma majú štyria niesť!!!
Týmto príspevkom by som chcel túto konverzáciu z mojej strany ukončiť. Popísal som tu už dosť myslím pádnych argumentov a nikam to nevedie, lebo sa točíme stále dookola. Chcel som len poradiť....ak máš záujem je viac štúdií a prípadov práve o reakčnom čase a o tom kedy končí obranná situácia a ako sa dá jedným možno nechceným úderom zabiť. Práve z týchto dôvodov nejaké to buchnutie netreba podceňovať. Tiež skutočných prípadov hlavne v ČR sa ich niekoľko stalo. Ak pohľadáš, určite nájdeš.
Veľa šťastia.
Týmto príspevkom by som chcel túto konverzáciu z mojej strany ukončiť. Popísal som tu už dosť myslím pádnych argumentov a nikam to nevedie, lebo sa točíme stále dookola. Chcel som len poradiť....ak máš záujem je viac štúdií a prípadov práve o reakčnom čase a o tom kedy končí obranná situácia a ako sa dá jedným možno nechceným úderom zabiť. Práve z týchto dôvodov nejaké to buchnutie netreba podceňovať. Tiež skutočných prípadov hlavne v ČR sa ich niekoľko stalo. Ak pohľadáš, určite nájdeš.
Veľa šťastia.
-
inspiring_mayer
Vsetky vyhrady proti plynovkam su minimalne z velkej casti opravnene. Zalezi vsak na tom, na co sa plynovka pouziva. Ja by som - i vdaka vela nazorom z tychto for - na cloveka plynovku nevytiahol. Nosim so sebou sprej a pribudne noz, ci teleskop. Plynovku ale nosim so sebou do lesa, kvoli tulavym psom. V tomto pripade mi pripada plynovka uzitocnejsia, ako sprej, robi totiz hluk, co zvykne (vraj) casto stacit.
Ja osobne by som plynovky zakázal.
Vhodné to je v 99% len na hnusobu. A na psa úplne stačí sprej, aj tak doma bude rozprávať, že ich bolo 10 s plynovkami.
A potom majitelia strelných zbraní pri použití pri obrane, sú považovaný za majitelov obyčajnej plynovky, zvlášť pri útočníkovy pod vplivom.
A bohužial pri potýčke sa ťažko z útočníkom hádať, že to je ozajstná zbraň ,"veď sa pozri, mám tu ostré"
A čo potom? Vďaka plynovkárom samotné vytiahnutie zbrane v K.N. a N.O. nestačí. Ja mám preto ako prvý brok.
Vhodné to je v 99% len na hnusobu. A na psa úplne stačí sprej, aj tak doma bude rozprávať, že ich bolo 10 s plynovkami.
A potom majitelia strelných zbraní pri použití pri obrane, sú považovaný za majitelov obyčajnej plynovky, zvlášť pri útočníkovy pod vplivom.
A bohužial pri potýčke sa ťažko z útočníkom hádať, že to je ozajstná zbraň ,"veď sa pozri, mám tu ostré"
A čo potom? Vďaka plynovkárom samotné vytiahnutie zbrane v K.N. a N.O. nestačí. Ja mám preto ako prvý brok.
S tym zakazom to bol dufam zart.
Zakazat slusnym ludom plynovky, lebo chudaci opiti grazli ich nevedia rozlisit od ostrej zbrane
Postihne to, ako ostatne vacsina zakazov (nielen) v oblasti zbrani, len tu slusnu vacsinu. Cast ludi, ktori preferuju plynovky, prestane nosit obrannu zbran uplne a chamrad bude mat zase zivot o kusok jednoduchsi.
Preco chces brat ohlad na individua, ktore bez mihnutia oka stavia svoj zivot len na pocit, ze objekt ich "zaujmu" ma len plynovku namiesto ostrej zbrane?
Zakazat slusnym ludom plynovky, lebo chudaci opiti grazli ich nevedia rozlisit od ostrej zbrane
Postihne to, ako ostatne vacsina zakazov (nielen) v oblasti zbrani, len tu slusnu vacsinu. Cast ludi, ktori preferuju plynovky, prestane nosit obrannu zbran uplne a chamrad bude mat zase zivot o kusok jednoduchsi.
Preco chces brat ohlad na individua, ktore bez mihnutia oka stavia svoj zivot len na pocit, ze objekt ich "zaujmu" ma len plynovku namiesto ostrej zbrane?
-
inspiring_mayer
Mozne to je. Ale ak staci na psa sprej, plynovka tym skor (ramus) a to je pre mna rozhodujuce, nie magor, ktory si z akehokolvek dovodu mysli, ze mas plynovku.A na psa úplne stačí sprej, ... A potom majitelia strelných zbraní pri použití pri obrane, sú považovaný za majitelov obyčajnej plynovky, zvlášť pri útočníkovy pod vplivom..
Lebo potom slušný človek vlastniaci ozajstnú strelnú zbraň musí útočníka pri NO naozaj zastreliť, /a v horšom prípade postreliť a súdiť sa / keďže plynovku má už hocikto.yarco napísal:S tym zakazom to bol dufam zart.
A keby sa plynovky zakázali, tak slušný ludia by si zabezpečili ozajstné zbrane, a nehraly by sa na drsných pištolníkov z hračkami a spravodlivosti by sa zase pomohlo.
Spodina, fetoši, psychouši, úchylovia a iný devianti si plynovku za pár šušnov vedia zabezpečiť ovela jednoduchšie ako ZP, NP a zbran. A pochopitelne aj zneužiť. Lebo zvedša jednajú pudovo.
Alebo "mám niečo čo vyzerá ako pištol, a nemám peniaze, čo urobím?"
-
inspiring_mayer
Povazujem sa za slusneho cloveka. Rad by som si "zabezpecil ozajstnu zbran", len mam pocit, ze mi chyba taka drobnost, ako odovodnenie ziadosti o ZP, ktore by mi bolo uznane (zamestnanie, bol som napadnuty, ...). Ak vies poradit, budem len rad.A keby sa plynovky zakázali, tak slušný ludia by si zabezpečili ozajstné zbrane, a nehraly by sa na drsných pištolníkov z hračkami a spravodlivosti by sa zase pomohlo.