Náboje 9mm PBRX

Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

fuu, tak to je celkom zlee. ma chytaju zimomriavky ked to citam. ved to sa moze stat kedykolvek aj mne a neviem ci budem dost ostrazity, aby som si nieco ako slabsiu ranu uvedomil a zacal pred dalsim vystrelom kontrolovat hlaven.
majac
častý prispievateľ
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa majac »

mame v umysle nakupit od ARESu vacsie mnozstvo municie 9mm luger, takze aj cena bude velmi zaujimava. ak ma niekto zaujem, napiste mi SS.
strelec122
prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa strelec122 »

Fugaga

Vdaka za informacie-je vidiet ze mas velke skusenosti s prebijanim.
Pri tych cenach nabojov nam neostava nic ine len prebijat,predajca mi tvrdil ze naboje su preto drahsie,lebo ceny medi a olova idu stale hore-no neviem.
Este co sa tyka presnosti nabojov prebijanych a tovarenskych,ake mas skusenosti.
Co vsetko potrebujem na prebijanie-lis,matricu,drziak nabojnice a na kolko ma to vyjde. Chcem prebijat len luger 9mm.

Dik.
inspiring_brahmagupta

Príspevok od používateľa inspiring_brahmagupta »

to Fugaga:
ja som ti tiez uz pisal aj PM tak prosim hod sem nejake to info ...

to strelec122:
ale toto by sme mali ist riesit do ineho hrantiku... ze prebijanie :wink:
strelec122
prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa strelec122 »

pepo-pepo

iste-temu presunieme na prebijanie,tiez by som chcel viac informacii
Naposledy upravil/-a strelec122 v 23 Apr 2008, 21:28, upravené celkom 1 krát.
inspiring_haslett

Príspevok od používateľa inspiring_haslett »

JJ to je presne ten nesprávny zvuk pri výstrele a zvykne sa aj zadymiť zo záveru. Na to bacha, radšej skontrolovať ako p. koudelka :wink:

No informáciem mám so streleckých serverov a prebíjacích manuálov.Na Nete je toho spústa, len treba vedieť čítať po anglicky. Pri prebíjaní sa človek učí stále.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

fugaga napísal:JJ to je presne ten nesprávny zvuk pri výstrele a zvykne sa aj zadymiť zo záveru...
Zvykne byt z takychto pripadoch aj vyrazne odlisny spatny raz, alebo podla neho sa vystrel "do hlavne" rozoznat neda?
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

v tomto je problem s revolverom, pri pistoliach nemusi mat nizka, alebo ziadna prachova napln silu podat novy naboj do komory.
inspiring_haslett

Výstrel do upchatej hlavne by som nechcel cítiť, lebo to Ti ju skôr roztrhne ,alebo vyduje no nemusí. Treba vycítiť práve ten slabší výstrel, resp. neprirodzený priebeh výstrelu. Je to cítiť aj na spätnom ráze. Priebeh výstrelu je citeľne iný ako normálny výstrel. Môže sa stať, že strelec natiahne opäť záver a zasunie náboj do komory a vystrelí. Stal sa už prípad, že do upchanej hlavne bolo vystrelených ešte ďalších päť striel. To už revolver nevydržal. Takže pri akomkoľvek odlišnom priebehu výstrelu radšej skontrolovať hlaveň. Inak aj zápalka bez prachovej náplne dokáže zatlačiť strelu do vývrtu.
Niet sa, ale čoho obávať treba len dodržiavať osvedčené postupy pri prebíjaní :wink: Najlepšie je si preštudovať prebíjací manuál.
Naposledy upravil/-a inspiring_haslett v 24 Apr 2008, 13:13, upravené celkom 2 krát.
inspiring_haslett

strelec122: Potrebuješ vedieť: Koľko nábojov chceš prebíjať, koľko do toho chceš zainvestovať a akú ráž (ráže) cheš prebíjať. Resp. myslieť do budúcna, či Ti spotreba nábojov nebude časom stúpať a zistíš, že zariadenie ktoré máš Ti už nestačí a budeš potrebovať niečo výkonnejšie. Ušetríš si s tým dosť práce. Je to celkom v pohode svoje požiadavky naddymenzovať.

Inak potrebuješ Lis (jednooperčný, poloautomat, automat), matrice na danú ráž najlepšie karbidové, držiak nábojníc potrebuješ iba k jednooperáku, váhy digitálne alebo manuálne čo sa týka presnosti tak sú na tom rovnako. Digi sú pohodlnejišie no drahšie, ale výhodnejšie ak sa chceš hrať s laboráciami. Zápalkovač ak nie je súčasťou lisu, dávkovač prachu (ten niektorí strelci nahrádzujú zrezanou Long Rifle nábojnicou, alebo odmerkami na prach. Potom už len záplaky, strely, prach a nábojnice. A samozrejme laborovať a zapisovať si laborácie a skúšať a skúšať. Toto je minimum čo potrebuješ. Kvalita a komfortnejšia práca rastie s cenou. Ale prebíjať sa dá na všetkom. Snáď som na nič nezabudol :roll:

Čo sa týka presnosti nábojov, tak všetko záleží od vyladenia laborácie na konkrétnu zbraň, každej hlavni vyhovuje iný prach, iná zápalka, iná strela, iná laborácia no po vyladení môže byť strelivo presnejšie ako továrenské. To je hlavná výhodad prebíjania. Tá cena je taký pozitívny vedĺajší efekt :D
friendly_panini

Príspevok od používateľa friendly_panini »

Vôbec nič som necítil. Priebeh výstrelu bol taký istý ako kedykoľvek predtým. Zostalo mi zopár zlyháviek, používal som vtedy SB zápalky, a tak som si povedal že ich delaborujem druhým výstrelom. Fungovalo to pekne len zrazu neobtiahlo, niektoré slabšie laborácie to urobili aj predtým, a ja ako debil som automaticky obtiahol rukou a prásk. Znovu neobtiahlo lebo už bola vydutá-prasknutá hlaveň. Kupodivu zostala čistá, druhá guľa síce narobila neplechu ale prvú vytlačila von.
Keby sa vám to niekedy stalo, tak vedzte, neoplatí sa kupovať novú hlaveň na Brawninga. Je lacnejšie a rýchlejšie kúpiť novú pištoľ.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

fugaga:
Vystrelom "do hlavne" som myslel ten prvy, pri ktorom gula v hlavni zostane. Takze si mi odpovedal na moju otazku.
Vdaka.
inspiring_saha

Príspevok od používateľa inspiring_saha »

to fugaga: to s tym prebijacim manualom je sice pekne, ale mne ostala gula v hlavni s origo strelivom!
naboj bez prachu!
inspiring_haslett

HP35: Reč je o prasknutej nábojnici a náboji bez prachu a to citeľnejšie určite je. Ty popisuješ úplne minimálne laborácie, kde nefungovala už ani samonabíjacia funkcia a niektoré gule už ani nepretalačilo hlavňou. Ak poznáš pojem maximálna a minimálna návažka, tak si prekročil minium a stalo sa Ti to čo sa stalo....to je presne to o čom hovorím bezpečnosť pri práci. Tak ako je nebezpečné prekročenie maxima tak je nebezpečné aj prekr. minima. V revolveri nezistíš kritické minimum prachu, lebo neobťahuje. Pôjdeš pod minimum a stane sa to čomu sa tak nejak hovorí zrejme to nie je správny výraz "explozívne horenie" a roztrhne Ti válec. Tento problém sa ale týka veľkoobjemových nábojníc ako .38 spl, 357 mag atď. Nie každý prach má dobré leboračné tabuľky ako Accurate kde je popísaná maximálna a minimálna návažka. Prach Vectan má len jeden údaj a to je maximum. Ak v man. je uvedená len max. návažka, treba ísť na 15-20 % nižšie tejto maximálnej hodnoty a potom postupne zvyšovať. V prebíjacom manuáli je písané, že nikdy netreba začínať s max. návažkami. To že si v porovnaní s inými nábojmi necítil rozdiel sa niet čo čudovať, ako popisuješ strieľal si nejaké úplne salbé laborácie...a v porovnaní s vystrelenými si to ani cítiť nemohol, lebo rozdiel v tlakoch bol minimálny. Náboj laborovaný na štandard povedzme u 9x19 tu bude dajme tomu nejakých 340 m/s a dostane sa Ti náboj bez prachu alebo s prasknutou nábojnicou, ktorá je pomerne dosť prasknutá a nevydrží celý priebeh zapálenia prachu, kde dôjde k "vyfúknutiu plynu do komory", tak to určite neprehliadneš. Manuál k prachu je len informačný a treba to čo vytvorím premerať na hradlách a zistiť úsťovku.

S čím si vlastne prebíjal a koľko si tam toho sypal? Aká ráž?
Naposledy upravil/-a inspiring_haslett v 24 Apr 2008, 13:17, upravené celkom 2 krát.
inspiring_haslett

koudelka: Čo to má spoločné s prebíjacím manuálom? Ty si mal továrenský náboj, chyba sa stala vo fabrike, takže ovplivniť si to dodržaním správneho porebíjacieho postupu nemohol. Cítiť si to určite musel na 100%. V posledných príspevkoch sa bavíme o prebíjaní, :wink: aspoň myslím....
Naposledy upravil/-a inspiring_haslett v 24 Apr 2008, 13:14, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"