Potencionálne nebezpečenstvo po úprave na semi-auto

inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

mykymiki:
Ďakujem za doplnenie. Ako pozerám tie fotky, je aj vidieť, že pravý záchyt je "za" ľavým.

Inzo:
Tú tému som síce čítal, ale nie všetkému som rozumel, lebo som doteraz 58mu nemal ani nevedel ako presne funguje.

BKSL:
Fotku s oboma záchytmi dal electron, a tu je ako to vyzerá s iba ľavým záchytom
Obrázok

Obrázok

Je to úprava KolArms, kupoval som priamo u nich. Ešte som ale nepočul o KaBoom pri vz58, tak sa to snáď nestane ani mne. :roll:

Skúsim zájsť do KolArms a spýtať sa, čo si o tom myslia. Možno na to majú nejaký predpis podľa čoho to musia robiť.

Bol by som zvedavý ako je to riešené u ČZ 858.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Takze najvacsie tajomstvo teraz ukryva electron.
No electron vymackni sa kde kupime take :wink: .
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

KE,ale je to uz daaaavno
bol upraveny "na poziadanie" ,aby sa minimalizoval zasah do zbrane /hrube zvary a brusenie nemusim/
Používateľov profilový obrázok
mykymiki
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

Inzo napísal: mykimiki : po uprave v Kolarms je pravy vypustac zbruseny, paka vyhodena a jej ulozenie zavarene
No zdá sa, že Kolarms to robil a robí rôzne, môj kus kupovaný tu v Žiline u Stašíka pred rokom má na sebe vyrazenú značku kolarmsu, teda tam bol upravený a má oba záchyty, tak ako je to na fotke od electrona. Viem že zavarované boli tie od Hermesu, to bolo dávnejšie keď som taký naposledy videl.

Miki.
boris
expert
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

tu je foto upravy mojej kosy na semiauto. je to uprava typu kolarms ale robila ju ina firma.

moze sem prosim niekto z majitelov cz 858 nahodit foto upravy? k cz 858 sa dostanem najskor o mesiac...

zatial nechcem robit paniku. vec este predebatujem s puskarom ale pokial sa potvrdi moj predbezny laicky zaver ze upravou s odstranenim vypustacej paky sa potencialne mohla znizit bezpecnost zvazim bud reklamaciu alebo dam crevka prerobit tak, aby bola samozrejme zachovana legalna uprava ale zaroven sa sfunkcnila vypustacia paka. nemalo by to byt drahe, staci odfrezovat zvar, osadit vypustaciu paku a celu pravu cast spustaku. mozno je vsak kolarms-uprava vyhovujuca a vzhladom na vzajomnu geometriu dielov zaverovej sustavy nehrozi odpalenie naboja pri nedovretom zavere ani pri absencii vypustacej paky. snad coskoro budem mudrejsi, s kosou sa este len zzivam.

Obrázok
Naposledy upravil/-a boris v 19 Sep 2011, 16:56, upravené celkom 1 krát.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Potom daj vedieť ako to dopadlo. Ak by to bolo na reklamačku, tak by sa to mohlo riešiť aj tak, že KolArms by dorobil chýbajúce veci v rámci reklamácie.

Ak sme to dali robiť puškárovi, tak sa môžme pozbierať aj viacerí a mohli by sme dostať lepšiu cenu. Ja by som radšej volil tento postup ak nebude príliš drahý a to možno aj v prípade, že sa úpravou neznížila bezpečnosť zbrane.
boris
expert

tu je zaber na pajsle Cz 858 ktory poslal uzivatel 99Corleone99 (za co opatovne dakujem ;) ). vyzera to ze aj 858 ma odstranenu vypustaciu paku a na prvy pohlad je uprava kolarms de facto velmi podobna s vynimkou dvoch blokov ktore maju zarucit nenavratnost upravy na samonabijacku.

Obrázok
Inzo
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa Inzo »

boris napísal:...pokial sa potvrdi moj predbezny laicky zaver ze upravou s odstranenim vypustacej paky sa potencialne mohla znizit bezpecnost...
skus obtiahnut ( bez naboja ) , potom potiahnut par cm zaver spat a zmackni spust. na mojom vyleti udernik, az by prave podavalo naboj mohlo by byt srandy kopec. som zvedavy, ci niekto po kazdej rane kontroluje ci mu spravne zamklo zaver
boris
expert

sprava sa tak aj Cz 858? ak ano, co je pravdepodobne, je to zarazajuce. ide o upravu velkeho vyrobcu ktora v CR musela prejst prisnejsim skumanim ako u nas.
Naposledy upravil/-a boris v 20 Sep 2011, 13:38, upravené celkom 1 krát.
Mike75
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Mike75 »

A je vôbec údernik schopný iniciovat zápalku ked naboj nie je zasunuty v komore? Myslim tým že nemá oporu a po údere úderníka do zápalky sa celý náboj iba posunie o kúsok vpred.

Aôebo rozmýšlam zlým smerom?
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

vyskusaj a daj vediet :wink:

PS pouzi blank municiu!
boris
expert

ak, tak pouzi cast delaborovaneho naboja - prazdnu nabojnicu bez prachu (!) osadenu zapalkou.

uz samotny fakt ze zapalnik moze byt aktivovany pri nedovretom zavere je povazlivy. nepovazujem to za idealne riesenie, obzvlast ak kosa v originalnom prevedeni mala mechanizmus ako zabranit vystrelu v takom pripade.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

dajte mi chvíľku, idem do garáže delaborovať jeden vz43 a skúsim s tým cvaknúť
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

tak som s5 8) 8)

pokus bol nasledovný:
Sa vz58 rv 1962 v úprave Kolarms z r 2009
náboj vz43 rv78 CIP Kolarms
delaboračné kladivo Dillon

vyklepol som náboj, natiahol záver, vložil nábojnicu do komory a spustil záver. Potiahol som záver cca 2cm dozadu a stlačil spúšť. Bolo počuť klepnutie úderníka, k odpáleniu nedošlo. Na zápalke bol slabý otlačok zápalníka. Pokus som opakoval 3x , záver som držal pootvorený rukou cca 1-2cm dozadu, k odpáleniu zápalky nedošlo ani raz.
Potom som záver iba pod čelom, v mieste kde dopadá piest, podložil plochým skrutkovačom, tzn záver bol vzadu cca 3mm a stlačil spúšť, k odpáleniu zápalky došlo na prvý raz.

Interpretáciu pokusu nechám odborníkom.
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Dnes som sa pýtal na túto vec puškára Laca Norka z Prešova, keďže aj ja mám kosu z Kollárova. Podľa jeho názoru je úprava Kolarmsu z hľadiska bezpečnosti zbrane úplne v poriadku.

Nemám dôvod mu neveriť. Je dostatočne skúsený a nakoniec jedny z prvých úprav 58-ičiek na semi v SR robil práve on.
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "