Test 3 druhov streliva 9mm Luger

Používateľov profilový obrázok
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Nevidím problém v legálnom nosení vlastného vyrobeného streliva. Okrem toho, ak nie si držiteľ zbrojnej licencie, t.j. podnikateľ v danom odbore, žiaden predpis Ti neukladá povinnosť archivovať pokladničné doklady od kúpeného streliva.
Ja sám neprebíjam, pretože pri cene, za ktorú kupujem prebíjané lugery, sa mi to neoplatí. Ak by som v budúcnosti prišiel o tento zdroj (čo nepredpokladám), možno by som sa na to dal.
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

erebos: Mhm, suhlasim ze S&B mava dost problemy s konzistentnostou navazky, ale nemyslim ze by to bol ten dovod v tomto pripade. Ten FMJ bol takmer urcite supersonicky (rychlejsi) a ten subsonik pomalsi (a aj ked tam mohli byt male odchylky v rychlostiach, subsonik bude vzdy pomalsi, a neverim ze by aj nejakou odchylkou sposobene 'prisypanie' extra prachu mohlo byt az take velke aby zo subsoniku spravilo supersonik - to si asi ani S&B nemoze dovolit). Inak, ja tiez nosim subsoniky a meral som ich viacerymi chronami v roznych zbraniach, a vzdy boli subsonicke aj s rezervou (podla teploty minimalne -10 a casto i -20 a viac m.s.).

Dovodom v tomto pripade podla mna je (ako uz spomenul lovec) hmotnost striel subsonikov, ktora je cca o 25% vacsia, tvar strely a jej nasledna deformacia je tiez malicko ina, a aj ked neviem ci mazzi pouzil suche alebo mokre casopisy (co tiez ovplyvnuje vysledky, rovnako ako druh/hustota papiera, vzdialenost od ustia zbrane, atd.), velmi dobra penetracia je to co od subsonikov ocakavam.

Inak, uplne idealny subsonik (az na cenu, dostupnost, ...) je podla mna Federal HST 147gr JHP:
Obrázok

ktory je tiez tusim momentalne najpouzivanejsim policajnym strelivom v statoch (pricom v penetracii 9mm/147grainy casto prekonavaju bezne .45ky aj rychle 357Sig).

Kazdopadne tazke subsoniky by uz vo vseobecnosti mali mat lepsiu penetraciu nez lahsie a rychlejsie FMJ a podobne strely.

Gunslinger
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Vaquero: §27 (6) "Držiteľ skupiny D alebo skupiny E zbrojného preukazu môže prebíjať strelivo alebo jeho jednotlivé časti do
zbrane, na ktorú mu bol vydaný preukaz zbrane."

Príloha číslo 6, časť D - druhy streliva, písmeno c)
"prebíjané strelivo je laborované strelivo pre vlastnú potrebu na športové alebo poľovné účely za použitia príslušnej technológie, pri ktorom sa používajú nové alebo už použité komponenty, "

Z oboch mi vychádza, že prebíjané strelivo nemôžeš nosiť napáskované.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Zoid, z prvého ustanovenia to priamo nevyplýva. Z druhého aj podľa mňa celkom jednoznačne áno.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Zoid, Jack:
Jedna vec je znenie zákona.
Vec druhá je vymožiteľnosť (či ako sa to povie) toho zákona v praxi. To je myslím to, na čo Vaquero narážal:
Vaquero napísal:žiaden predpis Ti neukladá povinnosť archivovať pokladničné doklady od kúpeného streliva.
Čiže áno, zákon hovorí o prebíjanom strelive dosť jasne. Zvyšok nech si každý preberie, ako vie.
Jack
moderátor

Yarco, ak si dá niekto tú námahu až príde na lámanie chleba, KEÚ nemá problém identifikovať, či náboj je alebo nie je prebitý a asi ani to, či je prebitý v Arese alebo u teba doma na lise.
:wink:
Navyše, ja tu teraz neriešim praktickú stránku veci, iba vyjadrujem súhlas s tým, ako si Zoidberg vyložil predmetné ustanovenie zákona. Tiež si ho vykladám podobne.
inspiring_roentgen

Príspevok od používateľa inspiring_roentgen »

ked uz je tu debata o SB subsonic, daju sa uz kupit u nas aj tie 150 grainove alebo len tie 140 ?
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Takze RELOADED strelivo od ARES-u je v podstate tovarenske strelivo ktore mozem nosit, nie ?
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

BK... ano
inspiring_curie

Príspevok od používateľa inspiring_curie »

To strelivo je prebíjané v takej malej továrničke patriacej firme ARES
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Jack napísal:Yarco, ak si dá niekto tú námahu až príde na lámanie chleba, KEÚ nemá problém identifikovať, či náboj je alebo nie je prebitý a asi ani to, či je prebitý v Arese alebo u teba doma na lise.
Navyše, ja tu teraz neriešim praktickú stránku veci, iba vyjadrujem súhlas s tým, ako si Zoidberg vyložil predmetné ustanovenie zákona. Tiež si ho vykladám podobne.

Ja si na svojom trvám, ale bližšie dôvody radšej v sobotu.
Jack
moderátor

Vaquero, ty prídeš?! Tak to mi bude cťou.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Jack:
Súhlasím, až na ten Zoidov záver:
"Z oboch mi vychádza, že prebíjané strelivo nemôžeš nosiť napáskované.".
Prebíjané strelivo (v zmysle technológie výroby) nosiť môžeš, ale nesmie to byť strelivo prebité "pre vlastnú potrebu" ('prebíjané' v zmysle zákona). To je samozrejme rozdiel a o tom rozdiele bola reč.

Ak to strelivo nebolo prebité na lise a matriciach, ktoré sa váľajú u teba v pivnici, tak ...
A KEU môže identifikovať, koľko chce. Ako písal Vaquero, nemáš povinnosť odkladať si bločky za strelivo.

Ak sa mýlim v predpokladoch, opravte ma niekto pls.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Vaquero:
yarco napísal: Ak to strelivo nebolo prebité na lise a matriciach, ktoré sa váľajú u teba v pivnici, tak ...
Myslím že je silne nepravdepodobné aby policajti dostali povolenie na domovú prehliadku, na základe použitia "kúpeného" prebitého streliva v NO/KN. ( na základe nálezu v zásobníku pri náhodnej prehliadke ani nepíšem, bo to by bola už totálna cipovina) Alebo sa mýlim ?
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Pani, mozno budem trochu OT ale v suvislosti s tym co sa tu preberalo ma uz dlhsiu dobu trapi nasledovna otazka/y.

Ako urcite mnohi z vas viete, ze "silovo" teda energiou/rychlostou na tom nie je naboj raze 6,35 Brow bohvieako. Preto ma dost zaujal test s olovenymi strelami v kal. 6,35 Brow blizsie popisany v Streleckej Revue.
Vysledok bol pozoruhodny.
Obrázok

Porovnanie v tabulke:
Obrázok

Viete o niekom kto by vedel takto prebit strelivo raze 6,35 Brow ? Popripade myslite, ze by sa dalo dohodnut s firmou ARES?
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"