Otvárací bojový nôž

inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

Butvin napísal:Nomed, internetovy obchod ti to umoznuje po dobu 7 dni (ak nie si spokojny, tak tovar mozes vratit v neposkodenom, povodnom obale).

Problem je len v nakladoch na prepravu.
slovickom "nedovoli" somal namysli tie naklady :oops:
ale to som uz OT
inspiring_satoshi

Príspevok od používateľa inspiring_satoshi »

Alebo si to treba ist osahat napr. do auparku a potom si to objednat cez net.
CI :?: :?: :?:
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

ano aj to je moznost dnes som bol kvoli tomu na "vystave nozov" ... mierne povedane som bol z nej sklamany :? mozno preto ze bola moja prva ako parkur dnes ....
ale to nieje podstatne podstatne je ze "cesky vystavovatelia" tam mali v hojnom zastupeni modely od spyderko ,cold steel aj od CRKT a uz by som si vedel objednat cez net)alebo kara :) ) .. ale este pockam na nejaku vecsiu kde bude vecsi pocet vystavovatelov/vyrobcov nejaka "kusovka" potesi ....... :roll:
Používateľov profilový obrázok
Sigarms
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Sigarms »

Benchmade Infidel tusim sa vola... Ja ho nemam ale je viacero verzii a jedna z nich je vyborna ked som ho mal na skusku ale je to automat. Cena je dost vysoka tiez. Nemyslim ale cenu v Auparku ta je sialena.
inspiring_satoshi

No kazdopadne vyzera dost zaujimavo.
Len ta cena.....
Sigarms
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Sigarms »

presne cena je vysoka pre cloveka co to nepotrebuje denne k robote. Ale mozem potvrdit ze to co je na videu ako s tym trieskaju a bodaju do dveri a mechanizmus sa ani nehne a po zatiahnuti lahko zaskoci je pravda vsetko odskusane . Jedine kupit z us obchodov ked je vazny zaujem minut take peniaze. Moj gerber co je pre eod stal ked to bola novinka v Auparku 6000 skk ja som ho kupil ani nie za polovicu zo statov. Teraz je uz lacnejsi vtedy to bola hot novinka. Toto ale myslim cenou dole nepojde Infidel. :(
inspiring_satoshi

Este vynikajuca volba / aspon podla man / COLD STEEL PROLITE.
Skoda ze sa uz nevyraba.
Mam ju uz desat rokov. Robilo to uz skoro vsetko / dostojne pre noz /.
Maximalna spokojnost.

Obrázok

Kto ju ma, urcite so mnou suhlasi.

Trosku OT.
karo82
prispievateľ
Registered for: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa karo82 »

Cold Steel 4" Ti-Lite with Zytel Handle
http://www.youtube.com/watch?v=00yEmVty ... re=related
Tiež zajive otvaranie o vrecko
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

zaujimave by to bolo, keby ukazal ako to tasi a otvara rovno z vrecka.
rado74
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

viacej vyrobcov robi noze co sa otvaraju uz pri tahani z vrecka, cepel je vytvarovana pri klbe tak aby sa zachytila pri tahani o vrecko a ked noz vytiahnes mas ho uz otvoreny
Ten noz na videu nie je zrovna vhodny na nejake denne nosenie ale ked sa dobre pozries ma na chrbte cepele vystupok ktory sa zachytil o vrecko
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

mne to je jasne, mal som take noze v ruke. ale jedna vec je to drzat pohodlne v ruke a robit to a druha je to tasit do otvarania, kedy nebudes mat vzdy perfektny 5prsty uchop.
rado74
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

ten nebudes mat nikdy pri taseni z vrecka, noz mas vo vrecku na klipe a ked pon siahnes do vrecka das len velky palec ostatne styri prsty su vonku a pomahaju tahat noz za klip, palcom tlacis noz proti vrecku a zaroven ho aj tahas. Cepel sa zachyti o ten vystupok pri klbe na hrane vrecka a noz sa hned po vytiahnuti otvara. Da sa to dvoma prstami -palcom a ukazovakom v pohode otvorit, samozrejme vreckovy nie ten mec co tam predvadzal

sorry neviem to lepsie vysvetlit v tomto pripade plati lepsie raz vidiet ako .....
inspiring_roentgen

Príspevok od používateľa inspiring_roentgen »

imo luke chape princip (drzal to v ruke) skor spochybnuje spolahlivost pri strese vzniknutom z konfliktu a pod
tiez sa skor priklanam k nozu co sa da "vyhodit" svihnutim zapastia (klasicke jednorucne otvaranie s volnejsim capom) ak uz niekomu vadi "pomalost" normalneho jednorucneho otvarania

poznam chalana co si s takym tym samootvaranim o vacok pichol noz do vlastneho stehna. stacilo ze v momente ked to vytasil z vacku do neho niekto zozadu drgol :D

velmi dobre su noze s AXIS lock mechanizmom
ten drzi cepel trocha aj v zavretom stave, takze umoznuje si cap cepele povolit na to "vyhadzovanie zapastim"
ale kedze je toto zamykanie drahsie na lacnych nozoch vacsinou nebyva
skuste pozriet napriklad Benchmade
aj moj oblubeny Coldsteel kedysi vyrabal seriu s tymto uzamykanim http://www.coldsteel.com/reconi.html, ale nova seria Recon 1 uz ho nema prave koli cene
friendly_kapitsa

Príspevok od používateľa friendly_kapitsa »

Mam AFO od Benchmade, je to sice automat, ale nosievam ho zasadne v puzdre. Podla stranky vyrobcu je to noz americkych pesich hliadok. Otvara sa komfortne a intuitivne palcom, poistka reaguje okamzite a po otvoreni sa zasekne a drzi, mozete s nim robit cokolvek. Cepel je pri klbe na kuse zubkata, zvysok je hladky. Na to, ze je to otvaraci noz, je masivny a velmi pevny... no dakujem pekne za tu cenu.
statusak
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa statusak »

v puzdre...no ked ho budes musiet rychlo pouzit, tak stratis kopu casu kym ho z puzra vyberies. Ja nosim CRKT M16 v zadnom vrecku nohavic. Velmi som si na tento noz zvykol, je maly lahky a pritom zvlada aj narocnejsie cinnosti. A rychlost otvarania je skoro ako automat.
Napísať odpoveď

Návrat na "Chladné zbrane"