Je mozne zvysit "kondiciu" zapuzdrenej zbrane pred

inspiring_kepler

Je mozne zvysit "kondiciu" zapuzdrenej zbrane pred

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Chcem sa spytat ci je mozne na sutazi zvysit kondiciu zapuzdrenej zbrane pred strielanim konkretneho stage samotnym strelcom pre zvysenie bezpecnosti ?

Priklad:

Na konkretnom stage je urcena kondicia 1.
Som zacinajuci strelec a mam strach dat do puzdra natiahnuty-nabity Glock.

Mozem po upovedomeni rozhodcu sam zvysit kondiciu zapuzdrenej zbrane napr. na 2, aby som ten Glock nedaval do puzdra natiahnuty-nabity ?
niko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Noo k tomu nech sa vyjadria chlapy co maju rozhodcovsky kurz, ale podla mna nie. V prepoziciach parkuru mas jasne stanovene podmienky riesenia streleckej situacie, ktore musis dodrzat. Botka. A koniec koncov IPSC je taktiez prave o prekonavani tohoto strachu so zbrane a nauceni sa manipulacie s nou. Takze nevidim dovod, preco by rozhodca mal upravovat podmienky pre jednotlivcov.
Aj ked na Level 1 sa da oko prizmurit. :wink:
inspiring_kepler

Zaujima ma to preto, lebo konkretny strelec tym aj tak ziska len nevyhodu a zaroven relativne zvysi bezpecnost t.j. ostatni strelci su vo vyhode pricom bola este relativne zvysena bezpecnost vsetkych.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Prekvapivo dobrá otázka, toto isté na súťaži minule zaujímalo aj mňa, ale zabudol som sa spýtať.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Pravidlá IPSC Pištoľ 2009:
8. KAPITOLA: Strelecká situace
8.1 Stav pripravenosti zbrane
Obvyklé stavy pripravenost zbrane jsou uvedeny níže. Pokud ovšem závodník nenabije komoru tam, kde mu to popis situace povoluje, at již omylem, nebo úmyslne, nesmí rozhodcí nijak zasahovat, nebot závodník je vždy odpovedný za manipulaci se svou zbraní.

Myslím, že nechať zbraň vo vyššej kondícii nie je problém (a netreba to ani rozhodcovi hlásiť), opačne to samozrejme neplatí.
Peter Elektro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Kedže si takto len sam sebe vyrobiš "hendikep" tipujem ,že je to OK :)
inspiring_kepler

yarco ukazkova odpoved foristu. Vdaka.

Ja len doplnim anglicky original:

8.1. Handgun Ready Conditions

The ready condition for handguns will normally be as stated below. However, in
the event that a competitor fails to load the chamber when permitted by the written
stage briefing, whether inadvertently or intentionally, the Range Officer must not
take any action, as the competitor is always responsible for the handling of the
handgun.
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

No trosku brzdite s tym nadsenim :lol: .
To co uviedol yarco sa vztahuje na pripad "kde mu to popis situace povoluje," nie kde mu to prikazuje
Ja by som povedal, ze je to takto:

8.3 Povely na strelnici
Na strelnici se používají tyto povely v uvedeném poradí:
8.3.1 „Load And Make Ready“ (nebo „ Make Ready“ pri startu s nenabitou zbraní) – Tento povel znamená
zacátek strelecké situace. Závodník musí být pod prímým dohledem rozhodcího otocen smerem k tercum
nebo bezpecným smerem stanoveným rozhodcím, nasadit si ochranu zraku a sluchu a pripravit zbran
v souladu s písemným popisem stanovište
. Následne musí závodník zaujmout požadovanou startovní pozici.
Jakmile závodník tento postoj zaujme, bude rozhodcí pokracovat.

10.1 Procedurální penalizace – všeobecná narízení

10.1.1 Procedurální penalizace bude udelena, jestliže závodník nedodrží postup stanovený písemným popisem
stanovište.
Rozhodcí, který udelí takovéto procedurální penalizace, musí pocet penalizací a duvod jejich
udelení jasne uvést na závodníkuv záznam o hodnocení.

3.2 Písemný popis stanovište:
3.2.1 Popis ke každé strelecké situaci v písemne forme, schválený Range Masterem by mel být predem umísten u
každé strelecké situace. Informace obsažené v písemném popisu stanovište budou mít prednost pred
informacemi o streleckých situacích zverejnenými nebo jinak sdelenými závodníkum pred závodem. Tento
popis musí obsahovat minimálne tyto informace:
- Zpusob hodnocení:
- Terce (typ a pocet):
- Minimální pocet ran:
- Stav pripravenosti zbrane:
- Startovní pozice:
- Startovní signál: zvukový nebo vizuální signál:
- Procedura:
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

BK: ešte k jednému argumentu - tomu s bezpečnosťou. Podľa môjho názoru by nikto nemal ísť na súťaž pokiaľ nemá natrénované tasenie tým spôsobom, že prst dáva na spúšť až keď ústie hlavne mieri smerom k cieľu. Ak niekto nenosí v komore, tak chápem že chce na súťaži ísť z tej kondície ako nosí, ale argumentovať bezpečnosťou nepovažujem za šťastné.
inspiring_kepler

Duso ja to chapem podla vyssie napisaneho tak, ze kondicia 1 je posudzovana skor ako vyhoda, ktoru mozem vyuzit ale nemusim. Ci to urobim zamerne alebo nevedome je uz moja vec a RO mi podla vyssie napisaneho nema do toho co kecat :-). Toto by som bral ako nadradenu vynimku s pravidiel.
Asi sa s takouto otazkou-poziadavkou uz stretli "zakonodarci" IPSC viac krat, ked ju specifikovali hned na zaciatku.
DUSO
častý prispievateľ

8.1 Stav pripravenosti zbrane
Obvyklé stavy pripravenost zbrane jsou uvedeny níže. Pokud ovšem závodník nenabije komoru tam, kde mu to popis situace povoluje, at již omylem, nebo úmyslne, nesmí rozhodcí nijak zasahovat, nebot závodník je vždy odpovedný za
manipulaci se svou zbraní.

Tu je napisane nenabije komoru tam, kde mu to popis
situace povoluje
. V popise stanoviska ale nebyva napisane "kto chce moze obtiahnut". Byva napisane "kondicia 1" alebo aj "zasobnik v sachte, naboj v komore". Cize je to prikazane. A pokial nedodrzis co je prikazane v pisomnom popise mas procku. Podla mna.

IPSC sutaze sa robia pre ludi co zvladaju svoju zbran natolko aby boli schopni bezpecne absolvovat parkur podla pravidiel IPSC. Ten, kto si nie je isty, ze bezpecne vytiahne z puzdra zbran v kondicii 1, nech radsej nejde na sutaz. Je nebezpecny sebe aj ostatnym. Ved po taseni, obtiahnuti a prvom vystrele ma zbran v kondicii 1. Az do vybitia . Dost casto s tym aj pobehuje po parkure. Z toho uz potom strach nema ?
inspiring_kepler

Mas pravdu ze to "permitted" tam vytvara nejednoznacnost.
DUSO
častý prispievateľ

Ta druha veta odseku 8.1 je divna. Ako by tam ani nepatrila. Podla mna sa toto da povedat o rieseni parkuru uz po pipnuti, ked strelec riesi situaciu.
inspiring_kepler

"when permitted by the written stage briefing"

preklad:

"pokial je to povolene prostrednictvom pisaneho oboznamenia o parkure"

Tu ma napadla jedna vec:

Pripad1: V briefingu je uvedena kondicia 1 t.j. mozem(povoluje sa mi) pouzit kondiciu 2

Pripad2: V briefingu je uvedena kondicia 3 t.j. nemozem pouzit kondiciu 2 lebo mi ju nepovoluje briefing.

Co ty na to ?
Naposledy upravil/-a inspiring_kepler v 14 Okt 2011, 14:31, upravené celkom 1 krát.
Peter Elektro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Myslim ,že BKSL sa chcel spytat : Dostanem DQ ked na parkure s 1-kou budem štartovat v dvojke? :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"