Majster sveta striela glockom 17
dám prozaickú otázku: prečo na súťažiach sú rôzne výsledky umiestnenia strelcov s rôznymi zbraňami? Prečo nedrží len jedna značka napr.prvú polovicu poradia???
Asi napr.tým, že je to trochu aj o strelcovi.
Oci -uverím ti, ak by Glock s prehľadom takto vládol súťažiam. Výsledok pána Vogela bude asi skôr štastíčkom
Ja teda z môjho Glocku neodpadávam, beriem ho ako zbraň, ktorú som si vybral pre jeho kvalitu(r.v.97) a dobrú cenu.
Asi napr.tým, že je to trochu aj o strelcovi.
Oci -uverím ti, ak by Glock s prehľadom takto vládol súťažiam. Výsledok pána Vogela bude asi skôr štastíčkom
Ja teda z môjho Glocku neodpadávam, beriem ho ako zbraň, ktorú som si vybral pre jeho kvalitu(r.v.97) a dobrú cenu.
-
inspiring_heisenberg
Akurat pracujem v s lumi zo špeciálnych jednotiek (SF) z celého sveta. Je tu asi 20 národností a 15 z nich ma Glock. Napr. Ceska armada zaviedla CZ-tu ale 601 SF skupina vlaci po afgane Glock, polske SF ma glock, Madarske sf ma Glock, Slovenske SF ma glock, Americke SF ma glock (videl som ich aj s G26) Rumunske SF nosi glock.... mohol by som pokracovat, ale asi by to bolo zbytocne..... jedno je iste nikto si do vojny nezobral STI, Sphinx, ani inu sportovu zbran...
To ze si tolko elitnych vojakov do tych najtvrdsích podmienok berie glock o niecom svedci... Myslim ze spolahlivost a funkcnost tejto zbrane netreba dalej opisovat... Chcem len zdorazniť, ze ta ista zbran ma dostatocne vlastnosti aj na vytaztva v sportovych sutaziach....
V tom je glock zatial neprekonany....
To ze si tolko elitnych vojakov do tych najtvrdsích podmienok berie glock o niecom svedci... Myslim ze spolahlivost a funkcnost tejto zbrane netreba dalej opisovat... Chcem len zdorazniť, ze ta ista zbran ma dostatocne vlastnosti aj na vytaztva v sportovych sutaziach....
V tom je glock zatial neprekonany....
-
inspiring_panini
No asi tak ako napísal Tycho, mnohé špeciálne jednotky na Slovensku majú Glock 17 či 19, ale takisto majú CZ 75, Sig P226 alebo ešte neprezbrojili z vzor. 82
Plus ešte otázka čo rátať za špeciálnu jednotku, ak aj povedzme PPUčkarov, tak áno Glockov je dosť, ak nie, tak potom to tak úžasné s tými Glockmi nebudel
Plus ešte otázka čo rátať za špeciálnu jednotku, ak aj povedzme PPUčkarov, tak áno Glockov je dosť, ak nie, tak potom to tak úžasné s tými Glockmi nebudel
Oci: píšeš o armádnych SF, ktoré vsadili na spoľahlivosť Glocku. Ale , aby sme boli objektívny mnohé špeciálne policajné jednotky používajú iné zbrane a postačujú im pre ich potreby. Dokonca SAS tiež nepoužíva Glock.
Glock je dobrá služobná zbraň (k tomu bola predsa vyvinutá) , no a v rukách dobrého strelca dosahuje dobrý výsledok i pri športovej strelbe. Ale určite by som nehanil iné značky, či dokonca nazýval ich šmejdmi. To môže urobiť len amatér a to ty hádam nie si.
Si pravdepodobne nadšenec Glocku, to ti tu nikto nebude vyvracať. Ale úspech strelca s určitou zbraňou ber ako tu a teraz.
Aj družstvo GP s K100kami urobilo na svetových súťažiach medailové úspechy a nikto nebude automaticky robiť s K100ky svetovú jednotku.
(toto som ti napísal preto, že určite by si použil takýto argument, ak by som do neba velebil K100 kvôli jej úspechom)
Glock je dobrá služobná zbraň (k tomu bola predsa vyvinutá) , no a v rukách dobrého strelca dosahuje dobrý výsledok i pri športovej strelbe. Ale určite by som nehanil iné značky, či dokonca nazýval ich šmejdmi. To môže urobiť len amatér a to ty hádam nie si.
Si pravdepodobne nadšenec Glocku, to ti tu nikto nebude vyvracať. Ale úspech strelca s určitou zbraňou ber ako tu a teraz.
Aj družstvo GP s K100kami urobilo na svetových súťažiach medailové úspechy a nikto nebude automaticky robiť s K100ky svetovú jednotku.
(toto som ti napísal preto, že určite by si použil takýto argument, ak by som do neba velebil K100 kvôli jej úspechom)
Prilievam olej do ohňa
:
Tak sa zdá že majsterka sveta v divízii "Lady Production" IPSC striela s K100.
http://www.grandpower.eu/
Tak sa zdá že majsterka sveta v divízii "Lady Production" IPSC striela s K100.
http://www.grandpower.eu/
Nechcem provokovať, ale najpodstatnejšou vlastnosťou Glocku, pre ktorú ho používajú v armádach a polícii na celom svete, je jeho blbuvzdornosť (žiadna vonkajšia poistka, stačí len stláčať spúšť a občas vymeniť zásobník) a odolnosť voči špatnej, resp. nulovej údržbe (poznáme si svojich ľudí). Určite to nie je najväčšia presnosť, ani najlepší handling, to by samozrejme hľadali inde.
Oci bud realista. Glock je dobra suzobna zbran. Bodka. Ale na sportove specialy proste nema. To, ze Vogel vyhral s Glockom je len preto, ze Vogel by vyhral aj s CZ 82.
Je to pan strelec. Vsetci vieme, ze vysledky robia v prvom rade strelci, a nie zbrane. Ked minule vyhral Tyc, tak luda sa isli zblaznit do Shadowov, teraz taha pilku Glock, o tri roky to mozno bude Sig alebo GP.
Inak najväcsi dovod preco si nikto neberie do vojny Sphinx, STI a ostatne kvalitne znacky je hlavne ten, ze jedna pistol stoji 2000 € - 5000 €. To by vam armada v zivote nezaplatila. Inak tieto firmy robia okrem sportovych zbrani aj sluzobne. A pokial viem, tak americke najsamturbospecialnejsie jednotky jak Delta alebo Navy Seals maju Rugre 1911.
Inak najväcsi dovod preco si nikto neberie do vojny Sphinx, STI a ostatne kvalitne znacky je hlavne ten, ze jedna pistol stoji 2000 € - 5000 €. To by vam armada v zivote nezaplatila. Inak tieto firmy robia okrem sportovych zbrani aj sluzobne. A pokial viem, tak americke najsamturbospecialnejsie jednotky jak Delta alebo Navy Seals maju Rugre 1911.
mohli by sme to uzavriet tym, ze to vobec neni "najlepsou zbranou" ale najlepsim strelcom. Ti ludia su proste vystrielani a je uplne jedno ci ma Glock alebo motyku co striela.
Dobrym prikladom toho je aj druhe miesto vystrielane so zbranou Beretta 92 co uz vobec nie je idealna zbran na taky pretek uz len koli hendikepu blbeho umiestnenia a odistovania poistky, nehovoriac o uchope ale proste pre toho co s nou strielal bola prave tato zbran najlepsia volba preto s nou trenoval a mal s nou nastrielane to je cele.
Je to len a len o strelcovi a treningu, vystrielate 20- 30000 nabojov rocne a kazdu zbran budete vediet ovladat dokonale plus hodiny a hodiny treningu susenia pred zrkadlom
Dobrym prikladom toho je aj druhe miesto vystrielane so zbranou Beretta 92 co uz vobec nie je idealna zbran na taky pretek uz len koli hendikepu blbeho umiestnenia a odistovania poistky, nehovoriac o uchope ale proste pre toho co s nou strielal bola prave tato zbran najlepsia volba preto s nou trenoval a mal s nou nastrielane to je cele.
Je to len a len o strelcovi a treningu, vystrielate 20- 30000 nabojov rocne a kazdu zbran budete vediet ovladat dokonale plus hodiny a hodiny treningu susenia pred zrkadlom